Pages

အဆစ္နာေရာဂါအတြက္ စားသင့္ေသာအစားအစာမ်ား



သင့္ခႏၶာကိုယ္၏ အဆစ္မ်ားမွာ အားမ်ားကို ခံႏုိင္ရည္ရွိေအာင္ တည္ေဆာက္ထားသည္။ အဆစ္တစ္ခုစီတြင္ အ႐ိုးစုမ်ားကို အခုအခံျပဳေပးၿပီး အာဟာရျဖည့္ေပးသည့္ ပ်စ္ခဲေသာ အရည္မ်ားႏွင့္ ျပည့္ေနသည့္ အခန္းငယ္တစ္ခုပါ၀င္သည္။

က်န္းမာေရးႏွင့္မညီေသာ အစားအစာမ်ားစားျခင္း၊ အသက္ အရြယ္ႏွင့္ မ်ဳိး႐ိုးဗီဇဆဲလ္မ်ားေၾကာင့္ အ႐ိုးစုဆဲလ္မ်ား က်ဳိးပဲ့သြား ႏုိင္ၿပီး ပ်စ္ခဲေသာ အရည္မ်ားခဲသြားႏုိင္ကာ ေရာင္ရမ္းမႈျဖစ္ေပၚလာ ျခင္းေၾကာင့္ နာက်င္မႈကို ခံစားရတတ္သည္။ သို႔ေသာ္ အဆစ္မ်ား အားေကာင္းေစရန္ စားေပးႏုိင္သည့္ အစားအစာမ်ား ရွိပါသည္။

သံလြင္ဆီကို အစားအစာမ်ားတြင္ ထည့္သြင္းစားသုံးေပးျခင္း ျဖင့္ အဆစ္မ်ားထဲရွိ ပ်စ္ခဲေသာ အရည္မ်ားတြင္ ပ႐ိုတိန္းပါ၀င္မႈ ကို သိသိသာသာျမင့္တက္လာေစၿပီး ေခ်ာဆီအျဖစ္ ေဆာင္ရြက္ေပး ကာ အ႐ိုးႏုမ်ားကို ကာကြယ္ေပးႏုိင္ေၾကာင္း အီတလီႏုိင္ငံ ကာတာ နီးယားတကၠသိုလ္မွ သုေတသီမ်ားက ေျပာသည္။

အခ်ဥ္ေဖာက္ထားေသာ ႏုိ႔ကိုစားသုံးေပးျခင္းေၾကာင့္လည္း အဆစ္မ်ား နာက်င္မႈကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္ၿပီး ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့ က်ေစေၾကာင္း ေလ့လာမႈတစ္ရပ္က ေဖာ္ျပသည္။ အခ်ဥ္ေဖာက္ ထားေသာ ႏုိ႔မ်ားတြင္ က်န္းမာေရးႏွင့္ညီေသာ ဘက္တီးရီးယားမ်ားပါ၀င္သျဖင့္ သစ္သီးမ်ားႏွင့္ ေရာစပ္၍ စားသုံးသင့္သည္ဟု သုေတသီမ်ားက ေျပာသည္။
လိေမၼာ္သီးခံြမွ ထုတ္ယူထားေသာ အဆီကို ေန႔တုိင္းသီတင္း ရွစ္ပတ္အထိ စားေပးျခင္းျဖင့္ ဒူးနာသက္သာေစၿပီး ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့က်ေစႏုိင္ေၾကာင္း သိရသည္။ လိေမၼာ္သီးတစ္လုံးလုံး (အခံြ အပါအ၀င္) စားသုံးေပးသင့္သည္။

ဆယ္လ္မြန္ငါးမ်ား စားေပးျခင္းျဖင့္ အဆစ္ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့က်ေစႏုိင္သည္။ လတ္ဆတ္ေသာ ငါးမ်ားကိုသာ စားသင့္ၿပီး စည္သြတ္ထားေသာ ငါးမ်ားတြင္ အိုမီဂါဓာတ္မ်ားသာ ပါ၀င္သည္။
နႏြင္းအဆီကို ေန႔တုိင္း သီတင္းေျခာက္ပတ္အထိ စားေပးျခင္း ျဖင့္ အဆစ္အျမစ္မ်ား မသက္မသာ ျဖစ္ေနျခင္းကို သက္သာေစ သည္။ နႏြင္းတြင္ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္းတစ္မ်ဳိး ႂကြယ္၀စြာပါ ၀င္ၿပီး အ႐ိုးစုဆဲလ္မ်ား ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္သည္။ ထမင္း၊ ဟင္းႏွင့္အသုပ္မ်ား စီမံရာတြင္ နႏြင္းထည့္သြင္း၍ စားေသာက္ေပးျခင္းျဖင့္ အဆစ္မ်ားအားေကာင္းလာေစမည္ျဖစ္သည္။
Ref: Prevention
http://7daydaily.com/story/33814#.VTfDs5MXW1k

No comments:

Post a Comment