ရန္ကုန္၊ ဇန္နဝါရီ ၂၈
ေရယုန္ေရာဂါေၾကာင့္ မ်က္စိကြယ္ျခင္းအျပင္ ဦးေႏွာက္ထဲသို႔ပိုးေရာက္ၿပ
''ေရယုန္ျဖစ္ပြားတဲ့ေနရာအေပ
ေရယုန္ေရာဂါသည္ ပါးစပ္ႏွင့္ ႏႈတ္ခမ္းတြင္ျဖစ္ပြားေသာ ေရယုန္ေရာဂါ၊ အေရျပားတြင္ျဖစ္ေသာ ေရယုန္ ေရာဂါ၊ မ်က္စိအၾကည္လႊာတြင္ျဖစ္ေသာ ေရယုန္ေရာဂါႏွင့္ လိင္လမ္းေၾကာင္းတြင္ျဖစ္ေသာ
ကိုယ္တြင္းကလီစာမ်ားအထိပါ ေရာဂါပိုးဝင္ေရာက္ႏုိင္
**************************
ေရယုန္ဗိုင္းရပ္စ္ပိုးအုပ္စ
ကိုယ္ခံစြမ္းအား ေကာင္းမြန္ရန္ လိုအပ္
**************************
''ေရယုန္ေရာဂါပိုးဟာ ကိုယ္ ခႏၶာထဲေရာက္ၿပီး ရက္ပိုင္းအတြင္း မွာ လကၡဏာျပတတ္သလို ရက္ေတြ အၾကာႀကီးေနမွလည္း လကၡဏာ ျပတတ္ပါတယ္။ ကိုယ္ခံအားနည္းေန တဲ့အခ်ိန္ေတြဆိုရင္ ေရာဂါလကၡဏာ ေတြ ေပၚလာတတ္တဲ့အတြက္ ကိုယ္ ခံအားေကာင္းမြန္ေနဖို႔ လုိပါတယ္။
ေရာဂါလကၡဏာေတြ ေပၚလာရင္ လည္း တတ္ကြၽမ္းနားလည္တဲ့ ဆရာ ဝန္နဲ႔ ကုသမႈခံယူဖို႔ လုိပါတယ္။ ဆရာ ဝန္ၫႊန္တဲ့ လိမ္းေဆး၊ ေရယုန္ပိုး သတ္ေဆးေတြအျပင္ ကိုယ္ခံအား ေကာင္းေအာင္ စီဗစ္ကိုတြဲေသာက္ ရင္ပိုေကာင္းပါတယ္''ဟု အေရျပား အထူးကုဆရာဝန္ႀကီး ေဒါက္တာစိုး ဝင္းဦးကလည္း ေျပာသည္။
ေရယုန္ေရာဂါလကၡဏာမ်ား
**************************
ဖ်ားေနစဥ္၊ ေနေရာင္ျပင္းျပင္း ထိေတြ႕စဥ္၊ ရာသီလာစဥ္၊ ထိခိုက္ ဒဏ္ရာရစဥ္ကာလအတြင္းတို႔တြင္
အိတ္ခ်္အိုင္ဗြီျဖစ္ပြားသူမ
**************************
ေရယုန္ေရာဂါပိုးသည္ အိတ္ခ်္ အိုင္ဗြီျဖစ္ပြားသူမ်ားတြင္
ေရွာင္ရန္
*********
ထို႔ျပင္ ေရယုန္ေရာဂါသည္ တစ္ခါျဖစ္ၿပီးပါက မၾကာခဏျပန္လည္ ျဖစ္ပြားတတ္ေသာ ေရာဂါတစ္မ်ိဳး ျဖစ္ေၾကာင္း၊ ေရယုန္ေရာဂါသည္ ေရ ယုန္ပိုးရွိေသာ အနာႏွင့္ တုိက္႐ိုက္ ထိေတြ႕ျခင္းျဖင့္လည္းေကာင္း
အႀကံျပဳခ်က္
*************
ကိုယ္ခံစြမ္းအား ေကာင္းမြန္ေစ ရန္ အသား၊ ငါးမ်ားကို ေၾကာ္ေလွာ္ ခ်က္ျပဳတ္စားေသာက္ျခင္းထက္ အသားငါးမ်ားကို ဟင္းသီးဟင္းရြက္ မ်ားႏွင့္ေရာေႏွာကာျပဳတ္၍ စားသံုး သင့္ေၾကာင္း၊ နံနက္ပိုင္းတြင္ ဂ်င္း ျပဳတ္ရည္ကို သံပရာရည္တစ္စက္၊ ႏွစ္စက္ခန္႕ခပ္ထည္႕ကာ ေသာက္သံုး သင့္ေၾကာင္း အာဟာရဆိုင္ရာအထူး ကုဆရာဝန္ႀကီး ေဒါက္တာေဒၚဝင္း ဝင္းျမင့္ကလည္း အႀကံျပဳေျပာၾကား သည္။
''ကိုယ္ခံအားေကာင္းေနရင္ ေရယုန္မွမဟုတ္ပါဘူး။ ကူးစက္ေရာ ဂါေတြကိုကာကြယ္ႏိုင္ပါတယ္။ ဟင္း ေတြကို အဆီ၊ အႏွစ္ေတြနဲ႕ မခ်က္ ဘဲျပဳတ္ၿပီးစားသင့္တယ္။ ကိုယ္ခံစြမ္း အားေကာင္းေအာင္ ေလ့က်င့္ခန္း လည္း ပံုမွန္လုပ္သင့္တယ္။ အိပ္ေရး ဝေအာင္လည္းအိပ္သင့္တယ္'' ဟု ယင္းကဆုိသည္။
NOL
- ဒီမိုကေရစီတူေဒး သတင္းစာမွ ကူးယူေဖာ္ျပပါသည္။
No comments:
Post a Comment