Pages

ငါးေပါင္းစားျခင္းျဖင့္ ဦးေႏွာက္က်န္းမာေရး တိုးတက္ေကာင္းမြန္ေစႏိုင္




သီတင္းတစ္ပတ္လွ်င္ တစ္ႀကိမ္ ငါးေပါင္းစားျခင္းျဖင့္ ဦးေႏွာက္က်န္းမာေရးကို တိုးတက္ေကာင္းမြန္ေစသည္ဟု အေမရိကန္ ပစ္ဘာ့ဂ္ေဆးတကၠသိုလ္မွ သုေတသနပညာရွင္မ်ားက ေျပာသည္။

‘‘ငါးေၾကာ္မဟုတ္ဘဲ ငါးေပါင္းစားေပးတဲ့သူေတြဟာ မွတ္ဉာဏ္၊ သိရိွမႈပိုင္းနဲ႔ ဆက္စပ္ေနတဲ့ ဦးေႏွာက္ထုထည္ပိုႀကီးၾကတယ္ဆုိၿပီး ေလ့လာေတြ႕ရွိထားပါတယ္’’ ဟု သုေတသနပညာရွင္ ပါေမာကၡ ဂ်ိမ္းစ္တီဘက္ကာက ေျပာသည္။

သီတင္းတစ္ပတ္လွ်င္ အနည္းဆံုးတစ္ႀကိမ္ခန္႔ ငါးကင္စားသူမ်ားသည္ ဦးေႏွာက္မွတ္ဉာဏ္ႏွင့္ သိရိွမႈပိုင္းတို႔တြင္ ပို၍ေကာင္းမြန္သည္ကို သုေတသနပညာရွင္မ်ားက ေလ့လာေတြ႕ရွိခဲ့သည္။
ငါးပံုမွန္မစားသူမ်ားထက္ ပံုမွန္စားသူမ်ားက ပညာအဆင့္အတန္း ပိုသာဖြယ္ရွိသည္ဟုလည္း သုေတသနပညာရွင္မ်ားက ေျပာသည္။ ငါးပံုမွန္စားေသာ အေလ့အက်င့္သည္ ဦးေႏွာက္တြင္း ဖဲြ႕စည္းတည္ေဆာက္ပံု ေျပာင္းလဲမႈမ်ား၏ အေျခခံအေၾကာင္းရင္းျဖစ္သည္။ ငါးစားေပးျခင္းျဖင့္ ဦးေႏွာက္က်န္းမာေရးကို တိုးတက္ေကာင္းမြန္ေစၿပီး ဦး ေႏွာက္က်န္းမာေရးေကာင္းျခင္းသည္ အသက္အရြယ္ရလာသည့္အခါ၌ ျဖစ္ႏိုင္ေျခရွိေသာ မွတ္ဉာဏ္ခြၽတ္ယြင္းမႈ ျပႆနာမ်ားကို တားဆီးေပးျခင္း (သို႔မဟုတ္) ေလ်ာ့ပါးေစျခင္းမ်ား ျဖစ္ေစႏိုင္သည္ဟု မစၥတာဘက္ကာက ေျပာသည္။

လာမည့္ ၂၀၄၀ ျပည့္ႏွစ္အေရာက္တြင္ လူသန္း ၈၀ ေက်ာ္သည္ ဦးေႏွာက္မွတ္ဉာဏ္ခြၽတ္ယြင္းျခင္း ျပႆနာႏွင့္ ရင္ဆိုင္ရဖြယ္ရွိၿပီး ယင္းေၾကာင့္ မိသားစု၀င္မ်ား ၀န္ထုပ္၀န္ပိုးျဖစ္ႏိုင္ၿပီး က်န္းမာေရး ကုန္က်စရိတ္မ်ား ျမင့္တက္ႏိုင္သည္ဟု သုေတသနပညာရွင္မ်ားက ခန္႔မွန္းထားသည္။

ငါးမ်ား၊ အေစ့မ်ားႏွင့္ အခံြမာသီးမ်ားတြင္ ပမာဏမ်ားစြာပါ၀င္ေသာ အိုမီဂါ-၃ ဖက္တီးအက္စစ္မ်ား၏ ဓာတ္တိုးဆန္႔က်င္ပစၥည္း အက်ိဳးသက္ေရာက္မႈသည္ ဦးေႏွာက္က်န္းမာေရးေကာင္းမြန္မႈႏွင့္လည္း ဆက္စပ္မႈရွိသည္ဟု သုေတသနပညာရွင္မ်ားက ေျပာသည္။ —Ref: JOI
http://www.searchmyanmar.com/click/search#content-40903
7day daily
 

No comments:

Post a Comment