Pages

ငါးေလးအိုးကပ္ ခ်က္နည္း





ငါးေသးေသးေလးမ်ားကို ဆားႏွင့္ပြတ္ျပီး ေခါင္းျဖဳတ္ အူထုတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ ေဆး၍ ဆား၊နႏြင္း၊ငံျပာရည္ တိုု႕ ျဖင့္ေရာနွယ္ျပီးနာရီဝက္ခန္႕ နွပ္ထားပါ။

  ေရစိမ္ထားေသာငရုတ္သီးေျခာက္၊ၾကက္သြန္အျဖဴ၊အနီ၊စပါးလင္တိုု႕ ကိုုညက္ေအာင္ေရာေထာင္းျပီး နႏြင္းအနည္းငယ္ျဖင့္ ဆီသတ္ပါ။ၾကက္သြန္မ်ားအနံ႕ေမႊးလာျပီးေရႊေရာင္သန္းလာပါက ငရုုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန့္ နည္းးနည္းထည့္ပါ။ ျပီးလွ်င္ငါးမ်ားကိုထည့္၍ ဟိုဘက္ ဒီဘက္အသာလွန္ေပးကာ ေရအနည္းငယ္ထည္႔ အဖုံးဖုံးျပီး ဆီျပန္လာသည္အထိ တည္ထားပါ။

ငါးမ်ားဆီျပန္လာျပီး ေျခာက္ေျခာက္ေလးျဖစ္လာပါက အေပါ့ အငံျမည္း၍ မဆလာ၊ရွမ္းနံနံ (သို႕) နံနံပင္ တို႕ကိုအုပ္ကာ အရသာရွိျပီး ထမင္းမိန္ေစေသာ ငါးေလးအိုးကပ္ဟင္း သုံးေဆာင္လို႕ ရပါျပီရွင္။ခ်ိဳးကပ္ေအာင္ခ်က္လွ်င္ ပိုေကာင္းပါသည္။

(ၾကက္သားမႈန္႕၊အရသာမႈန္႕၊ဟင္းခ်ိဳမႈန္႕ ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာႏွင့္ ထည္႔ခ်က္ခ်င္လွ်င္ ထည္႔ခ်က္လို႕ရပါတယ္)

မူရင္း = ေဒၚပုလက္ရာ
 

No comments:

Post a Comment