Pages

ရခိုင္ရိုးရာ အစားအစာ (ရခိုင္မုန့္တီ) ခ်က္နည္း

                     

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

- ငါး
- ပဒဲေကာ (Galanga)
- ဂ်င္း
- မန္က်ည္းမွည္႔
- ငပိ
- ငရုတ္သီးစိမ္း
- မုန္႔ဖတ္
-ငရုတ္ေကာင္း
-ငရုတ္သီးအစိမ္းမစားတဲ့ လူ က အစိမ္းစားမုန့္ ကို ဆီသတ္ပီး
ထည့္စားလိုရတယ္

- ထည္႔စားဖုိ႔ ႀကက္သြန္ျဖဴ ဆီက်က္၊ နံနံပင္ ၊ ပဲေႀကာ္၊ ငါးဖယ္ငါးဆုတ္၊ငါးမုန့္(ငါးမုန့္ဆိုတာက ငါးျပဳတ္ထားေတာ့အခ်ိဳကုန္သြားတာကို မြမြေလးေတြလုပ္ပီး ဆီသတ္
ဆနြင္းမုန့္ေလးထည့္ပီး ကြ်တ္က်ြတ္ေလးလုပ္တာကိုေျပာတာ)
ကဲစခ်က္မယ္ေနာ္ ငါးပိလိုသေလာက္ေလးကိုေရနဲ့ အရင္ေဆးလိုက္မယ္

  ခါးတာေတြမပါေအာင္ ျပီးရင္ငါးပိအနံ့ ေပ်ာက္ေအာင္တည္ထားမယ္
ေရးမ်ားမ်ားနဲ့တည္ထားမယ္။ ငါးကေတာ့ ငါးၾကင္း ၊ ငါးခူူ၊ငါးေရြ
စသျဖင့္ငါးကို စင္ေအာင္ေဆးေၾကာ္ပီး ငါးကို ဆား၊ငံျပာရည္ တို႔ပဒဲေကာ၊ဂ်င္းတိုိ့နဲ့ ေရာျပဳတ္မယ္ ၊၊ငါးပိအနံ့ေပ်ာက္ပီး ဆို
ငါးျပဳတ္တဲ့ ထဲေရာထည့္လိုက္မယ္ ။ ငါးကို ဆယ္လိုက္ပီး ငါးအသားကိုနြင္ထားမယ္ျပီးေတာ့ ငရုတ္သီးစိမ္းေထာင္းထားမယ္၊မန္က်ည္းရည္ေဖ်ာ္ထားမယ္
၊ဟင္းရည္ပြတ္လာပီးဆို အေပ့ါအငန္ျမည္းမယ္၊
ေနာက္ဆံုးက်ရင္ေတာ့ ငရုတ္ေကာင္းေလးနဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴကို တျပားရိုက္ပီးထည့္လိုက္မယ္။ကဲ ျပီးပါပီး ဟင္းေရေမႊးေမႊးေလး
ငါးမ်ားမ်ားနဲ႔ ပဒဲေကာ အနံ႔ေလး ေမႊးႀကိဳင္ေနတ့ဲ ပူပူစပ္စပ္
ရခိုင္မုန္႔တီ အရည္ေလး ရပါျပီရွင္။အပူအစပ္ကေတာ့ လိုသလို ထည့္စားသံုးနိုင္ပါတယ္ ။ အစပ္မစားနိုင္တဲ့ သူေတြကလည္း လိုသလို ျပဳျပဳင္စားသံုးနိုင္ပါတယ္။

ရွင္းသန့္ေမ

https://www.facebook.com/thaicosmeticslovers/photos/a.323074691226201.1073741829.31

No comments:

Post a Comment