Pages

ၾကက္သားဒံေပါက္ ခ်က္နည္း

  

ေကာင္းသန့္(ျမန္မာဒံေပါက္)၏ အဓိကထူးျခားခ်က္မွာ ျမန္မာေတြအၾကိဳက္ မဆလာအနံ့နွင့္ ဆီကိုေလ်ာ့ထားရျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။ စားတဲ့အခါ မအီေစရန္ႏွင့္ က်န္းမာေရးႏွင့္လည္း ညီညြတ္ေစရန္ ယခုလို ဆီႏွင့္အနံ့ကို ေလွ်ာ့ထားရျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။

ေကာင္းသန့္ ၾကက္သားဒံေပါက္ခ်က္နည္းကို ေမးျမန္းလာၾကတဲ့ မိတ္ေဆြမ်ားအတြက္ ေရးသားမွ်ေ၀ေပးျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား

၁။ ဆန္(ဒံေပါက္ဆန္ဟုေမးဝယ္ပါ(သို ့)Basmati Rice) ၁ျပည္

၂။ ၾကက္၂ေကာင္ကို ၈ပိုင္းပိုင္းထားပါ

၃။ မဆလာ၂က်ပ္သားခန္ ့

၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄မြာခန္ ့(ေထာင္းထားပါ)

၅ ။ခ်င္း လက္၂ဆစ္ခန္ ့(ေထာင္းထားပါ)

၆။ ၾကက္သြန္နီ ၁၀လုံးခန္ ့ပါးပါးလွီး၍ေျကာ္ထားပါ

၇။ ဆီ၁၀သားခန္ ့

၈။ ဒိန္ခ်ဥ္ ၁ခြက္စာ

၉။ ငရုပ္သီးမွဳန္ ့ ၂ဇြန္းခန္ ့

ျပင္ဆင္နည္း

အရင္ဆုံး ၾကက္သားတုံးမ်ားအား ခ်င္း ျကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္ေျကာ္ ဆား အခ်ဳိမွ ုန္ ့ ဒိန္ခ်ဥ္ မဆာလာ ငရုပ္သီးမွ ုန္ ့တို ့ျဖင့္ နယ္ထားျပီး နာရီဝက္ခန္ ့ထားပါ

၎အခ်ိန္တြင္ နာရီဝက္ခန္ ့ေရစိမ္ထာေသာဆန္အား
အိုးတစ္အိုးထဲတြင္ ဆားလက္တဆုပ္ခန္ ့ ထည့္၍ ဆူပြတ္ေအာင္က်ဳိထားေသာေရထဲသို ့ ထည့္ျပဳတ္ေပးပါ

ဆန္မ်ားငဲ့ခ်ိန္ေရာက္လ်င္ စကာျဖင့္ဆယ္ယူ ျကက္သားနွပ္ထားေသာအိုးထဲ ေလာင္းထည့္၍ အေပၚမွ ဆီနွင့္ေထာပတ္ ၁၀သားခန္ ့ စပ်စ္ သီ ဟိုေစ့နွင့္ ပဲစိမ္းထည့္၍ အေပါ ္မီးေအာက္မီးျဖင့္
နာရီဝက္ခန္ ့တည္ေပးပါ

က်က္ျပီဆိုလ်င္ ထမင္းနွင့္အသားကိုအေပၚေအာက္ သမေအာင္ေမြျပီးလွ်င္ စားသုံးလို ့ ရပါျပီခင္ဗ်ာ။

မိဘျပည္သူမ်ားအတြက္ ေစတနာမ်ားစြာျဖင့္

ေကာင္းသန္ ့(ျမန္မာဒံေပါက္)

No comments:

Post a Comment