အစာစားတိုင္း ေၾကညက္တဲ့အထိ ႀကိတ္၀ါးၿပီး စားေသာက္ေပးရပါမယ္။ ဒီလို ႀကိတ္၀ါးစားေသာက္တာေၾကာင့္ အဓိကအေနနဲ႔ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူးႏွစ္ရပ္ကို ရရိွေစႏိုင္ပါတယ္။
(၁) နံပါတ္တစ္ရရိွႏိုင္တဲ့ အက်ဳိးေက်းဇူးက အာဟာရဓာတ္ေတြကို ခႏၶာကိုယ္ကပိုမို စုပ္ယူရရိွႏိုင္တာ ျဖစ္ပါတယ္။ ေနာက္အေရးႀကီးတဲ့ တစ္ခ်က္က အစားအေသာက္ စားေသာက္တဲ့နႈန္းကို ေလ်ာ့နည္းေစတာပါ။ အစာစားတာ ေႏွးေလေလ၊ အစာကို နည္းနည္းပဲ စားျဖစ္ေလေလ ျဖစ္ပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ အစာစားခိ်န္ မိနစ္၂၀ ၾကာတာနဲ႔ အစာအိမ္ကေန ဦးေႏွာက္ဆီကို ''ဗိုက္ျပည့္ၿပီ''ဆိုတဲ့ သတင္းအခ်က္အလက္ ပို႔ေဆာင္ေပးလို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္အစာစားသံုးမႈမ်ားၿ
(၂) အစာကို ေၾကညက္ေအာင္ ၀ါးစားတာေၾကာင့္ ရရိွႏိုင္တဲ့ ေနာက္ထပ္ က်န္းမာေရးအက်ဳိးေက်းဇူးက က်န္းမာေရးနဲ႔ပိုမိုညီညြတ္တ
Follow · February 20
No comments:
Post a Comment