စၾကာဝဠာအနႏၵ၌ရွိၾကကုန္ေသာ လူ၊နတ္၊ျဗမၼာ၊သတၱဝါအားလံုးတိုသည္ ကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖွာခ်မ္းသာၾကပါေစ၊ေကာင္းက်ဳိးလိုရာစႏၵ ျပည္ဝၾကပါေစ...







အစာကို ေၾကညက္ေအာင္ ၀ါးစားျခင္းျဖင့္ ရရိွႏိုင္ေသာ အက်ဳိးေက်းဇူးမ်ား



အစာစားတိုင္း ေၾကညက္တဲ့အထိ ႀကိတ္၀ါးၿပီး စားေသာက္ေပးရပါမယ္။ ဒီလို ႀကိတ္၀ါးစားေသာက္တာေၾကာင့္ အဓိကအေနနဲ႔ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူးႏွစ္ရပ္ကို ရရိွေစႏိုင္ပါတယ္။

(၁) နံပါတ္တစ္ရရိွႏိုင္တဲ့ အက်ဳိးေက်းဇူးက အာဟာရဓာတ္ေတြကို ခႏၶာကိုယ္ကပိုမို စုပ္ယူရရိွႏိုင္တာ ျဖစ္ပါတယ္။ ေနာက္အေရးႀကီးတဲ့ တစ္ခ်က္က အစားအေသာက္ စားေသာက္တဲ့နႈန္းကို ေလ်ာ့နည္းေစတာပါ။ အစာစားတာ ေႏွးေလေလ၊ အစာကို နည္းနည္းပဲ စားျဖစ္ေလေလ ျဖစ္ပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ အစာစားခိ်န္ မိနစ္၂၀ ၾကာတာနဲ႔ အစာအိမ္ကေန ဦးေႏွာက္ဆီကို ''ဗိုက္ျပည့္ၿပီ''ဆိုတဲ့ သတင္းအခ်က္အလက္ ပို႔ေဆာင္ေပးလို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္အစာစားသံုးမႈမ်ားၿပီး ကိုယ္အေလးခိ်န္ ျမင့္တက္လာႏိုင္ေျခကိုလည္း ကာကြယ္ထိန္းသိမ္းရာ ေရာက္ပါတယ္။

(၂) အစာကို ေၾကညက္ေအာင္ ၀ါးစားတာေၾကာင့္ ရရိွႏိုင္တဲ့ ေနာက္ထပ္ က်န္းမာေရးအက်ဳိးေက်းဇူးက က်န္းမာေရးနဲ႔ပိုမိုညီညြတ္တဲ့ အစာကို ေရြးခ်ယ္စားျဖစ္လို႔ပဲ ျဖစ္ပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ အစာကိုၾကိတ္၀ါးတာ ၾကာေလေလ၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႔ သစ္သီး၀လံေတြကို အရသာပိုေတြ႔ေလေလျဖစ္ကာ ပိုစားျဖစ္လို႔ပါ။ ေလ့လာမႈေတြအရ ပါးစပ္ထဲကို အစာတစ္လုတ္ ထည့္သြင္းျပီးခိ်န္မွာ ၁၀-၁၅ၾကိမ္ေလာက္ေတာ့ ၾကိတ္၀ါးေပးသင့္တယ္လို႔သိရပါတယ္။Health
Follow · February 20

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...