အခ်ဥ္အရသာရွိတဲ့ သၾကားလံုးေတြဟာ သြားေတြရဲ႕ ကာကြယ္ႏိုင္တဲ့ အေပၚယံ အလႊာကို ခြာခ်ပစ္ႏိုင္ပါတယ္။ အခ်ဥ္ အရသာ ရွိတဲ့ သၾကားလံုးေတြကို ပါးစပ္ထဲ ငံုထားတာဟာ သြားေတြကို ထိခိုက္ေစၿပီး အၿပံဳးကို အေႏွာင့္အယွက္ျဖစ္ေစပါတယ္။
အခ်ဥ္အရသာရွိတဲ့ သၾကားလံုးေတြမွာ အက္စစ္ပါဝင္မႈမ်ားတာေၾကာင့္
အခ်ဥ္အရသာရွိတဲ့ သၾကားလံုးေတြ စားခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ သၾကားလံုးေတြကို စားၿပီးၿပီးခ်င္း ေရနဲ႔ ပလုတ္က်င္းေပးဖို႔လုိပါတယ္။
ေရနဲ႔ ပလုတ္က်င္းေပးလိုက္တဲ့အခါ သြားအေပၚယံလႊာမွာ ကပ္ညိေနတဲ့ အက္စစ္ေတြကို ေဆးေၾကာေပးႏိုင္ပါတယ္။ သြားတိုက္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ နာရီဝက္ေစာင့္ပါ။ အခ်ဥ္အရသာ ရွိတဲ့ သၾကားလံုးေတြဟာ သြားေတြရဲ႕ အေပၚယံလႊာကို ယာယီေပ်ာ့ေပ်ာင္းသြားေစတာေၾ
ေရွာက္သီးရနံ႔၊ စပ်စ္သီးရနံ႔စတဲ့ သစ္သီးရနံ႔သၾကားလံုးေတြဟာ ပူရွိန္းနဲ႔ သစ္ႀကံပိုးေခါက္ (Cinnamom) ရနံ႔ပါ သၾကားလံုးေတြထက္ သြားေႂကြလႊာကို ပိုမို ထိခိုက္ေစပါတယ္။
သၾကားလံုးစားၿပီးခ်ိန္မွာ သၾကားမပါတဲ့ ပီေကဝါးေပးႏိုင္ပါတယ္။ သၾကားမပါတဲ့ ပီေကဟာ တံေတြးအထြက္မ်ားေစတဲ့အတြက္ သြားေႂကြလႊာကို ကာကြယ္ေပး ႏိုင္တာေၾကာင့္ပါ။ါHealth
No comments:
Post a Comment