Pages

ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္ၿပီး အစားေတြအရမ္းမစားမိေအာင္

ကိုယ္အေလးခ်ိန္က်ခ်င္လို႔ ဆိုၿပီး အားကစား ခန္းမေတြမွာ အခ်ိန္ေပး၊ အပင္ပန္းခံ ေလ့က်င့္ ခန္းေတြယူၿပီးတဲ့အခါ လူအမ်ားစု လုပ္မိေလ့ရွိတာက အစားေတြ အမ်ားႀကီး စားမိတာပါ။ ဝိတ္က် ခ်င္လို႔ အပင္ပန္းခံေသာ္ျငားလည္းစိတ္အလိုလိုက္ၿပီး အစားေတြစား တာေၾကာင့္ ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္ တာ အလဟႆ မျဖစ္ရေအာင္ လုပ္ႏိုင္မယ့္ နည္းလမ္းေလးေတြ ကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္။
အဆာေျပစာ အနည္းငယ္စား ျခင္း - ဗိုက္ထဲမွာ အစာမရွိဘဲ ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္တာထက္ ခႏၶာ ကိုယ္အတြက္ စြမ္းအင္ရဖို႔ က်န္း မာေရးနဲ႔ညီၫြတ္တဲ့အစာ နည္း နည္းစားၿပီးလုပ္တဲ့အခါ ဗိုက္ဆာ တဲ့ဒဏ္ကို ခံႏိုင္ရည္ရွိေစပါတယ္။ အသီးအႏွံအခ်ဳိ႕ ဒါမွမဟုတ္ ေကြ ကာအုပ္အနည္းငယ္ကို ေလ့က်င့္ ခန္းမလုပ္ခင္ စားေပးႏုိင္ပါတယ္။

အစာစားခ်ိန္ႏွင့္ ခ်ိန္ကိုက္ၿပီး ေလ့က်င့္ခန္းယူျခင္း - ေလ့က်င့္ ခန္းလုပ္ၿပီးတာနဲ႔ အစာစားခ်ိန္ အံကိုက္ျဖစ္ေနေအာင္ ခိ်န္ကိုက္ ၿပီးလုပ္တဲ့အခါ ထမင္းစားခ်ိန္ မတုိင္ခင္ အစားေတြ အရမ္းမစား မိေအာင္ ကာကြယ္ၿပီးသားျဖစ္ေစ ပါတယ္။ တစ္ခုသတိထားဖို႔လို တာကေတာ့ ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္ၿပီး ထမင္းစားခ်ိန္ေရာက္သြားေတာ့ ေမာေမာနဲ႔ ခါတိုင္းစားတဲ့ပမာဏ ထက္ ပိုမစားမိေအာင္ပါ။
ေရဓာတ္ျပည့္ဝေနေစျခင္း - အခ်ိန္အၾကာႀကီး ပင္ပင္ပန္းပန္း ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္ၿပီးတဲ့အခါ ခႏၶာ ကိုယ္ထဲက ေရဓာတ္ေတြ ဆံုး႐ႈံး သြားတဲ့အတြက္ ေရအဝေသာက္ ထားမယ္ဆိုရင္ အစားေတြအမ်ား ႀကီး မစားမိေအာင္ ကာကြယ္ၿပီး သားလည္း ျဖစ္ေစပါတယ္။

ႏို႔တစ္ခြက္ေသာက္ေပးျခင္း - ေလ့က်င့္ခန္းယူၿပီးတဲ့အခါ အဆီ ထုတ္ထားတဲ့ ႏြားႏို႔ ဒါမွမဟုတ္ ပဲႏို႔ရည္ေသာက္ဖို႔ လိုအပ္ပါတယ္။ အားျဖည့္အခ်ဳိရည္ေတြ ေသာက္ တာထက္ ႏြားႏို႔၊ ပဲႏို႔ေသာက္တာ ဟာ ႂကြက္သားေတြ သန္မာေစဖို႔ အသားဓာတ္ လံုေလာက္ေစၿပီး အဆာခံႏိုင္ဖို႔ ေထာက္ကူေပးပါ တယ္။
ကယ္လိုရီျပန္မတက္ပါေစႏွင့္ - ေလ့က်င့္ခန္းလုပ္လို႔ ေလာင္ကြၽမ္းသြားတဲ့ ကယ္လိုရီပမာဏဟာ ေလ့က်င့္ခန္းအၿပီးမွာ စားလိုက္ တာေတြေၾကာင့္ ႏွစ္ဆထပ္တက္ မသြားဖို႔ေတာ့ သတိထားရပါမယ္။

ေမွ်ာ္လင့္ခ်က္အမ်ားႀကီး မထား မိေစႏွင့္ - ေခြၽးတလံုးလံုး ထြက္ လာတာဟာ ကယ္လိုရီေတြ အမ်ားႀကီး ေလာင္ကြၽမ္းသြားတာ ကို ျပတဲ့လကၡဏာ မဟုတ္ဘူးဆို တာ သိထားသင့္ပါတယ္။ ၂ နာရီ ေလာက္ ေလ့က်င့္ခန္းယူတာဟာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေတြ အမ်ားႀကီး က်သြားတာမ်ဳိးမဟုတ္ဘဲ ထပ္ဝဖို႔ အလားအလာလည္း ရွိတာမို႔ အထက္ကေျပာခဲ့တဲ့ အခ်က္ေတြ ေရွာင္ရဲ႕လားဆိုတာ ျပန္စဥ္းစား ဖို႔ လိုပါၿပီ။ —Ref: wellnessbin
http://www.7daydaily.com/story/56796

No comments:

Post a Comment