အာလူးေဖ်ာ္ရည္နဲ႔ ပတ္ သက္လို႔ သုေတသီအခ်ဳိ႕က အစာ အိမ္ေရာင္ရမ္းနာအတြက္ သဘာ ဝေဆးဝါးတစ္ခုလို႔ ဆိုထားၾကပါ တယ္။ အစာအိမ္နဲ႔အူလမ္း ေၾကာင္းထဲ အနာေရာဂါမျဖစ္ပြား ဖို႔အတြက္ အာလူးေဖ်ာ္ရည္လက္ ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဇြန္းစာကို ေရ အနည္းငယ္နဲ႔ေရာစပ္ၿပီး မနက္ စာ၊ ေန႔လယ္စာနဲ႔ ညစာမစားခင္ နာရီဝက္ေလာက္ အလိုမွာ ေသာက္ေပးသင့္တယ္လို႔သိရပါ တယ္။
အာလူးေဖ်ာ္ရည္ဟာ ကင္ ဆာဆဲလ္ေတြကိုျဖည္းျဖည္းခ်င္း တိုက္ထုတ္ႏိုင္တဲ့စြမ္းအင္ရ
အာလူးေဖ်ာ္ရည္ဟာ ကိုယ္ ခံစြမ္းအားေကာင္းဖုိ႔အတြက္ လည္း အေကာင္းဆံုးေထာက္ကူ ေပးႏိုင္ၿပီး ေခါင္းကိုက္တာေတြနဲ႔ အမ်ဳိးသမီးေတြဓမၼတာလာစဥ္ခံ စားရတဲ့နာက်င္ကိုက္ခဲမႈေတြက
အာလူးေဖ်ာ္ရည္ရဲ႕ေကာင္း က်ဳိးေတြကိုထပ္ျဖည့္ရရင္ေတာ
တစ္ခုသိထားရမွာကေတာ့ အာလူးကိုခ်က္ျပဳတ္လိုက္ရင္ ဗီတာမင္စီဆံုး႐ံႈးသြားလို႔ အစိမ္း လိုက္ေဖ်ာ္ဖို႔ေတာ့ မေမ့သင့္ပါ ဘူး။ အရြယ္ေတာ္အာလူးစိမ္းတစ္ လံုးမွာ ဗီတာမင္စီ ၂၇ မီလီဂရမ္ ေလာက္ပါတာေၾကာင့္ ေန႔စဥ္ စားေပးဖုိ႔အတြက္ လံုေလာက္တဲ့ ပမာဏပဲျဖစ္ပါတယ္။
ဒါတင္မက အာလူးေဖ်ာ္ ရည္နဲ႔ အေရျပားကိုသန္႔စင္ေပး မယ္ဆိုရင္ေတာ့ အသားအေရ ၾကည္လင္ေစၿပီး ဝက္ၿခံနဲ႔ ဆား ဝက္ၿခံေတြလည္း ကင္းစင္ေစပါ တယ္။ အာလူးေဖ်ာ္ရည္မဟုတ္ လည္း အကြင္းလိုက္ခပ္ပါးပါလွီး ထားတဲ့အာလူးနဲ႔ အေရျပားေပၚ မွာညင္သာစြာပြတ္ၿပီးေတာ့ သန္႔ စင္ေအာင္လုပ္ႏိုင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment