- အံ့ဝင့္ထြဋ္-တင္ျပသည္
ေရႊရင္ေအးသည္ ကြၽန္ေတာ္တို႔ျမန္မာလူမ်ဳိး
ဒါေၾကာင့္ ေရႊရင္ေအးကို ေနပူ တဲ့ေန႔လယ္ပိုင္းမွာ ေရာင္းေလ့ရွိပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ အရမ္းစားမယ္ဆုိရင္ေတာ့ မသင့္ေတာ္ပါဘူး။ ဒါ ေၾကာင့္ စားလို႔ေကာင္းတဲ့ ေရႊရင္ေအးကို ကိုယ္တိုင္လုပ္ၾကည့္ရေအာင္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
------------------
အုန္းႏို႔၊ သၾကား၊ သာဂူ၊ ေက်ာက္ေက်ာ၊ ေကာက္ညႇင္းေပါင္း၊ ေပါင္မုန္႔၊ မုန္႔လက္ေဆာင္း ဖတ္၊ ေရခဲ။
ေက်ာက္ေက်ာႀကိဳရေအာင္(အေနေတ
--------------------------
အရင္ဆံုး သၾကား ၃ဝဝဂရမ္ကို အုန္းႏို႔တစ္ဘူး၊ ေရ(၁ဒသမ၅)လီတာ၊ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ ၅ဝဂရမ္တို႔ျဖင့္ ေရမွာေပ်ာ္ဝင္သြားေအာင္ က်ဳိပါ။
က်ဳိေနရင္း ၾကြက္ၿမီးတန္းပ်စ္လာၿပီဆိုရ
သာဂူက်ဳိရေအာင္
----------------------
သာဂူေစ့ကိုေတာ့ ေရေႏြး(ဆူေနေသာ) ထဲတြင္ အတြင္းမ်က္ဆန္ ေပ်ာက္တဲ့အထိက်ဳိၿပီး ဆန္ခါထဲေလာင္းခ်ပါ။
ၿပီးရင္ ေရေအးနဲ႔ေဆးၿပီး တစ္ခုႏွင့္တစ္ခု မကပ္ေအာင္ ျပဳလုပ္ေပးရပါမယ္။
အေရာင္ႀကိဳက္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ Food Colour မ်ား အသံုးျပဳႏုိင္ပါသည္။
ေကာက္ညႇင္းေပါင္းရေအာင္
--------------------------
ေကာက္ညႇင္းဆန္ ႏို႔ဆီတစ္ဘူး ေရလက္တစ္ဆစ္ခြဲခန္႔ေပၚတဲ့အထ
ဆန္မႈန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ရွစ္ဇြန္း၊ ေကာ္မႈန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း၊ ဆား၊ ဆူးေမႊးရည္
ေရေႏြးပူထဲတြင္ ဆူးေမႊးရည္မွအပ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားေရာထည့္ပါ။
ပ်စ္လာလွ်င္ မီးအားအနည္းငယ္ျဖင့္ က်ဳိေပးပါ။
ပူလာလွ်င္ ဆူးေမႊးရည္ကို လိုသလို အေရာင္ခ်ိန္တည့္ပါ။
ရလာလွ်င္ ေရခဲေရ ထဲသို႔ ဆန္ခါခံၿပီး နည္းနည္းခ်င္းေလာင္းထည့္ေပး
အခုဆို ပါဝင္ပစၥည္းေတြလည္း စံုလင္သြားၿပီဆိုေတာ့ ေရႊရင္ေအး လုပ္စားလို႔ရပါၿပီ။
တစ္ခု သတိထားရမွာက လုပ္တဲ့အခါ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးမွာ ေအးေနရပါမည္။ အားလံုးကို အေအးခံၿပီးမွ သံုး ေဆာင္ပါ။
အရသာရွိေသာ ေရႊရင္ေအးကို ရရွိမွာျဖစ္ပါတယ္။
#TheFlowerNews
https://www.facebook.com/yangonmediagroup/photos/a.335477406471186.83922.3
No comments:
Post a Comment