အခ်ိဳရည္အမ်ားအျပားေသာက္သံုးသူမ်ားတြင္ အျဖစ္အမ်ားဆံုး သားအိမ္ကင္ဆာ ၇၈%ပိုျဖစ္ပြားႏုိင္
ေလ့လာမႈအသစ္တစ္ခုအရ ေသြးဆံုးၿပီးသူအမ်ိဳးသမီးမ်ားတြင္ အခ်ဳိရည္မ်ားေသာက္သံုးျခင္းက သားအိမ္ကင္ဆာပိုျဖစ္ႏုိင္ေၾကာင္း
သတိေပးခဲ့သည္။ ယင္းေလ့လာမႈအား University of Minnesota မွ
လုပ္ေဆာင္ခဲ့ျခင္းျဖစ္ၿပီး အမ်ိဳးသမီး ၂၃၀၃၉ဦး၏ၿပီးခဲ့ေသာ ၁၂လအတြင္း
စားခဲ့သည့္အစားအစာ ၁၂၇မ်ိဳးအား စစ္တမ္းေကာက္ယူ ၍ရလဒ္မ်ားအား အသံုးျပဳ၍
ယင္းအခ်က္ကို
ေဖာ္ျပခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။ ရလဒ္မ်ားအရ ေသြးဆံုးၿပီးခ်ိန္၌ ယင္းအခ်က္ကို ေဖာ္ျပ
ခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။
ရလဒ္မ်ားအရ ေသြးဆံုးၿပီးခ်ိန္၌ အခ်ိဳလြန္ကဲသည့္
ေဖ်ာ္ရည္မ်ားေသာက္သံုးျခင္းက အီစထ႐ိုဂ်င္ေပၚမူတည္၍ ျဖစ္ပြား သည့္အမ်ိဳးအစား(၁)သားအိမ္ကင္ဆာ
(Oestrogen -dependent type I endometrial cancer) ၇၈%
ပိုမုိျဖစ္ပြားေၾကာင္း ေတြ႕ရသည္။ ဆက္လက္၍ ေလ့လာခ်က္မ်ားအရ
အ၀လြန္သည့္အမ်ိဳးသမီးမ်ားတြင္လည္း
အင္ဆူလင္ႏွင့္အီစထ႐ိုဂ်င္ ပမာဏသာမန္သူမ်ားထက္ ပိုမ်ားေနတတ္ၿပီး
ယင္းအခ်က္မ်ားကလည္း အထက္တြင္ေဖာ္ျပခဲ့သည့္ သားအိမ္ကင္ဆာပိုျဖစ္ႏုိင္ေၾကာင္း ေတြ႕ရသည္။
အ၀င္း
ref:Netdoctor.co.uk
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=510070475757455&set=a.35104771499306
No comments:
Post a Comment