Pages

ထမင္းရည္ က မိန္းကေလး ေတြ ရဲ႕ အလွအပ လွ်ိဳဝွက္ခ်က္ လား



ထမင္းခ်က္ တဲ့ အခါ ထမင္းေပါင္း အိုး ေတြနဲ႔ သာ ခ်က္ၾက ေတာ့တဲ့ အခုေခတ္ မွာ ထမင္းရည္ လို႔ေ မး လိုက္ရင္ ေတာ္ေတာ္ ရွာရမယ္ ထင္ပါတယ္။ ထမင္းရည္ ဟာဆန္ ကို ခ်က္တဲ့ အခါ ေရ နည္းနည္း ပိုထည့္ လို႔ ထမင္းက်က္ ၿပီး တဲ့ေနာက္ ထမင္းေပၚ မွာ က်န္ေနတဲ့ အရည္ၾကည္ေလး ကို ေခၚတာပါ။ ဒီလို ထမင္းရည္ ရွားေနတဲ့ အခ်ိန္မွာ ထမင္းရည္ က မိန္းကေလး ေတြ ရဲ႕ အလွအပ ကို အေတာ္ေလး ကူညီ ႏိုင္တယ္ ဆိုတဲ့ အက်ိဳး ေက်းဇူး ေလး ေတြ ေတြ႕လာ တာ ေၾကာင့္ အသံုး ဝင္ ပံုကို တင္ျပ လိုက္ရပါတယ္။

၁။ ၾကည္လင္သန္႕ စင္ေသာ မ်က္ႏွာရရွိေအာင္

မိန္းကေလး မ်ား မ်က္ႏွာ ကို သန္႕စင္ ၿပီးတဲ့အ ခါ အေအးခံ ထားတဲ့ ထမင္းရည္ ကို ဂြမ္းစ အနည္း ငယ္ နဲ႔ တို႔ၿပီး မ်က္ႏွာ ျပင္ အႏွံ႔ ပြတ္ေပးရင္ ထမင္းရည္ က Toner အျဖစ္ ေဆာင္ရြက္ ေပးၿပီး မ်က္ႏွာ ကို တင္းရင္း ေနေစမွာပါ။ Inositol လို႔ ေခၚတဲ့ ဗီတာမင္ ဘီ ဓာတ္ တစ္မ်ိဳး ၾကြယ္ဝ တာေ ၾကာင့္ အိုမင္း ရင့္ေရာ္မႈ ျဖစ္စဥ္ ကို ေႏွးေစ ကာ ေသြး လည္ပတ္မႈ ကို လည္း ေကာင္းေစ ပါတယ္။ မ်က္ႏွာ ေပၚမွာ ရွိတဲ့ ေခြ်းေပါက္ေတြ ကို က်ဥ္းေစ ၿပီး မ်က္ႏွာ ကို ဝင္းပ ေအာင္ ျပဳလုပ္ေပး ႏိုင္ ပါတယ္။ ဒါ႔ အျပင္ ေရဓာတ္ ကို ထိန္း သိမ္း ေပးႏိုင္ တဲ့ ဓာတ္၊ အင္တီ ေအာက္ဆီ ဒင့္ဓာတ္၊ ခရမ္း လြန္ ေရာင္ျခည္ ကို စုပ္ယူ ႏိုင္တဲ့ ဓာတ္ေတြ ဟာ သဘာဝ အရ ေၾကး နီဓာတ္ ကို စုပ္ယူ ေပးၿပီး မ်က္ႏွာျပင္ မွာ မယ္လနင္ ေတြ စုပံု ေနတာနဲ႔ အသက္ႀကီး လို ႔ ျဖစ္ေပၚ တတ္တဲ့ အနီကြက္ ေတြမွ ကာကြယ္ ေပး ပါတယ္။

၂။ ဆံပင္သား အတြက္

ေခါင္းေလွ်ာ္ၿပီး တဲ့ အခါ ေအးေနတဲ့ ထမင္းရည္ အနည္းငယ္ ကို ဆံသားမွာ လိမ္းေပး ၿပီး မိနစ္ အ နည္းငယ္ ထားပါ။ နည္းနည္း ၾကာရင္ ေရေဆးခ် လို႔ ရပါ တယ္။ ထမင္းရည္ မွာ ပါဝင္တဲ့ ပ႐ိုတင္း ဓာတ္ က ဆံသားကို ေျဖာင့္စင္း ေစတဲ့ အျပင္ ဆံလံုး ကြဲအက္ ေနတာေတြ ကိုပါ ျပန္ျပည့္ ေစ ပါ တယ္။ ရလဒ္ ကေတာ့ ဆံသား ဟာ ေခ်ာမြတ္ ေျပာင္လက္ ေနၿပီး အိေထြး ေနတာပဲ ျဖစ္ပါတယ္။

