Pages

ၾကက္သား၊ ဘဲသားမုန္႔



တခါတေလမွာ တခ်ိဳ႕ စားစရာေတြက အလြယ္တကူ ဝယ္ယူလို႔ မရႏိုင္ဘဲ … ကိုယ္ႏွစ္သက္လြန္းတဲ့ အစားအစာ ျဖစ္ေနတာေၾကာင့္ ေရာင္းတဲ့ဆိုင္ကို တကူးတက သြားေရာက္ရွာေဖြ ဝယ္ယူရတာမ်ိဳး ႀကံဳရတတ္ပါတယ္ …။

ဒီလိုအခ်ိန္မ်ိဳးမွာ မိမိႏွစ္သက္တဲ့ အစားအစာေလးအေၾကာင္း ေလ့လာထားမယ္ဆိုရင္ ကိုယ္တိုင္ လက္စြမ္းျပခြင့္ ရသလို … မိသားစု၊ မိတ္ေဆြ သူငယ္ခ်င္းေတြရဲ႕ ခ်ီးက်ဴးဂုဏ္ျပဳမႈကိုလည္း ခံစားရရိွေစမွာပါ …။
ဒီတပတ္ေတာ့ အလြယ္တကူ ေရာင္းေလ့မရိွတဲ့ ဘဲသားမုန္႔ အေၾကာင္း တင္ဆက္ လိုက္ပါတယ္ …။
ဂ်ံဳသား နယ္ရတဲ့ အလုပ္တခုကေတာ့ … အေတာ္ေလး လက္ဝင္ပါတယ္ …။ ဝါသနာပါသူမ်ား စိတ္ရွည္စြာ စမ္းသပ္ၾကည့္ႏိုင္မယ့္ အခ်ိဳးေလးကို ေဖာ္ျပေပးပါမယ္ …။
ၾကက္သား (သို႔) ဘဲသားမုန္႔ (Chicken or Duck Puff)
အျပင္တလႊာအတြက္
ဂ်ံဳႏုမႈန္႔ – ၅၀၀ ဂရမ္
မာဂ်ရင္း – ၁၀၀ ဂရမ္
ဆား – ၁ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ေရေအး – ၁ ခြက္ (သို႔) ၂၂၀ မီလီမီတာ
ဂ်ဳံမႈန္႔နဲ႔ ဆားကို သမေအာင္ေမႊၿပီး မာဂ်ရင္းထည့္နယ္ပါ။ ေရကို နည္းနည္းစီ ထည့္ၿပီး ညက္ေနတဲ့ မုန္႔သားတခု ရသည္အထိ နယ္ပါ။
နယ္ထားတဲ့ မုန္႔သားကို ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လုံးထားပါ။
အတြင္းတလႊာအတြက္
ဂ်ဳံ – ၂၅၀ ဂရမ္
မာဂ်ရင္း – ၁၅၀ ဂရမ္
ဒီ ၂ မ်ိဳးထဲကိုပဲ အထက္ပါအတိုင္း နယ္ၿပီး လုံးထားပါ။
ပထမအလႊာမုန္႔သားကို မုန္႔လွိမ့္တုံး (သို႔) ပုလင္းအသုံးျပဳၿပီး အနည္းငယ္ ျပန္႔သြားေအာင္ျဖန္႔ပါ။ ဒုတိယ မုန္႔သားကိုလည္း ထိုနည္းအတိုင္း ျပဳလုပ္ၿပီး ပထမအလႊာေပၚ တင္ေပးပါ။
ထို႔ေနာက္ မုန္႔သား ၂ ခုကို ၃ – ၄ ထပ္ရေအာင္ လိပ္ေပးပါ။ ပလပ္စတစ္ အပါးစေလးအုပ္ၿပီး ေရခဲေသတၱာမွာ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ အေအးခံထားပါ။ အဲဒီအခ်ိန္မွာ အတြင္းသားအစာအတြက္ ျပင္ဆင္ပါမယ္ …။
အတြင္းအစာအတြက္
ၾကက္သား (သို႔) ဘဲသား – ၅၀၀ ဂရမ္ (ခပ္ေသးေသးအတုံး တံုးရန္)
အာလူး – ၂ လုံး (၁ စင္တီအရြယ္ အတုံးေလးတုံးရန္)
ၾကက္သြန္နီ – ၃လုံး (၁ စင္တီအရြယ္ အတံုးေလးမ်ားတံုးရန္)
