အစာအိမ္မွအက္ဆစ္အထြက္မ်ားျပ
ဆန္တက္လာျခင္းေၾကာင့္ အစာမ ေက် ရင္ပူလာရသည္။ အစာအိမ္ႏွင့္ အူတို ့တြင္
ျပင္းထန္စြာနာက်င္ေစတတ္ျပီး
ေ၀ဒနာျဖစ္သည္။
ဘာေၾကာင့္ျဖစ္….
(၁) အစပ္လြန္ကဲစြာစားျခင္း။
(၂) အစာကိုေက်ညက္ေအာင္၀ါးမစားဘဲ
(၃) ၀မ္းနည္းငိုေၾကြးစဥ္ အစာမ်ိဳခ်ျခင္း။
(၄) အအိပ္အေနမမွန္ျခင္း။
(၅) အရက္ေသစာေသာက္းစားျခင္း။
(၆) ကိုယ္၀န္သည္မ်ားတြင္ သေႏၶသားေလာင္းၾကီးထြားလာျခင
အစာေျခအဂၤါအပိုင္းသို ့သားအိမ္မွ အားညွစ္ထုတ္ ရျခင္း။
(၇) အ၀လြန္သူမ်ားတြင္ အစာေခ်အဂၤါေပၚသို ့ ဖိအားသက္ေရာက္ျခင္းေၾကာင့္လ
အစာမေက်ရင္ပူေစသည္။
သဘာ၀ကုထံုး….
(၁) ဌက္္ေပ်ာသီးက အက္ဆစ္အထက္ဆန္ျခင္းကို ကာကြယ္ေပးသျဖင့္ တစ္ေန
့တလံုးမွန္မွန္စားေပးပါ။ ျပင္းထန္ စြာ ခံစားရပါက ဌက္ေပ်ာသီး (သို ့မဟုတ္)
ဖရဲသီး (သို ့မဟုတ္) သခြားသီးတို ့ကို တစ္နာရီၾကား တစ္ခါစား ပါ။
(၂) ေရ ၁ ဖန္ခြက္ထဲတြင္ ပန္းသီးေဖ်ာ္ရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း ၁-ဇြန္း ႏွင့္
ပ်ားရည္ ၂-ဇြန္းေရာ၍ ထမင္းမစားခင္ ေသာက္ပါ။ အစာမေက်ရင္ပူျခင္းအတြက္
အလြန္ထိေရာက္မႈရွိသည္။
(၃) ဆီအၾကြတ္ေၾကာ္မ်ား၊ လၻက္ရြက္၊ စပ္ေသာအစားအစာမ်ား၊ ရွာလကာရည္၊
ေခ်ာကလက္တို ့ မစားပါႏွင့္။
(၄) ၾကက္သြန္နီ၊ ေဂၚဖီထုပ္တို ျဖင့္ သုပ္ထားေသာဟင္းရြက္သုပ္မ်ား
ပန္းငရုပ္သီးပြတို ့ ကို ေ၀းေ၀းကေရွာင္ပါ။
(၅) ပန္းသီးႏုႏုတို ့ထဲတြင္ အေျမာက္အမ်ားပါရွိေသာ pectin ဓာတ္က
အစာမေက်ရင္ပူေစတတ္သည္။
(၆) စားေသာက္ခ်ိန္မွန္ပါေစ အစာမခံပါႏွင့္။ အစာခံျပီးေနာက္
တနင့္တပိုးစားေသာအခါ ေလခံတတ္သည္။
(၇) တစ္ေန ့လွ်င္ အနည္းဆံုး ေရ ၈-ခြက္ေသာက္ပါ။
(၈) အိပ္ယာမ၀င္ခင္ အစာမစားပါႏွင့္။
(၉) ေဆးလိပ္ ႏွင့္ အရက္ျဖတ္ပါ။
(၁၀) ထမင္းစားျပီးေနာက္ ပင္စိမ္းရြက္၀ါးစားျခင္းကလည
အေကာင္းဆံုးအိမ္တြင္းကုထံုး
(၁၁) ေ၀ဒနာခံစားရပါက၊ ပါးေဆာင္(ခံတြင္း)ထဲတြင္
ထန္းလ်က္ငံု၍ျဖည္းျဖည္းခ်င္
(၁၂) အစာမေက်ရင္ပူသည့္ လကၡဏာျပသည္ႏွင့္ ဗာဒီသီး စားေပးလိုက္ပါ။
(၁၃) ေရာဂါခံစားရမႈေပၚမူတည္၍ အုန္းေရကို တစ္ေန ့ ၄ ၾကိမ္ (သို ့မဟုတ္)
၅ၾကိမ္ေသာက္ပါ။
(၁၄) ႏို ့ေအးေသာက္ျခင္းကလည္း အစာမေၾက ရင္ပူျခင္းကို တမဟုတ္ခ်င္း သက္သာလာေစသည္။
<<စာနာေထာက္ထားစြာျဖင့္ ေဆာင္းပါးရွင္အမည္ကို
ေျပာင္းလဲျခင္း/
>>
(ေဆာင္းပါးရွင္…ေပါက္ေပါက္္
https://www.facebook.com/mmonlineclinic/photos/a.263659537082334.57519.263396900441931/777656335682649/?type=1&theater
No comments:
Post a Comment