စၾကာဝဠာအနႏၵ၌ရွိၾကကုန္ေသာ လူ၊နတ္၊ျဗမၼာ၊သတၱဝါအားလံုးတိုသည္ ကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖွာခ်မ္းသာၾကပါေစ၊ေကာင္းက်ဳိးလိုရာစႏၵ ျပည္ဝၾကပါေစ...







ခ်ဥ္စပ္ဟင္းခ်ိဳ၊ Hot and Sour Soup


ေဆာင္းဒီတစ္ခါမွာေတာတမ်ဳိးဆန္းဆန္းေလးျဖစ္သြားေအာင္ တခါမွမတင္ဘူးတဲ့ ႔ ေသာက္လုိ႔ေကာင္းတဲ႔ ခ်ဥ္စပ္ ဟင္းခ်ိဳနဲ႔ မိတ္ဆက္ေပးခ်င္ပါတယ္။ ဒီနည္းကိုေတာ႔ စာအုပ္တစ္ခုထဲကေနၿပန္ၿပီး မွီၿငမ္းထားတာပါ။ ပဲၿပား မွဳိေၿခာက္ေတြပါ၀င္ၿပီး အရသာေတာ္ေတာ္ေကာင္းလုိ႔ လုပ္နည္းေလးကို ၿပန္ရွယ္ေပးလုိက္ပါတယ္။ အေဝးေရာက္ အစ္ကို အစ္မ ညီမ ေမာင္ေလးေတြ အလြယ္တကူခ်က္စားရေအာင္လို့ပါ အားလံုးအတြက္ ေဆာင္းျပန္share ေပးလိုက္တယ္ေနာ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
ရွီတာကီမွဳိေၿခာက္ ၅ ခု (ေရစိမ္ၿပီး ပါးပါးလွီးထားပါ)
Button Mushroom ၅ခု (ပါးပါးလွီးထားပါ)
မုန္လာဥနီ အနည္းငယ္ (ပါးပါးေသးသးလွီးထား)
ပဲၿပားလက္ ၂လံုးစာအထူခန္႔ ၆ ခု
ၾကက္သားၿပဳတ္ၿပီးသား လက္တစ္ဆုပ္စာ
ၾကက္ဥ ၁လံုး + ႏွမ္းဆီလက္ဖက္ရည္ ၁ ဇြန္း
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ၂ မႊာ (ႏုတ္ႏုတ္စဥ္း)
ၾကက္သြန္မိတ္ ၁ ပင္
ၾကက္ၿပဳတ္ရည္ ၁လီတာ
ေၿပာင္းဖူးမွဳန္႔ စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း+ ေရ စားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္း

ဟင္းခပ္ရန္
ပဲငံပ်ာရည္အၾကည္ စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
ရွာလကာရည္ စားပြဲဇြန္း ၂ ဇြန္း
ငရုပ္ေကာင္း အနည္းငယ္
ငါးငံပ်ာရည္ လက္ဖက္ရည္ ၁ ဇြန္း
ခ်က္နည္း
1. ပထမဆံုး ဆီစားပြဲဇြန္း ၁ ဇြန္းကို ပူေအာင္တည္ၿပီး မုန္လာဥနီကို ဆီသတ္ေပးပါ။
2. ၁ မိနစ္ေလာက္ေနရင္ button mushroom ေလးေတြကိုပါဆီသတ္ေပးပါ။
3. ၿပီးရင္ ငရုပ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ ၁ဇြန္း နဲ႔ ၾကက္သြန္ၿဖဴကိုပါ ထည္႔ေမႊေပးပါ။
4. ေနာက္ ၾကက္ၿပဳတ္ရည္ ၁ လီတာကိုလည္း ထည္႔ေမႊေပးၿပီး ဆူေအာင္တည္ေပးပါ။
5. ဆူရင္ ၾကက္သား၊ ပဲၿပားနဲ႔ ဟင္းခပ္အရည္မ်ားကို ထည္႔ေမႊေပးပါ။
6. ထပ္ဆူလာရင္ ေၿပာင္းဖူးမွဳန္႔နဲ႔ ေရ အေရာကိုထည္႔ၿပီး ပ်စ္ေအာင္ေမႊေပးပါ။
7. ေနာက္ဆံုးမွ ၾကက္ဥနဲ႔ ႏွမ္းဆီေရာေခါက္ထားတာကို ၿဖည္းၿဖည္းခ်င္းထည္႔ၿပီးေမႊေပးပါ။ ၅ မိနစ္ေလာက္ထပ္တည္ၿပီးရင္ သံုးေဆာင္လုိ႔ရပါၿပီ

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...