ေကာင္းသန့္(ျမန္မာဒံေပါက္)၏
ေကာင္းသန့္ ၾကက္သားဒံေပါက္ခ်က္နည္းကို ေမးျမန္းလာၾကတဲ့ မိတ္ေဆြမ်ားအတြက္ ေရးသားမွ်ေ၀ေပးျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဆန္(ဒံေပါက္ဆန္ဟုေမးဝယ္ပါ(သ
၂။ ၾကက္၂ေကာင္ကို ၈ပိုင္းပိုင္းထားပါ
၃။ မဆလာ၂က်ပ္သားခန္ ့
၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄မြာခန္ ့(ေထာင္းထားပါ)
၅ ။ခ်င္း လက္၂ဆစ္ခန္ ့(ေထာင္းထားပါ)
၆။ ၾကက္သြန္နီ ၁၀လုံးခန္ ့ပါးပါးလွီး၍ေျကာ္ထားပါ
၇။ ဆီ၁၀သားခန္ ့
၈။ ဒိန္ခ်ဥ္ ၁ခြက္စာ
၉။ ငရုပ္သီးမွဳန္ ့ ၂ဇြန္းခန္ ့
ျပင္ဆင္နည္း
အရင္ဆုံး ၾကက္သားတုံးမ်ားအား ခ်င္း ျကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္ေျကာ္ ဆား အခ်ဳိမွ ုန္ ့ ဒိန္ခ်ဥ္ မဆာလာ ငရုပ္သီးမွ ုန္ ့တို ့ျဖင့္ နယ္ထားျပီး နာရီဝက္ခန္ ့ထားပါ
၎အခ်ိန္တြင္ နာရီဝက္ခန္ ့ေရစိမ္ထာေသာဆန္အား
အိုးတစ္အိုးထဲတြင္ ဆားလက္တဆုပ္ခန္ ့ ထည့္၍ ဆူပြတ္ေအာင္က်ဳိထားေသာေရထဲသ
ဆန္မ်ားငဲ့ခ်ိန္ေရာက္လ်င္ စကာျဖင့္ဆယ္ယူ ျကက္သားနွပ္ထားေသာအိုးထဲ ေလာင္းထည့္၍ အေပၚမွ ဆီနွင့္ေထာပတ္ ၁၀သားခန္ ့ စပ်စ္ သီ ဟိုေစ့နွင့္ ပဲစိမ္းထည့္၍ အေပါ ္မီးေအာက္မီးျဖင့္
နာရီဝက္ခန္ ့တည္ေပးပါ
က်က္ျပီဆိုလ်င္ ထမင္းနွင့္အသားကိုအေပၚေအာက္
မိဘျပည္သူမ်ားအတြက္ ေစတနာမ်ားစြာျဖင့္
ေကာင္းသန္ ့(ျမန္မာဒံေပါက္)
No comments:
Post a Comment