မရမ္းသီးမနုမရင့္......၁၀ လုံးခန္.
ၾကက္သြန္နီ............၂ လုံး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဆီခ်က္..အနည္းငယ္
ပုစြန္ေၿခာက္မွဳ န္.......၁ ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
ငါးပိဖုတ္.................
ေၿမပဲေလွာ္ေထာင္း....၁ ဇြန္းခန္.
ပဲက်က္မွဳန္. ............၁ ဇြန္း
ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီး+ ငရုတ္ေလွာ္မွဳန္. ..အနည္းငယ္စီ
ငါးငံၿပာရည္(သို.)ဆား
ဟင္းခတ္မွဳ န္.
ဒီလိုမရမ္းသီးသုပ္ဖို.စိတ္က
သိပ္ရင့္လြန္းရင္ေတာ့အရည္ထြ
မရမ္းသီးေတြကိုပါးပါးလွီးၿပ
ထို.ေနာက္ေရေတြစစ္ထုတ္ၿပီး.
ထိုစဥ္အတြင္း..ငါးပိကိုမီးဖ
ေၿမပဲေလွာ္ေတြကိုလည္းေထာင္း
ဆီစိမ္းသုံးခ်င္သူမ်ားက..ၾက
ၾကက္သြန္နီကိုလည္းပါးပါးလွီ
ပါ၀င္ပစၥည္းေတြအားလုံးေရာထည
Photo Credit ... Ma Yamin Shwesin Htaik.
မူရင္း = ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား
https://www.facebook.com/183769381716549/photos/a.365971570162995.87504.18
No comments:
Post a Comment