အရြယ္ေရာက္သူတစ္ဦးရဲ႕ ပုံမွန္ေသြးေပါင္ခ်ိန္ဟာ (၁၂၀/၈၀) အေပၚေသြး ၁၂၀ ေအာက္ေသြး ၈၀ ရွိ သင့္ပါတယ္။ အကယ္၍ေသြးေပါင္ခ်ိန္ဟာ (၉၀/
နာတာရွည္ေသြးေပါင္က်ျခင္းေၾ
ဘာေၾကာင့္ျဖစ္-
အမ်ဳိးသား၊ အမ်ဳိးသမီး ၁၀ ဦးတြင္ သုည ဒသမ ၅ ဦးႏႈန္းခန္႔ ေမြးရာပါေသြးေပါင္က်ေရာဂါ ပါလာတတ္ ၾကပါတယ္။ အာဟာရခ်ဳိ႕တဲ့ျခင္း၊ ေသြးအားနည္းျခင္း၊ ေရဓာတ္ခန္းေျခာက္ျခင္း၊ ဟုိက္ပါသုိင္း႐ြိဳက္၊ ဆီးခ်ဳိ၊ ဂလူးကုိ႔စ္က်ဆင္းျခင္း၊ ဟုိမုန္းမွ်တမႈမရွိျခင္း၊ ဓာတ္မည့္ျခင္း၊ ေသြးမေလွ်ာက္ေရာဂါတုိ႔ေၾကာင
ထုိ႔ျပင္ေသြးတုိးက်ေဆးမ်ား ဆက္တုိက္ေသာက္သုံးျခင္း၊ ႏွလုံးေရာဂါ ေပ်ာက္ေဆး၊ ေလျဖတ္ေရာဂါႏွင့္ အသည္းေရာဂါေဆးမ်ား မွီဝဲၾကရသူမ်ားတြင္ ထုိေဆးမ်ား၏ ေဘး ထြက္ဆုိးက်ဳိးေၾကာင့္ ေသြးေပါင္က်လာပါတယ္။ ကုိယ္ဝန္ေဆာင္မိခင္ေလာင္းမ်
ေသြးေပါင္က် လကၡဏာမ်ား -
ေသြးတုိးေရာဂါကဲ့သုိ႔ ေခါင္းမူး၊ ေခါင္းကိုက္၊ မ်က္႐ုိးကုိက္တတ္ပါတယ္။ ထုိ႔ျပင္မူးေနာက္ေနာက္ျဖစ္ ျခင္း၊ အီလည္လည္ျဖစ္ၿပီး အန္ခ်င္ျခင္း၊ အျမင္အာ႐ုံေဝဝါးျခင္း၊ ေရငတ္ျခင္း၊ ႏႈတ္ခမ္း၊ လက္ဖဝါး၊ မ်က္တြင္းသား၊ ေျခဖဝါးႏွင့္ အေရျပားအေရာင္ေဖ်ာ့ေတာ့ျခင္
အေနအထုိင္ဆင္ျခင္ ကုထုံးနည္း -
၁။ ေျခေထာက္မွေသြးမ်ား ႏွလုံးထံသုိ႔ျပန္လည္စီးဆင္း
၂။ ေယာကက်င့္စဥ္ကလည္း စိတ္ၿငိမ္၍အာ႐ုံေၾကာအဖြဲ႕အစ
၃။ အခ်ိန္အၾကာႀကီး မတ္တပ္မရပ္ပါႏွင့္။
၄။ ထုိင္ရာမွ ခ်က္ခ်င္းမတ္တပ္ထရပ္ျခင္း (သုိ႔မဟုတ္) တစ္ဖက္သုိ႔ ႐ုတ္တရက္ေခါင္းလွည့္ျခင္း မျပဳလုပ္ရ။
၅။ ေခၽြးထြက္မလြန္ရေလေအာင္ ေနအပူရွိန္ (ဝါ) မီးပူဒဏ္မခံပါႏွင့္။
၆။ လွ်ပ္စစ္ပစၥည္းမ်ားကုိ ဓာတ္အားျဖည့္သြင္းသကဲ့သုိ႔၊
၇။ ရက္သတၱတစ္ပတ္လွ်င္ တစ္ႀကိမ္မွ်ေက်ာ႐ုိးႏွိပ္ခံ
၈။ ျဖည့္ျဖည္းမွန္မွန္လမ္းေလွ်
အစားအေသာက္ ကုထုံး -
၁။ခႏၶာကုိယ္အတြင္း ေရဓာတ္က်႐ႈံးျခင္းက ေသြးေပါင္ခ်ိန္က်ေစလုိ႔ ေရဓာတ္မဆုံး႐ႈံးရေလေအာင္ တစ္ေန႔လွ်င္ အနည္းဆုံးေသာက္ေရရွစ္ခြက္ (သုိ႔မဟုတ္) အရည္ရႊမ္းေသာသစ္သီးမ်ားမ်ား
