ယိုုးဒယားၾကက္ကင္ျပဳလုုပ္နည
ျပဳလုုပ္ရလြယ္ကူၿပီး အရသာရွိလွတဲ့ ၾကက္ကင္လုုပ္နည္းေလး
ေဝမွ်ေပးလိုုက္ပါတယ္။ အားလပ္ရက္မွာ မိသားစုုနဲ႔တူ တူ အရသာရွိၿပီး
သန္႔ရွင္းလတ္ဆတ္တဲ့ၾကက္ကင္ေ
## ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• ၾကက္တစ္ေကာင္ - ရွစ္ဆယ္သားခန္႔ (ေလးစိတ္)
• Food Color လိေမၼာ္ေရာင္ - အနည္းငယ္
• ယိုးဒယားပဲငံျပာရည္ - စားပြဲဇြန္း ၄ ဇြန္း
• ခ႐ုဆီ - ၄ ဇြန္း
• င႐ုတ္ေကာင္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ ဇြန္း
• ယိုးဒယားၾကက္ေဆာ့စ္ - ပုလင္းေသးတစ္လံုး (ႊ့ေင ခ့ငူူင ်ေကခန)
.
## တြဲဖက္ေဆာ့စ္အတြက္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
• မန္က်ည္းမွည့္
• ထန္းလ်က္
• ဆား
• င႐ုတ္သီးမႈန္႔
• ဆန္ေလွာ္မႈန႔္
• ရွမ္းနံနံ
.
မန္က်ည္းမွည့္ေရစိမ္ အေစ့ထုတ္ၿပီး ထန္းလ်က္ျဖင့္ေရာက်ိဳပါ။ ပ်စ္လာၿပီ ဆိုလွ်င္ ဆား၊ င႐ုတ္သီးမႈန္႔ထည့္ၿပီး
အရသာျမည္းက မီးဖိုမွခ်ၿပီး အေအးခံထားပါ။ ေအးၿပီဆိုလွ်င္ ရွမ္းနံနံပါးပါးလွီးထည့္ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔အနည္းငယ္ျဖဴးက
အရသာ ခ်ိဳခ်ဥ္ျဖင့္ ၾကက္ကင္နွင့္ တြဲ ဖက္သံုးေဆာင္နိုင္ပါၿပီ။
.
(y)ျပင္ဆင္ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ပထမ ဦးစြာ ၾကက္ကိုေလးစိတ္စိတ္ၿပီး ေရေဆးသန္႔စင္ပါ။ ရင္ပံုအသားကို ႏွစ္ျခမ္းျဖန္႔ပါ။
ေပါင္ကိုလည္း အတြင္းဘက္ အ႐ိုးနားကေနကပ္ၿပီး ဓားရာေပးပါ။ အရသာဝင္ေအာင္ခြဲ ေပးတဲ့သေဘာပါ။
၂။ ၿပီးရင္ အေရာင္ထည့္ၿပီးနွံ႔ေအာင္နွယ
၃။ အေရာင္အေနထား သင့္ေတာ္ၿပီဆိုလွ်င္ အျခားပါဝင္ပစၥည္းအားလံုးထည္
သမေအာင္ေမြၿပီး ၃ နာရီခန္႔ႏွပ္ထားပါ။
၄။ မီးဖိုတြင္ ဒယ္အိုးတစ္လံုးျဖင့္ ဆီအနည္းငယ္ထည့္ၿပီး
ၾကက္သားႏွင့္ ေဆာ့စ္မ်ား ကို ထည့္ၿပီးေၾကာ္ပါ။
၅။ ေဆာ့စ္ပ်စ္ၿပီး ခန္းလာၿပီဆိုလွ်င္ ၾကက္သားတစ္ဝက္က်က္ အေနထားရပါၿပီ။
၆။ ၾကက္မ်ားကို မီးကင္မည့္ညပ္တြင္ညႇပ္ၿပီး မီးေအးေအးျဖင့္ ဟိုဘက္ဒီဘက္ လွန္ကင္ပါ ။
၇။ ၾကက္သားကို အခြၽန္တစ္ခုျဖင့္ထိုးၾကည့္ပ
ၾကည္ေနပါက က်က္ပါၿပီ။အက်က္လြန္လွ်င္ ေျခာက္သြားသျဖင့္
စားရတာအရသာေပါ့ပါတယ္။ ခုကင္ထားတာကေတာ့ ဥလနည မွာ၂ဝဝ ဒီဂရီနဲ႔
၁၅ မိနစ္ခန္႔ကင္ထားျခင္းျဖစ္ပါ
ၾကက္သားက်က္မက်က္ၾကည့္ၿပီး သံုးေဆာင္ႏ္ုိင္ပါၿပီ။
Credit: Sofia
https://www.facebook.com/searchmyanmar/photos/a.356889637687313.84429.120616274647985/877264988983106/?type=1&theater
No comments:
Post a Comment