Pages

ႏွလုံးေရာဂါေဝဒနာရွင္ေတြ ကိုလက္စထေရာနဲ႔ ပတ္သက္သင့္ပါသလား



 
ကိုလက္စထေရာ အလြန္ျမင့္မားတဲ့ အစားအစာေတြဟာ ႏွလုံးေရာဂါအႏၱရာယ္ကို ပိုမိုျမင့္တက္ေစႏုိင္တာေၾကာင့္ လုံးဝေရွာင္ရွားသင့္ပါတယ္။ လူအေတာ္မ်ားမ်ား ကိုလက္စထေရာပမာဏ နည္းေလ ပိုေကာင္းေလလို႔ ယုံၾကည္ေနၾကေပမဲ့ ဒီေနရာမွာ အနည္းငယ္ နားလည္ရအခက္ေတြ႔ေစတဲ့ အခ်က္တစ္ခုရိွပါတယ္။

Thomas E.Levy, MD ရဲ႕ အဆိုအရ ကိုလက္စထေရာမွာ အဆိပ္အေတာက္ေတြကို ခႏၶာကိုယ္ရဲ႕သေဘာသဘာဝအေလ်ာက္ ခုခံမႈစနစ္တစ္ခုျဖစ္တာေၾကာင့္ ကိုလက္စထေရာ ပမာဏ ျမင့္တက္လာတာျဖစ္တယ္။ အဆိပ္အေတာက္မ်ားျပားလာေလေလ ဒီအဆိပ္အေတာက္ေတြမွတဆင့္ တိုးပြားလာတဲ့ ဇီဝဓာတ္ျပဳမႈကို ပုံမွန္အတိုင္းျဖစ္ေအာင္ သူက ကူညီေဆာင္ရြက္ေပးပါတယ္။

ေနာက္တစ္နည္းေျပာရင္ အဆိပ္သင့္သြားဖုံးနဲ႔ ဓာတုပစၥည္းမကင္းတဲ့ အစားအစာတို႔လို ခႏၶာကိုယ္ထဲသို႔ ဝင္ေရာက္လာတဲ့ အဆိပ္အသက္ရင္းျမစ္ကို အျမဲတမ္းသတိရိွေနဖို႔ ပိုတယ္မရိွပါဘူး။ ေနာက္ျပီး တစ္ခ်ိန္တည္းမွာ အဓိက ပ်က္ဆီးမႈကို တားဆီးဖို႔ စားသုံးထားတဲ့ အဆိပ္ပယ္ေစတဲ့ အစားအစာပမာဏကို ပိုမိုစားသုံးေပးဖုိ႔ လိုအပ္ပါယ္။

No comments:

Post a Comment