--------------------------
ဆုိင္ေတြမွာ စားေနက်ပံုစံ တလာဗီယားငါးကို တရုတ္အေမႊးအၾကိဳင္၊ ငါးငံျပာရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ပူစီနံတုိ႔ျဖင္႔ ေရာႏုယ္ျပီ ကင္ထားတာပါ။ ျပီမွ မရမ္းျပားရည္နဲ႔ လုပ္ထားေသာ ေဆာ႔ေလးနဲ႔ တြဲဖက္ သံုးေဆာင္ရတာပါ။ လုပ္ရလည္း လြယ္တာမုိ႔ ခုပဲ တူတူကင္ၾကည္႔ရေအာင္...
--------------------------
-----------------------------------------------
ငါးကင္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
တလာဗီးယားငါး(သုိ႔)ငါးလိပ္ေ
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ရမႊာ
ပူစီနံ - လက္တဆုတ္စာ
ဂ်င္း - လက္တဆစ္
တရုတ္ မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ၾကက္သားမွုန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ငါးငံျပာ၇ည္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
--------------------------
ေဆာ႔တြင္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
မရမ္းျပား - ၃ျပား (ေထာင္းျပီ အရည္ညွစ္ေပးပါ)
ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃မႊာ (ႏွုတ္ႏွုတ္စဥ္းပါ)
ငရုတ္သီးစိမ္း - ၃ေတာင္႔ (ပါးပါးလွီးပါ)
ငါးငံျပာရည္ - စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
--------------------------
ေဆာ႔ျပဳလုပ္နည္း
၁။ ေဆာ႔အတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ (မရမ္းျပားရည္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ငါးငံျပာရည္) အားလံုးကို ခြက္တစ္ခုထဲတြင္ ေရာေမႊထားပါ။
--------------------------
ကင္နည္း
၁။ အရင္ဆံုး ငါးကုိ သန္႔စင္ျပီ ဓားျဖင္႔ မႊန္းေပးပါ။
၂။ ျပီလွ်င္ ငါးကို (တရုတ္မဆလာ၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔၊ ငါးငံျပာရည္)တုိ႔ျဖင္႔ သမေအာင္ေရာႏုယ္ထားပါ။၃။ ျပီေနာက္ ဆံုေထာင္းထဲ (ပူစီနံ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း)တုိ႔ကို ေရာေထာင္းေပးျပီ ငါးဗုိက္ထဲ တ၀က္ကို အစာသြပ္ေပးပါ။
၄။ က်န္(ပူစီနံ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း) ေရေထာင္း တ၀က္ကုိ ငါးကို သမေအာင္ ေရာႏုယ္လိုက္ပါ။
၅။ ထုိ႔ေနာက္ သတၱဳျပား(Aluminum Foil) အုပ္ျပီ မီးကင္ျပီးကို ဆီသုပ္ျပီ တဖက္ ၁၅မိနစ္-မိနစ္၂၀ခန္႔ ငါးအသားက်က္သည္အထိ ကင္ေပးပါ။
၆။ ငါးအသားက်က္ျပီဆုိလွ်င္ မရမ္းျပားေဆာ႔ေလးနဲ႔ တြဲဖက္သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီ.
https://www.facebook.com/MyawadyNews/photos/a.351047714993066.76926.
No comments:
Post a Comment