(၁) ဒန္႔သလြန္႐ြက္ ဟင္းခ်ိဳခ်က္ေသာက္ျခင္း။ေၾကာ္စားျခင္းျဖင့္အစာေၾကေစသည္။ေသြးတိုးအမူးေရာဂါသက္သာေစသည္။
-
(၂) ဒန္႔သလြန္႐ြက္အစိမ္းကိုေထာင္းအရည္ညႇစ္ဆားအနည္းငယ္ခပ္၍တိုက္လွ်င္ေခ်ာင္းဆိုး။ကိုယ္ပူ အဖ်ားေရာဂါသက္သာေစသည္။
-
(၃) ဒန္႔သလြန္႐ြက္သတၲဳရည္ကိုမ်က္စဥ္းခပ္ေပးလွ်င္ေခါင္းႀကီးကိုက္ေရာဂါသက္သာေစသည္။
-
(၄) ဒန္႔သလြန္သီးမီးဖုတ္ အတြင္းမွအေစ့ႏွင့္အသားကိုျခစ္ယူၿပီးၾကက္ဥႏွင့္ေရာေၾကာ္စားေသာ္ေသြးဝမ္း။လိပ္ေခါင္းေသြးက်ေရာဂါ
သက္သာေစသည္။
-
(၅) ဒန္႔သလြန္သီးအရင့္ကိုေနေျခာက္လွန္းအေစ့ေျခာက္ကိုဖန္ပုလင္းျဖင့္သိမ္းထားပါ။
-
ေသြးတိုးလွ်င္ႏွစ္ေစ့။သံုးေစ့ဝါးစားပါ။ေရအဝေသာက္ပါနာရီဝက္အတြင္းေသြးတိုးက်ပါသည္။
-
ႏွလုံးေသြးေၾကာက်ဥ္းေရာဂါရွိလွ်င္အေစ့ေျခာက္ကိုအမွဳန္႔ေထာင္းၿပီးပ်ားရည္ႏွင့္ေတ။ေန႔စဥ္ဟင္းစားဇြန္းတစ္ဇြန္းခန္႔စားပါ။
-
ရင္ၾကပ္။ေသြးတိုး။ႏွလံုးေမာေရာဂါရွိလွ်င္ ဒန္႔သလြန္သီးအေစ့ေျခာက္အမႈန္႔ႏွင့္ ခ်င္းေျခာက္မွဳန္႔ဆတူေရာစပ္။ေရေႏြးႏွင့္ေသာက္ပါ။
-
ဒန္႔သလြန္သီးအေစ့ေျခာက္ကိုေနလွန္းၿပီးသိမ္းထားလွ်င္ႏွစ္ၾကာသည္အထိအာနိသင္မပ်က္စီးပါ။
===========
ၾကည္လြင္ျမင့္(မုျဒာ)
http://www.searchmyanmar.com/link/comment/cid/54049
No comments:
Post a Comment