က်န္းမာ၀ၿဖိဳးၿပီး အလွတိုးဖို႔ ႀကိဳးစားေနၾကတဲ့ ပိန္သူေတြဘယ္ လိုအစားအေသာက္ေတြ စားေပး သင့္သလဲသိထားရေအာင္ ေဖာ္ ျပေပးခ်င္ပါတယ္။ ပိန္လြန္းတဲ့အ တြက္ ေပါင္မျပည့္ဘဲက်န္းမာေရး ခ်ဴခ်ာတယ္ဆုိရင္ေတာ့ ဒီလိုစူပါ အစားအစာေတြက ကူညီေပးႏုိင္ တာေၾကာင့္ ေသခ်ာမွတ္ထားဖို႔ လိုပါလိမ့္မယ္။
မနက္ခင္းစာေပါင္မုန္႔ေထာ ပတ္သုတ္စားမယ္ဆုိရင္ ေထာ ပတ္အျပင္၊ ေျမပဲေထာပတ္က လည္း ပ႐ုိတိန္းျပည့္၀တာေၾကာင့္ မၾကာမၾကာစားေပးႏုိင္ပါတယ္။ တစ္ခုသတိထားရမွာက ေျမပဲနဲ႔ ဓာတ္မတည့္သူေတြေတာ့ မစမ္း သပ္သင့္ပါဘူး။ ၾကက္ဥမွာ ဗီတာ မင္ေအ၊ ဒီ၊ အီးပါ၀င္တဲ့အျပင္ သင့္တင့္တဲ့ ကိုလက္စထေရာ ပမာဏလည္းရႏုိင္တာေၾကာင့္ စားေပးသင့္သလို ေပါင္မုန္႔ၾကက္ ဥနဲ႔ တဲြစားေပးတာမ်ိဳးလည္း လုပ္ ႏိုင္ပါတယ္။
ေျပာင္းဖူးေပါင္မုန္႔ကုိ အႏွစ္ ပါတဲ့ဟင္းတစ္မ်ိဳးမ်ိဳး၊ ဟင္းခ်ိဳ ရည္ပ်စ္ပ်စ္တို႔နဲ႔ စားတာမ်ိဳးလုပ္ ႏုိင္သလို ဒိန္ခဲအမ်ိဳးမ်ိဳးကုိ ေန႔စဥ္ အစားအစာထဲမွာ ထည့္စားျခင္း ကလည္း ကိုယ္အေလးခ်ိန္တက္ ေစပါတယ္။ သၾကားနဲ႔တျခားအာ ဟာရဓာတ္ေတြပါတဲ့ အသီးေဖ်ာ္ ရည္ေတြနဲ႔ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ သစ္သီးကို ခ်ိဳခ်ိဳေလးျဖစ္ေအာင္ ေဖ်ာ္ထားတဲ့ ေဖ်ာ္ရည္ေတြက လည္း အထိုက္အေလ်ာက္ကိုယ္ အေလးခ်ိန္တုိးေစတယ္လို႔ဆိုပါ တယ္။
ပါစတာတုိ႔၊ ပီဇာတို႔လိုခ်ိစ္ မ်ားမ်ား၊ ခရင္မ္မ်ားမ်ား၊ အသီး အရြက္၊ အသားပါတဲ့အစားအစာ ေတြက ကယ္လိုရီမ်ားမ်ားပါတာ ေၾကာင့္ မၾကာမၾကာစားတာမ်ိဳး လုပ္ႏုိင္ပါတယ္။ အခ်ိဳကဲတဲ့ သစ္ သီးေျခာက္ေတြဆုိရင္လည္း ကယ္ လိုရီလည္းတက္ အာဟာရလည္း ျဖစ္ေစတာေၾကာင့္ ၀ခ်င္သူေတြ ဆုိရင္ေတာ့ လတ္လတ္ဆတ္ ဆတ္ အသီးေတြထက္ အသီး ေျခာက္ေတြ ပုိစားသင့္ပါတယ္။
မနက္စာေတြမွာ အာဟာရ ျပည့္ျပည့္၀၀စားခ်င္ရင္ေတာ့ အ မွ်င္ဓာတ္နဲ႔ အာဟာရဓာတ္ျပည့္ ၀တဲ့ အုတ္ဂ်ံဳမႈန္႔ကုိ တစ္ပန္းကန္ ေလာက္က်ဳိၿပီးစားသင့္ပါတယ္။ ျဖည့္စြက္အေနနဲ႔ ငွက္ေပ်ာသီး ေလးပါစားေပးႏုိင္ပါေသးတယ္။
အသီးအရသာအမ်ိဳးမ်ိဳးနဲ႔ ထုတ္ထားတဲ့ အဆီမပါဒိန္ခ်ဥ္ ေတြဟာလည္း ၀ိတ္တက္ခ်င္သူ ေတြေရာ၊ ၀ိတ္က်ခ်င္သူေတြေရာ စားေပးႏုိင္ပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး က်န္းမာေရးအတြက္ လိုအပ္တဲ့ အဆီဓာတ္ရဖို႔က သံလြင္ဆီတုိ႔၊ ပဲဆီတုိ႔ စားေပးႏုိင္ပါတယ္။ဒါ့အ ျပင္ ဆန္လံုးညိဳ၊ ပဲအမ်ိဳးမ်ိဳး၊ သစ္ ေစ့သစ္ဆန္၊ အာလူး၊ ပဲပိစပ္တုိ႔ ကလည္းသင့္ေတာ္သလို ဆယ္လ္ မြန္၊ တူနာ၊ ပုစြန္၊ ၾကက္ရင္အံု စတာေတြကုိလည္း စားေပးႏုိင္ တာေၾကာင့္ ၀ခ်င္သူေတြအေနနဲ႔ ကိုယ္နဲ႔လက္လွမ္းမီတဲ့ အစား အစာေတြ ေျပာင္းလဲစားေပးရင္း ၀ိတ္တက္ဖို႔အေရး ႀကိဳးစားၾကည့္ သင့္ေၾကာင္းပါ။
7daydaily
http://www.searchmyanmar.com/link/comment/cid/52348
No comments:
Post a Comment