အစားအေသာက္ထဲတြင္ သဘာ၀ေဆး၀ါးအၿဖစ္ ငရုတ္သီးကိုထည္႔သြင္းစားသံုးေပးၿခင္းၿဖင္႔ ကင္ဆာဆဲလ္ကိုေသေစနိင္ပါတယ္။ငရုတ္သီးစိမ္းက ကင္ဆာဆဲလ္ေတြရွင္သန္မႈကို အလိုအေလွ်ာက္ တိုက္ခ်က္ဆံုးရံူးေစၿခင္းပင္။ငရုတ္သီးေၿခာက္ကို အသံုးၿပဳရာတြင္ေရေႏြးၿဖင္႔ ေဖ်ာ္ကာ ငရုတ္သီးေၿခာက္တြင္ပါ၀င္ေသာမိႈေတြကိုသတ္ေပးရသည္။
ငရုတ္သီးစိမ္းကဆီးက်ိတ္ကင္ဆာမ်ားကိုက်ံဳ႕သြားေစနိုင္သည္႔အာနိသင္ရွိသည္။
သုေသသနၿပဳခ်က္အရငရုတ္သီး
စားသံုးသူမ်ားတြင္ ႏွလံုးေရာဂါ(Heart attack)နွင္႔ေလၿဖတ္ေရာဂါ
(Stroke)မ်ားအတြက္လဲကာကြယ္ေပးနိုင္ပါတာေတြကို ေတြ႕ရတယ္။ငရုတ္သီးကို
ေရယုန္ေရာဂါနဲ႕
အဆစ္ေရာင္ေရာဂါေတြမွာ လိမ္းေဆးအၿဖစ္အသံုးၿပဳနိုင္ပါတယ္။
သုေသသီမ်ားရဲ႕ေတြ႔ရွိခ်က္အရ ငရုတ္သီးတြင္ပါ၀င္ေသာ Bioflavonoidsၿဒပ္စင္သည္
ကင္ဆာေရာဂါကို ကာကြယ္ေပးေစနိုင္ပါသည္ဟု
ထုတ္ေဖာ္ေၿပာဆိုထားသည္။အၿခားေဆးပညာရွင္မ်ားကလဲလက္ခံ
ယံုၾကည္လ်က္ရွိေၾကာင္းသိရွိရသည္။
က်န္းမာေရးဆိုင္ရာေဆးပညာစာအုပ္မွ
က်န္းမာေရးဆိုင္ရာေဆးပညာစာအုပ္မွ
No comments:
Post a Comment