ေပါ႔ေပါ႔ပါးပါး၊ ပူပူေႏြးေႏြး ၾကက္သားျပဳတ္ရည္ ဟင္းခ်ိဳ တစ္ခြက္ျဖစ္မွာပါ။ အသားနည္းနည္း မာတဲ႔ ေပါင္မုန္႔ၾကမ္းနဲ႔ တြဲဖက္ စားရင္ သိပ္ေကာင္းပါတယ္။ ခ်က္ျပဳတ္ခ်ိန္ကေတာ႔ မိနစ္ ၅၀ပဲၾကာမွာပါ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
သံလြင္ဆီ (စားပြဲတင္ဇြန္း- ၁ဇြန္း)
ၾကက္သား (ၾကက္ေပါင္ ၈ တံုးခန္႔)
ဂ်ံဳမႈန္႔ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း)
ျငဳပ္သီးအၾကမ္းဖက္ (စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း)
အာလူး အလံုးေသး ၁၂လံုး (ထပ္ျခမ္း)
၀ိုင္ျဖဴ ၁၅၀ မီလီ လီတာ
ၾကက္သားျပဳတ္ရည္ ၂၀၀ မီလီ လီတာ
ပင္စိမ္း႐ြက္ ၂၀
အသားမာႂကြပ္တဲ႔ ေပါင္မုန္႔ၾကမ္း (တြဲဖက္စားသံုးရန္)
ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အိုးႀကီးႀကီးနဲ႔ သံလြင္ဆီကို အပူေပးပါ။ ၾကက္ေပါင္ေတြကို ဂ်ံဳမႈန္႔ျဖဴးၿပီး အိုးထဲထည္႔ပါ။ မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ခ်က္ပါ။ ၾကက္သားတံုးေတြကို တစ္ဖက္လွန္ပါ။ အားလံုးနီရဲသြားတဲ႔အထိ တည္ပါ။
၂။ ျငဳပ္သီးအၾကမ္းဖတ္ နဲ႔ အာလူးကို အိုးထဲ ထည္႔ၿပီး ၃မိနစ္ခန္႔ ဆက္တည္ပါ။ ၿပီးရင္ ၀ိုင္ျဖဴ နဲ႔ ၾကက္သားျပဳတ္ရည္ ကို ေလာင္းထည္႔ပါ။ ဟင္းခတ္အေမႊးအႀကိဳင္၊ စား နဲ႔ ျငဳပ္ေကာင္းမႈန္႔ေတြကိုလည္း
TrendMyanmar
https://www.facebook.com/searchmyanmar/photos/a.356889637687313.84429.1206162
No comments:
Post a Comment