Pages

မရမ္းသီးသုပ္ သုပ္နည္း

                 
မရမ္းသီးမနုမရင့္......၁၀ လုံးခန္.
ၾကက္သြန္နီ............၂ လုံး
ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဆီခ်က္..အနည္းငယ္
ပုစြန္ေၿခာက္မွဳ န္.......၁ ဇြန္း(ထမင္းစားဇြန္း)
ငါးပိဖုတ္.................ဇြန္း၀က္ခန္.(....။.....)
ေၿမပဲေလွာ္ေထာင္း....၁ ဇြန္းခန္.
ပဲက်က္မွဳန္. ............၁ ဇြန္း
ငရုတ္သီးစိမ္းပါးပါးလွီး+ ငရုတ္ေလွာ္မွဳန္. ..အနည္းငယ္စီ
ငါးငံၿပာရည္(သို.)ဆား
ဟင္းခတ္မွဳ န္.

ဒီလိုမရမ္းသီးသုပ္ဖို.စိတ္ကူးရင္..မရမ္းသီးကို..မႏုမရင့္( အေစ့မရွပ္ေသး) ေလးေတြေရြး၀ယ္ဖို.လိုအပ္ပါမယ္..။သိပ္ႏုရင္ဖန္မွာၿဖစ္ၿပီး
သိပ္ရင့္လြန္းရင္ေတာ့အရည္ထြက္မ်ားသလိုခ် ဥ္တဲ့ဓါတ္လဲလြန္ကဲပါတယ္..။

မရမ္းသီးေတြကိုပါးပါးလွီးၿပီး..ဆားပါေသာေရမွာ(၅) မိနစ္ခန္.စိမ္ထားပါ။
ထို.ေနာက္ေရေတြစစ္ထုတ္ၿပီး..ေၿခာက္ေနေအာင္ေရေတြကိုညွစ္ထုတ္ပါ။

ထိုစဥ္အတြင္း..ငါးပိကိုမီးဖုတ္ၿပီးအမွဳန္.ေလးရေအာင္ေခ်ထားပါ။ပုစြန္ေၿခာက္
ေၿမပဲေလွာ္ေတြကိုလည္းေထာင္းပါ။

ဆီစိမ္းသုံးခ်င္သူမ်ားက..ၾကက္သြန္ၿဖဴ ဆီခ် က္ဖို.မလိုပါဘူး..။

ၾကက္သြန္နီကိုလည္းပါးပါးလွီးၿပီးေရေဆး ၊စစ္ထားပါ။

ပါ၀င္ပစၥည္းေတြအားလုံးေရာထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြေလးနယ္ေပးပါ။

Photo Credit ... Ma Yamin Shwesin Htaik.

မူရင္း = ပာင္းခ်က္နည္းမ်ား

https://www.facebook.com/183769381716549/photos/a.365971570162995.87504.18

No comments:

Post a Comment