Thursday, June 20, 2013
အူနံရံကို က်န္းမာသန္စြမ္းေစ သည္။ အစာအိမ္ႏွင့္အူလမ္းေၾကာင္း ကို ေျဖးေျဖးခ်င္း ျဖတ္သြားသည့္ အတြက္ ဗိုက္ကို အၾကာႀကီးျပည့္ေန
ေစသည္ (မဆာလြယ္ေစပါ)။ မ်ားမ်ားစားပါက အူကို အက်ိဳးျပဳေသာ
ဘက္ တီးရီးယားမ်ားကို တိုးပြားေစသည္။ ေရညွိကို အေျခာက္လုပ္ၿပီး ဟင္းခ်ိဳ ခ်က္ေသာက္ပါက ေလပြ ျခင္းကို သက္သာေစသည္။
၄င္းတြင္ပါဝင္ေသာ Arame ႏွင့္ waka me တြင္ ကယ္လဆီယမ္၊ အိုင္အိုဒင္း၊ ေဖာ့လိတ္ႏွင့္မဂၢနီဆီ ယမ္တို႔ႄကြယ္ဝစြာပါဝင္သည္။ Vit B လည္း ပါဝင္သည္။
ပါဝင္ေသာ wakame ႏွင့္ fibre ေၾကာင့္ ေသြးတိုးကို က်ေစၿပီး ေလျဖတ္
ျခင္းကို ေလ်ာ့ေစသည့္အျပင္ ႏွလံုးေသြးေၾကာေရာဂါကိုလည္း
သည္။
အႏုျမဴဓာတ္ေပါင္းဖိုမွ ထြက္ ေသာ ေရဒီယိုသတိၲႄကြမႈကို ေခ်ဖ်က္ ေပးသည္။ စီးကရက္ေငြ႕၊ စက္႐ံု၊အလုပ္႐ံုႏွင့္ကားမွထ
ေခ်ဖ်က္ေပးသည္။
၄င္းတြင္ပါဝင္ေသာ Lignans က ခႏၶာကိုယ္ထဲ၌ Phytoestrogen ကို မ်ားေစေသာေၾကာင့္ chemical oestrogen ကို တားေပးသျဖင့္ ရင္သားကင္ဆာကို ကာကြယ္ေပးသည္။
ေရညွိဟင္းခ်ိဳသည္ လူနာကို ျမန္ျမန္ နာလန္ထေစသည္။ ခြ်ဲကို ေပ်ာ္ေစ
သည္။ ဆီးလမ္းေၾကာင္း ေရာင္ရမ္းမႈကို သက္သာေစသည္။ဆံပင္ကို
သန္စြမ္းေစသည္။ အသား အေရကို ေတာက္ပေခ်ာေမြ႕ေစ သည္။
ပင္လယ္ေရညွိကို စားေသာ ေၾကာင့္ ဂ်ပန္အမ်ိဳးသမီးမ်ား ပိန္သြယ္ၾကၿပီး အိုကီနာဝါကြ်န္း သားမ်ား အသက္ ၁၀ဝ ထိေနၾကရသည္။
ကံ့ေကာ္
ref: guardian
Health Updates Journal
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=432800940151076&set=a.351047714993066
No comments:
Post a Comment