၂။ ဆားႏွင့္ ဆုိဒီယမ္ဓာတ္ပါရွိေသာ အစားအစာမ်ားကလည္း ေသြးေပါင္တက္ေစပါတယ္။ (သုိ႔ေသာ္ အလြန္အကၽြံမစားပါႏွင့္)
၃။ စပ်စ္သီးေျခာက္ ၁၀ လုံးကုိ ေရတစ္ညသိပ္ၿပီးစားပါ။ ထုိအတုိင္း တစ္လတိတိစားေပးပါက ေသြးေပါင္ကုိပုံမွန္ျဖစ္ေစပ
၄။ ဗန္ဒါေစ့ကုိ ႏြားႏုိ႔ပူပူျဖင့္ေသာက္ျခင္
၅။ ေျမပဲမွာ ဗီတာမင္ႏွင့္ ပ႐ုိတင္းဓာတ္တုိ႔ ႂကြယ္ဝစြာပါရွိလုိ႔ ေျမပဲေၾကာ္စားေပးပါ။
၆။ စြန္ပလြန္သီးကုိ ႏြားႏုိ႔ေႏြးေႏြးျဖင့္ တစ္ေန႔ႏွစ္ႀကိမ္ (သုိ႔မဟုတ္) သုံးႀကိမ္ေသာက္ျခင္းကလည္း ထိေရာက္မ႕ျဖစ္ေစပါတယ္။
၇။ သဘာဝႀကံရည္က ခြန္အားတုိးပြားေစၿပီးမူးေမ
၈။ ဂ်ဳံျမက္မွာ ခြန္အားျပည့္ေစတဲ့ အာနိသင္ရွိလုိ႔၊ ဂ်ဳံျမက္ကုိႏြားႏုိ႔ျဖင့္ျပ
၉။ ဆီေၾကာ္မုန္႔မ်ားႏွင့္ အနီေရာင္အသားမ်ားကုိ အလြန္အကၽြံစားသုံးျခင္းက ေသြးေပါင္အတက္အက် ၾကမ္းေစ႐ုံသာမက၊ ေက်ာက္ကပ္ႏွင့္ဆုိင္ေသာေရာဂ
၁၀။ ဗီတာမင္စီႂကြယ္ဝေသာ သံပုရာသီးကုိ ဆား၊ သၾကား သင့္႐ုံေဖ်ာ္ေသာက္ေပးျခင္းက
၁၁။ ေကြကာအုတ္ထဲတြင္ပါရွိေသာ ကစီဓာတ္က ခြန္အားလည္းျပည့္၊ ေသြးလည္ပတ္မႈလည္း ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
၁၂။ ခႏၶာကုိယ္တြင္ ပိုတက္စီယမ္ဓာတ္ဆုတ္ယုတ္ျခင
၁၃။ တစ္ေန႔တာ အစားအစာမ်ားထဲတြင္ ဗီတာမင္ဘီဓာတ္ေပါင္းစုႏွင့္
၁၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴက ေသြးဖိအားကုိထိန္းညႇိေပးလုိ
၁၅။ ဆူးပန္းရြက္ဟာ သဘာဝေသြးအားနည္းေပ်ာက္ေဆးျဖ
၁၆။ ကီဝီသီး၊ ဖရဲသီးတုိ႔ကလည္း ေသြးေပါင္က်ေစတဲ့ သဘာဝဓာတ္စာမ်ားပါပဲ။
၁၇။ ကဖိန္းဓာတ္ပါေသာ လက္ဖက္ရည္၊ ေကာ္ဖီမ်ားက ေသြးေပါင္ခ်ိန္ကုိ ယာယီတက္ေစပါတယ္။
၁၈။ အမဲအသည္းကုိ ေၾကာ္စားျခင္းကခ်က္ခ်င္းေသြ
၁၉။ အစားအစာမ်ားကုိ နဲနဲႏွင့္မၾကာခဏစားေပးျခင္း
အခ်ဳိ႕ေသာ ေသြးအားနည္းေရာဂါလကၡဏာမ်ားဟ
http://
https://www.facebook.com/lyhealthcare/photos/a.345112345631447.1073741828.3447325
No comments:
Post a Comment