တစ္ခါသံုး ၀ါးတူမ်ားသည္ အသည္းကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္သည့္အတြက္ မသံုးစဲြသင့္ဟုဆို
အလြယ္တကူ ရယူ သံုးစဲြေနၾကသည့္ တစ္ခါသံုး ၀ါးတူမ်ားသည္ အသည္းကင္ဆာ ျဖစ္ႏိုင္သည့္အတြက္ မသံုးစဲြ သင့္ေၾကာင္း ျမန္မာႏိုင္ငံ စားသံုးသူ ကာကြယ္ေရး အသင္းမွ အသင္း၀င္ ေဒၚရီလြင္ေက်ာ္ေဇာက ၁၅-၃-၂၀၁၃ ရက္တြင္ ေျပာၾကားသည္။ “ကၽြန္မတို႔ အသင္းက ျပည္သူေတြ စားသံုးဖို႔ မသင့္တဲ့ အစားအေသာက္ေတြကို အျမဲ ေလ့လာ စစ္ေဆးေနပါသည္။ အခု ေနာက္ဆံုး စစ္ေဆး ေတြ႕ရိွခ်က္ေတြအရဆိုရင္ ၀ါးတူေတြမွာ မိႈေတြ ေပါက္လာတယ္ဆိုတာကို ေတြ႕ရတယ္။ ျမန္မာႏိုင္ငံမွာ ၀ါးတူ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားက ေပါင္းမထားပါဘူး။ ၀ါးပင္ကို ခုတ္ၿပီး ထြက္လာတဲ့ ၀ါးကိုပဲ အဆင္ေျပသလို အေခ်ာသတ္ၿပီး သံုးတာ ျဖစ္တယ္။ ဒီေတာ့ ငါးရက္ေလာက္ဆိုရင္ မိႈေတြက မျမင္ရေပမယ့္ ရိွေနပါၿပီ။ ဒီေတာ့ မိႈပါတဲ့ တူကို သံုးမိတဲ့အတြက္ မိႈေတြကို စားသလို ျဖစ္သြားႏိုင္တယ္။
အသည္းကင္ဆာေတြ ျဖစ္ႏိုင္တယ္။ တတ္ႏိုင္ရင္ ၀ါးတူကို မသံုးဘဲ သစ္သားတူ၊ စတီးတူေတြကိုပဲ သံုးသင့္တယ္။ ပလတ္စတစ္တူက်ေတာ့ အပူနဲ႔ ေတြ႕ရင္ ကင္ဆာျဖစ္ႏိုင္တာေတြ ရိွတယ္။ က်န္းမာေရးအတြက္ ေရွာင္သင့္တယ္” ဟု ယင္းက ေျပာၾကားသည္။ အျခား ျပည္ပႏိုင္ငံမ်ားသည္ ၀ါးမ်ားကို ေသခ်ာေပါင္းခံၿပီးမွ ၀ါးတူျဖတ္စက္ထဲသို႔ ထည့္ေလ့ရိွၿပီး ျပည္တြင္းမွ ၀ါးတူမ်ားသည္ ေပါင္းခံျခင္း မရိွေၾကာင္း သိရသည္။ လက္ရိွ ေစ်းကြက္တြင္ သံုးေနေသာ တစ္ခါသံုး တူမ်ားသည္ ေစ်းကြက္သို႔ ေရာက္ရိွရန္ အတြက္ တူျဖစ္ၿပီး ပါကင္ထုတ္ၿပီး ၇ ရက္ခန္႔ အနည္းဆံုးၾကာကာ အဆိုပါ အခ်ိန္တြင္ မိႈမ်ားသည္ ႏွစ္ရက္သားခန္႔ ရိွၿပီး ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။ အဆိုပါ မိႈမ်ားသည္ ေသးငယ္ၿပီး လူမ်က္စိႏွင့္ ျမင္ႏိုင္ရန္ ၂၇ ရက္ ၾကာေအာင္ ေစာင့္ရေၾကာင္း သိရသည္။ ထို႔ေၾကာင့္ ေဆးလိပ္မေသာက္၊ ကြမ္းမစား၊ အရက္မေသာက္ဘဲ အသည္းကင္ဆာျဖစ္သူ ပမာဏ ျမင့္တက္လာျခင္းသည္ ၀ါးတူ အသံုးျပဳမႈေၾကာင့္လည္း ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။
(ျပည္ျမန္မာ ဂ်ာနယ္)
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=394235154007655&set=a.351047714993066.76
စာအမ်ဳိးအစား
က်န္းမာေရး
No comments:
Post a Comment