၃။ ကိုယ္ခႏၶာ အတြက္

ထမင္းရည္ မွာ ေခ်ာေမြ႕ ေနတဲ့ သဘာဝ ရွိတာ ေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ မွာ အဖုအပိမ့္ ထြက္တာ နဲ႔ က်ိန္းစပ္စပ္ ျဖစ္ေနတဲ့ ဒဏ္ရာေတြ၊ နာက်င္မႈ ခံစား ေနရတဲ့ အ ေရျပားေနရာ ေတြ မွာ သက္သာ ေစပါ တယ္။ Brussels University ေလ့လာ ေတြ ႔ ရွိခ်က္ အရ အေရျပား ေရာဂါရွိ သူေတြနဲ႔ နာတာရွည္ အေရျပား ေရာင္ ရမ္းသူေတြ မွာ တစ္ေန႔ ကို ပံုမွန္ ႏွစ္ႀကိမ္ တစ္ဆယ့္ ငါးမိနစ္ ခန္႔ ထမင္းရည္ နဲ႔ ေဆး ေပး တာဟာ တိုးတက္မႈ ၂၀ ရာခိုင္ႏႈန္း ထိ ရွိလာတယ္ လို႔ ဆိုပါတယ္။

၄။ က်န္းမာေရးအတြက္

ထမင္းရည္ ကို ေသာက္ေပး တဲ့ အေလ့ အက်င့္ ဟာ အရင္တုန္းက ရွိေပမယ့္ အခုေတာ့ မလုပ္ ၾက ေတာ့ပါဘူး။ အမွန္ေတာ့ ထမင္းရည္ ဟာ အာဟာရ ျပည့္ဝၿပီး က်န္းမာေရး အတြက္ အက်ိဳးျပဳ ပါတယ္။ သူဟာ မရွိမျဖစ္ အမိုႏို အက္စစ္ ရွစ္မ်ိဳး ပါဝင္တာ ျဖစ္တဲ့ အတြက္ ခႏၶာကိုယ္ မွာ တစ္ သွ်ဴး နဲ႔ ၾကြက္သား ျပန္လည္ တည္ ေဆာက္ရာ မွာ အေထာက္အပံ့ ေပး ပါတယ္။ ေနာက္ၿပီး ကာ ဗိုဟိုက္ဒရိတ္ လည္း အမ်ား အျပား ပါတာ ေၾကာင့္ လိုအပ္ တဲ့ စြမ္းအင္ ျဖစ္ေပၚဖို႔ ကူညီ ေပးႏိုင္ ပါတယ္။ ဝမ္းေလွ်ာတာ ကိုလည္း သက္သာ ေစတဲ့ အတြက္ အစာအိမ္နဲ႔ အူလမ္းေၾကာင္း ေ ရာင္ ရမ္း လို႔ ကုသတဲ့ ေနရာမွာ အသံုးဝင္ တယ္ လို႔ ဆိုပါတယ္။ အယ္လ္ဇိုင္းမား ေရာဂါ ကိုလည္း ကာ ကြယ္ ေပးႏိုင္ ပါတယ္။ ကိုယ္ အပူခ်ိန္ က်ေစတဲ့ အျပင္ ကင္ဆာ ေၾကာင့္ ျဖစ္တဲ့ ေသြးဖိအား တိုး တာ ေတြမွ လည္း ကာကြယ္ ေပးႏိုင္တယ္ လို႔ ေလ့လာ ေတြ႕ ရွိခ်က္ ေတြအရ သိ ရပါတယ္။ ဒါေ ၾကာင့္ အလွအပ အတြက္ သာမက က်န္းမာေရး အတြက္ ပါ အသံုးတည့္ လွတဲ့ ထမင္းရည္ ကို လက္ေတြ႕အသံုးခ် ႏိုင္ဖို႔ အႀကံေပး လိုက္ ရပါတယ္။

ျပဳလုပ္နည္း

ထမင္း ခ်က္တဲ့ အခါ ေရ အနည္းငယ္ ပို ထည့္ၿပီး က်က္တဲ့ အခါ ပိုေနတဲ့ အရည္ ၾကည္ေလး ကို အဖံုးပါတဲ့ ကရား ေလးထဲ မွာထည့္ ပါ။ ေရခဲ ေသတၲာ ထဲမွာ အေအး ခံၿပီး ရင္ေတာ့ သံုးလို႔ ရပါၿပီ။

အိျဖဴ(ေဆးဝါးတကၠသိုလ္)
Good Health


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=479110228853480&set=a.351047714993066.

No comments:

Post a Comment