Pages
▼
ေက်ာက္ကပ္ကိုအက်ဳိးျပဳတဲ့ စူပါအစားအစာမ်ား
ေက်ာက္ကပ္ဟာ ခႏၶာကိုယ္အတြက္မလိုအပ္တဲ့အဆိပ္အေတာက္ေတြကိုစစ္ယူၿပီး ဆီးအျဖစ္စြန္႔ထုတ္ေပးတာေၾကာင့္ ေက်ာက္ကပ္က်န္းမာဖို႔ဆိုတာ ႏွလံုးက်န္းမာဖို႔လိုအပ္သလိုပဲ အေရးႀကီးပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္မို႔ ေက်ာက္ကပ္က်န္းမာေရးအတြက္ ေထာက္ကူေပးတဲ့အစားအစာေတြကို မွ်ေဝေပးလိုက္ပါတယ္။
ေဂၚဖီထုပ္ – ေက်ာက္ကပ္အတြက္အားျဖစ္ေစတဲ့ သဘာဝ အစားအစာတစ္ခုျဖစ္ၿပီး ဗီတာမင္ဘီ၆၊ ဗီတာမင္စီ၊ ေကနဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္၊ ေဖာလစ္အက္စစ္တို႔ႂကြယ္ဝပါတယ္။
ဘယ္ရီသီးမ်ား – စေတာ္ဘယ္ရီ၊ ခရမ္ဘယ္ရီ၊ ဘလူးဘယ္ရီ စတဲ့ ဘယ္ရီသီးအားလံုးလုိလုိမွာ မဂၢနိစ္၊ ဗီတာမင္စီ၊ အမွ်င္ဓာတ္ေတြႂကြယ္ဝတာေၾကာင့္ ေက်ာက္ကပ္အတြက္ အက်ဳိးျပဳပါတယ္။
ငါး – အသားဓာတ္နဲ႔ အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီးအက္စစ္ပါဝင္တာေၾကာင့္ ေက်ာက္ကပ္သမားေတြ ငါးမ်ားမ်ားစားေပးသင့္ပါတယ္။
ၾကက္ဥအကာ – ၾကက္ဥအကာေတြခ်ည္းပဲ ေမႊေၾကာ္စားတာပဲျဖစ္ျဖစ္၊ က်က္က်က္ျပဳတ္ထားတဲ့ ၾကက္ဥကိုအကာခ်ည္းပဲျဖစ္ျဖစ္ စားေပးသင့္ပါတယ္။
သံလြင္ဆီ – ေက်ာက္ကပ္အတြက္ေရာ ႏွလံုးအတြက္ေရာ ေကာင္းက်ဳိးျပဳပါတယ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ဓာတ္တုိးဆန္႔က်င္ဂုဏ္သတၱိရွိၿပီး မလိုအပ္တဲ့ ကိုလက္စထေရာေတြကိုဖယ္ရွား ေပးပါတယ္။
ၾကက္သြန္နီ – အဆိပ္အေတာက္ေတြကင္းၿပီး ေက်ာက္ကပ္ကိုသန္႔စင္ေပးႏုိင္စြမ္းရွိပါတယ္။
ပန္းင႐ုတ္ပြနီ – ေသြးတြင္းအဆိပ္အေတာက္ေတြဖယ္ရွားေပးၿပီး ဗီတာမင္ေအ၊ ဘီ၆၊ စီ၊ ေဖာလစ္ အက္စစ္နဲ႔အမွ်င္ဓာတ္ႂကြယ္ဝပါတယ္။
ပန္းေဂၚဖီ – ဗီတာမင္စီ၊ အမွ်ငဓာတ္နဲ႔ေဖာလစ္အက္စစ္တို႔ပါဝင္ၿပီး ေဂါက္ေရာဂါနဲ႔ေက်ာက္ကပ္ ေက်ာက္တည္တာေတြကို သက္သာေပ်ာက္ကင္းေစပါတယ္။
ပန္းသီး – ဆီးလမ္းေၾကာင္းပိုးဝင္တာေတြ၊ ေက်ာက္ကပ္ေက်ာက္တည္တာေတြမျဖစ္ေအာင္ ကာ ကြယ္ႏိုင္သလို ကိုလက္စထေရာလည္းေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။
https://www.facebook.com/searchmyanmar/photos/a.356889637687313.84429.
No comments:
Post a Comment