ဒူးနာေနသူမ်ား၊ အဆစ္နာသူမ်ား၊ အ႐ိုးပြသူမ်ား၊ ေလးဖက္နာသမားတို႔အတြက္ အရြတ္မ်ား အားေကာင္းေစရန္ အရြတ္မ်ား ေပ်ာ့ေျပာင္းေစဖုိ႔ စားသံုးသင့္သည့္ အစားအစာမ်ားကို ေဖာ္ျပရလွ်င္
(၁) အုိမီဂါ (ဒ) ဖက္တီးအက္ဆစ္
ယင္းက အရြတ္မ်ားကို ေပ်ာ့ေျပာင္းေစသည္။ ဥပမာအားျဖင့္ ဥမ်ား၊ ႏွမ္းၾကတ္ေစ့၊ သစ္ၾကားသီး၊ ေရေအးငါးမ်ားျဖစ္သည့္ တူနာ၊ ဆယ္လ္မြန္တုိ႔ျဖစ္သည္။
(၂)ဗီတာမင္စီ
သည္အရြတ္မ်ားကို က်န္းမာေစၿပီး အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ဓာတ္ကိုလည
(၃)ဗီတာက႐ိုတင္း
တည္သီး၊ ေျပာင္း၊ လိေမၼာ္၊ သေဘၤာ၊ ေရႊဖ႐ံု၊ င႐ုတ္သီးပြအနီအခြံပြ၊ လိေမၼာ္သီးတို႔တြင္ ပါ၀င္သည္။
(၄) Quercetin
အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ပါ၀င္ၿပီး
http://
Credit: Health Updates Journal
https://www.facebook.com/searchmyanmar/photos/a.356889637687313.84429.120616
No comments:
Post a Comment