စၾကာဝဠာအနႏၵ၌ရွိၾကကုန္ေသာ လူ၊နတ္၊ျဗမၼာ၊သတၱဝါအားလံုးတိုသည္ ကိုယ္စိတ္နွစ္ျဖွာခ်မ္းသာၾကပါေစ၊ေကာင္းက်ဳိးလိုရာစႏၵ ျပည္ဝၾကပါေစ...







ယိုးဒယား သေဘၤာသီးေထာင္း စပ္စပ္ေလး စားၾကမယ္


ယိုးဒယား သေဘၤာသီးေထာင္း

လူ၃-၄ ေယာက္စာေလာက္ လိုတဲ႕ပစၥည္းေတြက

၁။ သေဘၤာသီးခပ္စိမ္းစိမ္း တစ္စိတ္ေလာက္ကို အခြံႏႊာၿပီး ၿခစ္ထားပါ။
သေဘၤာသီးသုတ္ ကြ်ပ္ကြ်ပ္ေလးစားခ်င္ေတာ႔ ၿခစ္ထားထာေလးေတြ ေရခဲေသတၲာထဲ
၁နာရီေလာက္ထည္႕ထားပါ

၂။ ပုဇြန္ေၿခာက္ ၂ဇြန္း

၃။ ငရုပ္သီးစိမ္း ၃-၄ေတာင္႕ ( အစပ္ၾကိဳက္ရင္ပိုထည္႕ပါ )
ငရုပ္သီးအစိမ္းေရာင္ဆို ပိုေကာင္းပါတယ္။
(အနီေရာင္ဆို ပံုမွာလို သေဘၤာသီးသုတ္က အေရာင္ညိဳသြားပါတယ္။)

၄။ ၾကက္သြန္ၿဖဴ၃မႊာေလာက္

၅။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး အလံုးေသးေသး ၃လံုးေလာက္ ထပ္ၿခမ္းၿခမ္းထားပါ။
အၾကီးဆိုရင္ေတာ႔ အေသးေလးေတြ လွီးထားပါ။

၆။ brown suger (သို႕) ထန္းညက္ ၄-၅ခဲ၊ မရွိရင္လဲ သၾကား စားပဲြဇြန္းတစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္၊

၇။ သံပုရာသီး တစ္ၿခမ္း၊ ညွစ္ရလြယ္ေအာင္ အစိတ္ေလးေတြ စိတ္ထားပါ။

၈။ ငံၿပာရည္ စားပဲြဇြန္း တစ္ဇြန္း၊

၉။ ေၿမပဲဆံေလွာ္ၿပီး အခြံခြ်တ္ ထပ္ၿခမ္းကဲြရံု ေထာင္းထားပါ၊
ေထာင္းပံု၊ သုတ္ပံုအဆင္႔ဆင္႔က

၁။ ငရုပ္ဆံုၾကီးၾကီးထဲမွာ ၾကက္သြန္ၿဖဴနဲ႔ ငရုပ္သီးစိမ္းကို အရင္ေထာင္းပါ၊

၂။ ပုဇြန္ေၿခာက္ နဲ႔ Brown suger ထည္႔ေထာင္းပါ၊

၃။ မညက္တညက္မွာ ၿခစ္ထားတဲ႔သေဘၤာသီးကို ထည္႕ဖြဖြေထာင္းပါ၊ ဇြန္းနဲ႔ ေမႊေပးပါ။

၄။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထပ္ၿခမ္းေလးေတြထည္႔ ထပ္ေထာင္းပါ၊

၅။ ငံၿပာရည္ႏွင္႔ သံပုရာရည္ထည္႕ ထပ္ေထာင္းပါ၊

၆။ ေထာင္းထားထာေလးေတြကို ငရုပ္ဆံုထဲတင္ ႏွံေအာင္ဇြန္းနဲ႔ ေမႊပါ ၊နယ္ပါ၊

ရ။ ေထာင္းထားတဲ႔ သေဘၤာသီးသုတ္ကို အဖတ္ေတြေရာ အေရေတြေရာမက်န္ ၿပင္မဲ႔ ပန္းကန္ထဲထည္႕ပါ၊

၈။ အေပၚကေန ေၿမပဲ အသာၿဖဴးထည္႔ရင္ စားဖို႔ အဆင္သင္႔ ၿဖစ္ပါၿပီ။

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...