၁။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ
ယင္းတို႔ထဲမွာ ပါဝင္တဲ့ ဆာလဖာဟာ အေရျပားက ေကာ္ လာဂ်င္ထြက္ရန္ ကူညီေပးၿပီး ဆံပင္ ေတြဖြံ႕ၿဖိဳးရန္ကူညီေပးႏိုင
အသံုးျပဳပံု - ပါးပါးလွီးပါ။ အေရညႇစ္ ပါ။ ယင္းအရည္ကို ဦးေရျပားမွာ ၁၅ မိနစ္ခန္႔ထားၿပီး ေခါင္းေလွ်ာ္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴဆိုရင္ အျမႊာေလးေတြ ကို ႀကိတ္ပါ။ အုန္းဆီနည္းနည္း ေရာပါ။ ၿပီးေနာက္ မိနစ္အနည္း ငယ္ခန္႔ ဆူပြက္ေအာင္ထားပါ။ ထို႔ ေနာက္ အေအးခံၿပီး ခပ္ေႏြးေႏြး၌ ဦးေရျပားသို႔ ေျဖးညႇင္းစြာ ႏွိပ္ေပးပါ။ တစ္ပတ္ကို ၂ ႀကိမ္မွ ၃ ႀကိမ္ထိ လုပ္ေပးသင့္ပါတယ္။
၂။အုန္းသီး
အုန္းႏို႔တြင္ ပါဝင္ေသာ ပ႐ို တင္း၊ အဆီနဲ႔ ပိုတက္ဆီယမ္၊ သံစာဓာတ္တို႔က ဆံပင္က်ိဳးျခင္း၊ ကြ်တ္ျခင္းကိုသက္သာေစၿပီး ဆံပင္ ကိုလည္း အျမစ္မွစၿပီး အားျပည့္ေစပါတယ္။အသံုးျပဳပံ
၃။ ဒန္းပင္
ဒန္းပင္ဟာ ဆံပင္ အေရာင္ကို ထိန္းေပးႏိုင္႐ံုသာမက ဆံပင္ကို ပိုမိုသန္စြမ္းေစပါတယ္။
အသံုးျပဳပံုမွာ မုန္ညႇင္းဆီ 250ml အား ေရေဆး အေျခာက္ခံထားေသာ ဒန္းရြက္ ၆၀ g ခန္႔တြင္ ေရာေႏွာပါ ။ ထို႔ေနာက္ ယင္းအေရာအား ဆူပြက္လာသည္ အထိျပဳတ္ပါ။ အဆီအား အဝတ္ပါး ျဖင့္ စစ္ထုတ္ပါ။ ယင္းအဆီအား ေလလံုေသာဘူးျဖင့္ သိမ္းထားၿပီး ဦးေရျပားအား ယင္းအဆီျဖင့္ ေန႔စဥ္ ႏွိပ္ေပးပါ။ တခ်ိUKကေတာ့ ဒန္းရြက္ ေျခာက္အမႈန္႔အား ဒိန္ခ်ဥ္ျဖင့္ ေရာ ၿပီး လိမ္းေပးေလ့ရွိပါတယ္။
၄။ ေခါင္ရမ္းပင္
အုန္းဆီနဲ႔ ေခါင္းရမ္းပြင့္ဟာ ဆံပင္ထူတဲေစတဲ့လွ်ိဳဝွက္ခ်က
အသံုးျပဳပံု - ေခါင္းရမ္းပြင့္အခ်ိUKအား ႏွမ္းဆီ (သို႔မဟုတ္) အုန္းဆီျဖင့္ ေရာ ၿပီး အႏွစ္ရေအာင္ ျပဳလုပ္ပါ။ ယင္း အား ဦးေရျပားေပၚတြင္ လိမ္းထား ၿပီး နာရီအနည္းငယ္ခန္႔ထားၿပီး ေဆး ပစ္ပါ။
၅။ ဥ
ဥေတြဟာ ဆာလဖာႄကြယ္ဝ႐ံု သာမက ပ႐ိုတင္း၊ ဆယ္လီနီယမ္၊ အိုင္အိုဒင္း၊ ေဖာ့စဖရပ္၊ သံနဲ႔ ဇင့္ ေတြ ပါဝင္တဲ့အတြက္ ဆံပင္ေပါက္ ရန္ အားေပးၿပီး ဖြံ႕ၿဖိဳးမႈကို ကူညီပါ တယ္။
အသံုးျပဳပံု- ၾကက္ဥ (သို႔မဟုတ္)ဘဲဥ အစိမ္းရဲ႕အႏွစ္ကိုဖယ္ အကာအား သံလြင္ဆီ၊ တစ္ဇြန္းျဖင့္ေရာပါ။ အႏွစ္ရသည္အထိ ေမႊပါ ။ ထို႔ေနာက္ ဦးေခါင္းအား လိမ္းေပးပါ။ ၁၅ မိနစ္၊ မိနစ္ ၂၀ ခန္႔ ထားၿပီးေနာက္ ေခါင္း ေလွ်ာ္ခ်ပါ။
Credit to နွင္းဆီဖူးေလးမ်ား-Love BUDS
https://www.facebook.com/MyawadyNews/photos/a.351047714993066.76926.351018
No comments:
Post a Comment