ငရုပ္စပ္မႈန္႔ – ၁ ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း)
မဆလာ – ၁ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ၾကက္သြန္ျဖဴ + ခ်င္း – အနည္းငယ္စီ (ႏုပ္ႏုပ္စဥ္း)
ဆား + ၾကက္သားမႈန္႔ – သင့္ေတာ္သလို
သၾကား – ၁ ဇြန္း (လက္ဖက္ရည္ဇြန္း)
ပထမဆုံး ၾကက္သားေတြကို အိုးကင္းပူ တိုက္တဲ့ပုံစံနဲ႔ ေရခမ္းသြားေအာင္ ျပဳလုပ္ပါ။ ေရခမ္းသြားရင္ အေအးခံထားပါ။
ဒယ္အိုးထဲမွာ အာလူးေတြကို ထည့္ေၾကာ္ပါ။ အနည္းငယ္ ႏြမ္းသြားရင္ နႏြင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္နဲ႔အတူ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ခ်င္း ေပါင္းထည့္ပါ။
အန႔ံေမႊးလာၿပီဆိုရင္ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ၾကက္သားေတြ ေပါင္းထည့္ၿပီး ငရုတ္စပ္မႈန္႔၊ ဆား၊ သၾကား၊ ၾကက္သားမႈန္႔
တို႔နဲ႔ အရသာသြင္းပါ။ ျဖန္႔ၿပီး အေအးခံထားပါ …။
အဲဒီ အခ်ိန္မွာ ေရခဲေသတၱာထဲက အေအးခံထားတဲ့ ဂ်ဳံသားလိပ္ကို ထုတ္ၿပီး ၁၆ ကေန ၂၀ ခုအထိ အညီအညာ ပိုင္းျဖတ္ပါ။
ပိုင္းျဖတ္စေလးေတြကို ဂ်ဳံမႈန္႔ျဖဴးထားတဲ့ စားပြဲေပၚမွာ လွိမ့္တုံးေလး အသုံးျပဳကာ ၄ လက္မ အဝုိင္းငယ္ ရေအာင္လုပ္ပါ။ (မုန္႔သား ၂ ခုကို ၃ – ၄ ထပ္ ရေအာင္ လိပ္ထားတဲ့အတြက္ မုန္႔သားမွာ အရစ္အရစ္ ပုံေလးေတြေပၚေနပါမယ္)။
လက္ကို ဂ်ဳံမႈန္႔လူးကိုင္ၿပီး အတြင္းအစာကို ၁ ဇြန္းသာသာခန္႔ျဖည့္ကာ ေခါက္ခ်ိဳးညီ ေခါက္လိုက္ပါ …။
မိမိလက္ေပၚမွာရိွတဲ့ ဘယ္ဖက္အစြန္းေထာင့္ ကေလးကို ၄၅ ဒီဂရီေလာက္ ေခါက္ခ်လိုက္ပါ …။ အဲဒီေနာက္မွ တဆင့္ လက္မ အားကို အသုံးျပဳၿပီး မုန္႔အနားသားေလးေတြကို ထိုးေခါက္သြားမယ္ဆိုရင္ ညီညာလွပစြာ ပုံေဖာ္ထားတဲ့
အနားသား အစြန္းသတ္ေလးေတြနဲ႔ လွပေနပါမယ္ …။
အားလုံး ထိုနည္းအတိုင္း ျပဳလုပ္ၿပီးၿပီဆိုမွ … ဆီ (သာမန္အပူခ်ိန္) မွာ ေရႊအိုေရာင္ရေအာင္ေၾကာ္ပါ။ အေအးခံၿပီးရင္ေတာ့ လက္ဖက္ရည္၊ ေကာ္ဖီတို႔နဲ႔ တည္ခင္းဧည့္ခံ စားေသာက္ႏုိင္ပါၿပီ။

http://burma.irrawaddy.org/entertainment/2015/03/15/72636.html

No comments:

Post a Comment