Pages
▼
ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိခ်က္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
****************
ခရမ္းခ်ဥ္သီးမွည့္မွည့္....................(၄၀) သား
ၾကက္သြန္နီ.................................(၂) လုံး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ................................၁၀ တက္
ငရုတ္သီးေၿခာက္ေတာင့္..................၁၀ ေတာင့္ခန္.
ငရုတ္သီးစိမ္း...............................၁၀ ေတာင့္ခန္.
မွ်င္ငါးပိ( ငါးပိစိမ္းစား).....................(၂ ) ဇြန္း (ထမင္းစားဇြန္း )
နံနံပင္...........................................အနည္းငယ္
ဆီ...............................................၃- ၄ ဇြန္းခန္.
ပထမဆုံးမွ်င္ငါးပိေတြကိုခြက္ငယ္တစ္ခုထဲမွာေရေႏြးစိမ္ထားပါ။
ငရဳတ္သီးေၿခာက္ကိုလည္းေရေႏြးေႏြးနဲ.စိမ္ထားၿပီး..ႏွဴးလာလွ်င္ၾကက္သြန္နီ
ၾကက္သြန္ၿဖဴတို.နဲ.ညွက္ေနေအာင္ေအာင္ေထာင္းပါ..။
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို..ႏုပ္ႏုပ္စင္းပါ။
ဒယ္အိုးတစ္လုံးမွာပထမဆုံးဆီကိုထည့္ၿပီး နႏြင္းမွဳန္.အနည္းငယ္၊ အေရာင္
တင္မွဳန္.၊ ေထာင္းထားေသာၾကက္သြန္ႏွင့္ငရုတ္သီးအေရာတို.ကိုထည့္ပါ။
ႏုပ္ႏုပ္စဥ္းထားေသာခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ၿပီးလွ်င္..ဆား၊ ပာင္းခတ္မွဳန္.တို.ႏွင့္
အရသာၿဖည့္စြက္ၿပီး...ေရလက္ဖက္ရည္ပန္းကန္(၂) လုံးစာခန္.ကို၀ိုက္ထည့္
ၿပီး..မီးေအးေအးမွာအဖုံးပိတ္ခ်က္ပါ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားႏွဴးအိေပ်ာ္၀င္သြားၿပီဆိုလွ်င္...ေရစိမ္ထားေသာမွ်င္ငါးပိေတြ
ကို..ဇကာႏွင့္စစ္ထည့္ပါ..။
ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းလွီးၿဖတ္ထားေသာ(သို.) အေတာင့္လိုက္ငရုတ္သီးစိမ္းမ်ားကို
လည္းေပါင္းထည့္ေပးပါ။
ေရအနည္းငယ္လိုက္ၿပီး..ဆီၿပန္လာလွ်င္ေတာ့အရသာၿမည္းစမ္းၿပီး..နံနံပင္
ေလးခတ္ကာသုံးေဆာင္ပါ..။
စာၾကြင္း..ၿပဳတ္ခရမ္းသီးကို ေရမ်ားမ်ားထည့္ၿပီးဆူပြက္ေနေသာေရေႏြးအိုးမွာထည့္
ေခတၱအဖုံးပိတ္ထားပါ။ၿပန္လည္ဆူပြက္လာမွ..ဆယ္ယူစစ္ထုတ္ ၊ေရေအးစိမ္ေပး
ပါ။ အၿခား( ရုံးပတီသီး ၊ပဲသီးတို.)ကိုလည္းထိုနည္းအတိုင္းၿပဳလုပ္ပါ။
မူရင္း = ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
https://www.facebook.com/thaicosmeticslovers/photos/a.323074691226201.1073741829.3
No comments:
Post a Comment