ျပီးခဲ့တဲ့အပတ္က ဆြမ္းေလာင္းဖို႔အတြက္ ဆိတ္ေသြးခဲေလး ၀ယ္ျဖစ္ခဲ့တယ္၊
ဆြမ္းေလာင္းမွာက ေနာက္ေန႔မနက္မွဆိုေတာ့.. ဆိတ္ေသြးခဲေလးကို မိနစ္အနည္းငယ္မွ်
ခဏျပဳတ္ထားဖို႔ စဥ္းစားလိုက္မိတယ္..။ ဆိတ္ေသြးခဲ တံုးရင္းနဲ႔ အေတြးတစ္ခု၀င္လာတယ္..။
အခ်ိဳမႈန္႔ရဲ႔ အစြမ္းသတိၱကို အိမ္က ညီမနဲ႔ သူငယ္ခ်င္းေတြကို ျပခ်င္တာနဲ႔..
လက္ေတြ႕စမ္းသပ္ခဲ့တယ္..
ဆိတ္ေသြးခဲကို တစ္၀က္ကို ဟင္းခ်ိဳမႈန္႕ ၊ ဆားနဲ႔နယ္လိုက္တယ္..
က်န္တစ္၀က္ကို ဟင္းခ်ိဳမႈန္႕မထည့္ပဲ ဆားနဲ႕ပဲနယ္ျပီး မိနစ္အနည္းငယ္မွ်ျပဳတ္လိုက္
ျပဳတ္ျပီးေတာ့ ထြက္လာတဲ့အေျဖက နံပါတ္(၁) ပံုက ဟင္းခ်ိဳမႈန္႕မထည့္ပဲ ဆားနဲ႕ပဲနယ္ထားတဲ့ပံုျဖစ္ပါ
နံပါတ္ (၂) ပံုက ဟင္းခ်ိဳမႈန္႕ ၊ ဆားနဲ႔နယ္ထားျပီး ျပဳတ္ထားတဲ့ပံုျဖစ္ပါတယ္..။
နံပါတ္ (၂) ပံုကိုၾကည့္ျခင္းအားျဖင့္..
ပံုကို လက္ေတြ႕ျပရျခင္းက ဓမၼမိတ္ေဆြမ်ားႏွင့္ သူငယ္ခ်င္းေတြကို ဟင္းခ်ိဳမႈန္႕ကို ပိုျပီး ေရွာင္ေစခ်င္လို႕ပါ..။
တျခားက်န္းမာေရး ေဆာင္းပါးေတြမွာလည္း ဟင္းခ်ိဳမႈန္႕၏ ဆိုးက်ိဳးမ်ားကို ဖတ္ရႈ႕ဖူးၾကပါလိမ့္မယ္..။
သင္၏ က်န္းမာေရးအတြက္ ဟင္းခ်ိဳမႈန္႕ကို အသံုးစြဲသင့္ပါဘူးရွင္..။
က်မကိုယ္တိုင္ အခ်ိဳမုန္႕မသံုးတာ ေတာ္ေတာ္ေလးၾကာေနပါျပီ… အခ်ိဳမႈန္႕မပါလည္း စားလို႕ေကာငး္ပါတယ္ရွင္..။
အခ်ိဳမႈန္႔ပါတဲ့ ဟင္းအရသာဆိုရင္ စားရတာ သိသာပါတယ္ရွင္..။
တစ္ခ်ဳိ႕ဟင္းေတြဆိုရင္ ဟင္းရဲ႕ သဘာ၀အရသာမဟုတ္ပဲ..
အခ်ိဳမႈန္႕ရဲ႕အစြမ္းသတိၱေၾက
Credit: မုိးတိမ္လြင္ျပင္
More tips at :
http://
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=426749980801016&set=a.345112345631447.
No comments:
Post a Comment