စၾကာဝဠာအနႏၵ၌ရွိၾကကုန္ေသာ လူ၊နတ္၊ျဗမၼာ၊သတၱဝါအားလံုးတိုသည္ ကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖွာခ်မ္းသာၾကပါေစ၊ေကာင္းက်ဳိးလိုရာစႏၵ ျပည္ဝၾကပါေစ...







အသင့္စား အစားအစာ မ်ားသည္ အသည္း ေရာဂါကုိ ျဖစ္ေစ ႏိုင္ေၾကာင္း ျပင္ သစ္ ေလ့လာ သူမ်ား ေတြ႕ရွိ

Follow · 22 hours ago

ပဲရစ္ ေဖေဖာ္ဝါရီ ၁၉
            အသင့္စား အစား အစာမ်ားကုိ ပုံမွန္ စားသုံးသူ မ်ားသည္ က်န္းမာေရးကုိ အေထာက္အကူ မျပဳ႐ုံသာ မက အသည္းေရာင္ ေရာဂါကဲ့သုိ႔ ဆင္တူေသာ ေရာဂါ မ်ား ျဖစ္ပြားၿပီး အသည္းကုိ ပ်က္စီး ေစႏုိင္ေၾကာင္း ျပင္သစ္ ဆရာဝန္ မ်ား၏ ေလ့လာ ေတြ႕ရွိခ်က္ အရ သိရသည္။
အသင့္စား အစားအစာ မ်ားကုိ တစ္လၾကာ စားေသာက္ခဲ့သည့္ သူမ်ားအား ဆရာဝန္ မ်ားက ေလ့လာခဲ့ ၾကရာ ၎တုိ႔၏ အသည္းမ်ားမွာ သိသိသာသာ ေျပာင္းလဲ လာခဲ့ေၾကာင္း ႐ုပ္သံ အစီအစဥ္ မ်ားတြင္ ထုတ္လႊင့္ ျပသခဲ့သည္။

        အသင့္စား အစားအစာ မ်ားတြင္ ပုံမွန္ထက္ လြန္ကဲေသာ ပစၥည္းမ်ား ပါဝင္ျခင္းေၾကာင့္ က်န္းမာေရး အတြက္ အႏၲရာယ္ ရွိေစႏုိင္ၿပီး ၾကြပ္ရြ လတ္ဆတ္ေသာ အစား အစာမ်ား ရရွိရန္ အတြက္ ဆား၊ ဆီႏွင့္ သၾကား တုိ႔ကုိ အလြန္အကြၽံ အသုံးျပဳ ထားေၾကာင္း ေဒါက္တာ ေအာ္ဒြန္က ေျပာၾကားခဲ့သည္။

        အသင့္စား အစားအစာ မ်ားအနက္ ၾကက္သားေၾကာ္ႏွင့္ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ မ်ားတြင္ ပါဝင္ေသာ အဆီမ်ားႏွင့္ ျပည့္ဝဆီ မ်ားသည္ အသည္း အဆီဖုံး ေရာ ဂါ ျဖစ္ေစႏုိင္သည္။ အသည္း အင္ဇုိင္းမ်ား ေျပာင္းလဲ မႈေၾကာင့္ အသည္းေရာင္ ေရာဂါ ျဖစ္ပြားႏုိင္ၿပီး အသည္းေရာင္ ေရာဂါေၾကာင့္ ေနာက္ဆုံးတြင္အသည္းပ်က္စီးႏုိင္ ေၾကာင္း ေဒါက္တာ ေအာ္ဒြန္က 
 ေျပာၾကားခဲ့သည္။

အေမရိကန္ ႏုိင္ငံ၏ အသင့္ စားသုံးႏုိင္ေသာ စားေသာက္ဆုိင္ ၁၆ဝဝဝဝ တြင္ ေန႔စဥ္ စားသုံးသူ ဦးေရမွာ သန္း ၅ဝ ခန္႔ ရွိေၾကာင္း သိရသည္။

        အသင့္စား စားေသာက္ဆုိင္တြင္ ေရာင္းခ်သည့္ အစားအစာ မ်ားသည္ က်န္းမာေရးႏွင့္ ညီၫြတ္ၿပီး သန္႔ရွင္း လတ္ဆတ္မႈ ရွိသည့္ အသြင္မ်ဳိး ရွိေသာ္လည္း အစား အစာမ်ားကုိ သန္႔ရွင္းစြာ ထိန္းသိမ္းမႈ မရွိသည့္ အျပင္ ဓာတု ပစၥည္းမ်ား ပါဝင္ျခင္းေၾကာင့္ က်န္းမာေရးကုိ ထိခုိက္ ေစႏုိင္ေၾကာင္း ေအာ္ဒြန္က သတိေပး ေျပာၾကား ခဲ့သည္။

အင္တာနက္

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...