Pages

သႀကၤန္မွာ ေရႊရင္ေအး လုပ္စားၾကမယ္



- အံ့ဝင့္ထြဋ္-တင္ျပသည္

ေရႊရင္ေအးသည္ ကြၽန္ေတာ္တို႔ျမန္မာလူမ်ဳိးမ်ားအလြန္ႏွစ္သက္ၾကတဲ့ သေရစာတစ္ခုဆို ရင္လည္း မမွားပါဘူး။ ေရႊရင္ေအးဆိုတဲ့အတိုင္း စားလိုက္တဲ့အခါ ရင္ကိုေအးျမေစၿပီး လန္းဆန္းေစ ပါတယ္။ အုန္းရည္အနံ႔ဟာ စိတ္ကို ၾကည္လင္လန္းဆန္းေစတဲ့အျပင္ ေႏြရာသီပူပူမွာ ကုန္ခန္းသြား တဲ့အားေတြကိုလည္း ျပန္လည္ျပည့္ၿဖိဳးတက္ၾကြလန္းဆန္းေစပါတယ္။

ဒါေၾကာင့္ ေရႊရင္ေအးကို ေနပူ တဲ့ေန႔လယ္ပိုင္းမွာ ေရာင္းေလ့ရွိပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ အရမ္းစားမယ္ဆုိရင္ေတာ့ မသင့္ေတာ္ပါဘူး။ ဒါ ေၾကာင့္ စားလို႔ေကာင္းတဲ့ ေရႊရင္ေအးကို ကိုယ္တိုင္လုပ္ၾကည့္ရေအာင္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
------------------
အုန္းႏို႔၊ သၾကား၊ သာဂူ၊ ေက်ာက္ေက်ာ၊ ေကာက္ညႇင္းေပါင္း၊ ေပါင္မုန္႔၊ မုန္႔လက္ေဆာင္း ဖတ္၊ ေရခဲ။

ေက်ာက္ေက်ာႀကိဳရေအာင္(အေနေတာ္အရြယ္အစား)
------------------------------------------------------------
အရင္ဆံုး သၾကား ၃ဝဝဂရမ္ကို အုန္းႏို႔တစ္ဘူး၊ ေရ(၁ဒသမ၅)လီတာ၊ ေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔ ၅ဝဂရမ္တို႔ျဖင့္ ေရမွာေပ်ာ္ဝင္သြားေအာင္ က်ဳိပါ။

က်ဳိေနရင္း ၾကြက္ၿမီးတန္းပ်စ္လာၿပီဆိုရင္ေတာ့ ဗန္းထဲထည့္ၿပီး အေအးခံပါ။ ဗန္းမွာ ႏွစ္လက္မအနက္ရွိလွ်င္ သင့္ေတာ္ပါသည္။ ႏွစ္ထပ္ႀကိဳက္သူ မ်ားကလည္း ႏွစ္ထပ္ပံုစံ ျပဳလုပ္ႏုိင္ပါသည္။

သာဂူက်ဳိရေအာင္
----------------------
သာဂူေစ့ကိုေတာ့ ေရေႏြး(ဆူေနေသာ) ထဲတြင္ အတြင္းမ်က္ဆန္ ေပ်ာက္တဲ့အထိက်ဳိၿပီး ဆန္ခါထဲေလာင္းခ်ပါ။

ၿပီးရင္ ေရေအးနဲ႔ေဆးၿပီး တစ္ခုႏွင့္တစ္ခု မကပ္ေအာင္ ျပဳလုပ္ေပးရပါမယ္။

အေရာင္ႀကိဳက္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ Food Colour မ်ား အသံုးျပဳႏုိင္ပါသည္။

ေကာက္ညႇင္းေပါင္းရေအာင္
--------------------------------
ေကာက္ညႇင္းဆန္ ႏို႔ဆီတစ္ဘူး ေရလက္တစ္ဆစ္ခြဲခန္႔ေပၚတဲ့အထိထည့္ၿပီး Rice Cooker နဲ႔ တည္ပါ။ အေရးႀကီးဆံုးကေတာ့ မုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္ေပါ့။ လုပ္ၾကည့္ရေအာင္။

ဆန္မႈန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ရွစ္ဇြန္း၊ ေကာ္မႈန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း၊ ဆား၊ ဆူးေမႊးရည္

ေရေႏြးပူထဲတြင္ ဆူးေမႊးရည္မွအပ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားေရာထည့္ပါ။

ပ်စ္လာလွ်င္ မီးအားအနည္းငယ္ျဖင့္ က်ဳိေပးပါ။

ပူလာလွ်င္ ဆူးေမႊးရည္ကို လိုသလို အေရာင္ခ်ိန္တည့္ပါ။

ရလာလွ်င္ ေရခဲေရ ထဲသို႔ ဆန္ခါခံၿပီး နည္းနည္းခ်င္းေလာင္းထည့္ေပးပါ။ မုန္႔လက္ေဆာင္းဖတ္မ်ား ရရွိလာပါမည္။

အခုဆို ပါဝင္ပစၥည္းေတြလည္း စံုလင္သြားၿပီဆိုေတာ့ ေရႊရင္ေအး လုပ္စားလို႔ရပါၿပီ။

တစ္ခု သတိထားရမွာက လုပ္တဲ့အခါ ပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးမွာ ေအးေနရပါမည္။ အားလံုးကို အေအးခံၿပီးမွ သံုး ေဆာင္ပါ။

အရသာရွိေသာ ေရႊရင္ေအးကို ရရွိမွာျဖစ္ပါတယ္။

#TheFlowerNews

https://www.facebook.com/yangonmediagroup/photos/a.335477406471186.83922.3

No comments:

Post a Comment