ၾကက္အသည္း၊အျမစ္၊ႏွလုံး တို႕ကိုေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ဆား၊နႏြင္းႏွင့္ နယ္ကာ
ေရကိုျမဳတ္ေအာင္ ထည္႔ျပီး ႏူးေအာင္တည္ထားပါ။ ႏူးလွ်င္
ၾကက္အသည္း၊အျမစ္၊ႏွလုံးတို႕ကို
ဆယ္ထုတ္ထားပါ။ အရည္ကို ပဲရည္က်ိဳရန္ အတြက္ထား ထားပါ။
ၾကက္ေတာင္ပံ၊ၾကက္ေျခေထာက္ တို႕ကိုလည္း ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ဆား၊နႏြင္းႏွင့္
နယ္ကာ ေရကိုျမဳတ္ေအာင္ ထည္႔ျပီး ႏူးေအာင္တည္ထားပါ။ ပြက္ပြက္ဆူလာျပီး အသားမ်ားႏူးလာလွ်င္
ၾကက္ေတာင္ပံႏွင့္ ၾကက္ေျခေထာက္ မ်ားကိုဆယ္ထုတ္ထားျပီး အရည္ကို
ပဲရည္က်ိဳရန္အတြက္ ပဲမႈန္႕အစိမ္းကို ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ေခ်ျပီးေဖ်ာ္ကာ ၾကက္ျပဳတ္ေရထဲကို ထည္႔ပါ။
ၾကက္အသည္း၊အျမစ္၊ႏွလုံး ျပဳတ္ေရတို႕ကိုလည္း ေရာထည္႕ျပီး ေမႊေပးပါ။
ပဲရည္ကို မၾကာခဏ ေမႊေမႊေပးကာ ဆားႏွင့္ မဆလာ အနည္းငယ္စီထည္႔ပါ။
ပဲစိမ္းနံ႕ေပ်ာက္ျပီး အရည္မ်ားပြက္ပြက္ ဆူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ကို
ထည္႔ေပး၍ အေပါ့အငံျမည္းကာ အသုပ္အတြက္ ပဲရည္ေလး အဆင္သင့္ျဖစ္ပါျပီ။
ပဲရည္သုပ္ရန္အတြက္ ျပဳတ္ထားေသာ ၾကက္အသည္း၊အျမစ္၊ႏွလုံး၊ၾကက္ေတာင္ပံႏွင့္ ၾကက္ေျခေထာက္မ်ားကို ၾကိဳက္ႏွစ္သက္သလို အတုံးေလးမ်ားခုတ္ျပီး ထည္႕ပါ။ပါးပါးလွီးထားေသာ ေဂၚဖီ၊ၾကက္သြန္နီ၊ေရွာက္ရြက္/နံနံပင္/ပူစီနံ၊ငရုတ္သီးစိမ္း တို႕ကိုထည္႔ပါ။
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္၊ငရုတ္သီးအၾကတ္မႈန္႕ ႏွင့္ သံပုရာရည္ညစ္ကာ အားလုံးကိုေရာနယ္ျပီး အေပါ့အငံျမည္းကာ ခ်ဥ္ခ်ဥ္ ငံငံ စပ္စပ္ ၾကက္အသည္း၊အျမစ္၊ႏွလုံး၊ၾကက္႐ိုးႏွင့္ ပဲရည္သုပ္ပူပူေလး သုံးေဆာင္လို႕ ရပါျပီရွင္။
မူရင္း = ေဒၚပု လက္ရာ
No comments:
Post a Comment