Pages

ေခါင္းျဖတ္ထားသည့္ေျမြ အေပါက္ခံရၿပီး တ႐ုတ္စားဖိုမွဴးတစ္ဦး ေသဆံုး



တ႐ုတ္ႏုိင္ငံတြင္ စားဖိုမွဴး တစ္ဦးသည္ ေျမြသားဟင္း ခ်က္ျပဳတ္ရန္အတြက္ ၎ကိုယ္တိုင္ ေခါင္းျဖတ္ထားသည့္ ေျမြေဟာက္ အေပါက္ခံရသျဖင့္ ေသဆံုးခဲ့ေၾကာင္း သိရွိရသည္။
ရွားပါးၿပီး ဟင္းလ်ာခ်က္ျပဳတ္ရာတြင္ တန္ဖိုးႀကီးသည့္ အဆိပ္ျပင္း ေျမြေဟာက္တစ္ေကာင္ကို ပန္ဖန္းက အထူးဟင္းပြဲ တစ္ခုအျဖစ္ ဖန္တီးရန္ ေရြးခ်ယ္ခဲ့သည္။ ၎သည္ ေျမြကို ေခါင္းျဖတ္သတ္လုိက္ၿပီးေနာက္ မိနစ္(၂၀)မွ် အၾကာတြင္ ေျမြေခါင္းကို စြန္႔ပစ္ရန္ ယူလိုက္ရာမွ ေျမြကိုက္ခံရျခင္း ျဖစ္သည္။
တ႐ုတ္ေတာင္ပိုင္း ဂြမ္ေဒါင္းရွိ ဖိုရွန္းၿမိဳ႕မွ ရွန္ဒူ အရပ္တြင္ ေနထိုင္ေသာ စားဖိုမွဴးသည္ ေျမြဆိပ္ေျဖေဆးမ်ားျဖင့္ ကုသမႈ မခံယူႏုိင္မီ အသက္ဆံုး႐ံႈးသြားေၾကာင္း သိရသည္။ ပန္သည္ စားေသာက္ဆိုင္ တစ္ခုမွ စားဖိုမွဴးျဖစ္ၿပီး အထူးမွာယူထားသည့္ ဟင္းပြဲတစ္ခုအတြက္ ေျမြသားဟင္းကို စီမံခ်က္ျပဳတ္စဥ္ ယခုသီတင္းပတ္အတြင္း ယခုကဲ့သို႔ အျဖစ္ဆိုး ႀကံဳသြားျခင္း ျဖစ္သည္။

ဂြမ္ေဒါင္းတြင္ ေျမြသားဟင္းသည္ ဂုဏ္ထည္သည့္ ဟင္းလ်ာတစ္မ်ိဳးျဖစ္ၿပီး အထိမ္းအမွတ္ ပြဲမ်ားတြင္ ထည့္သြင္း တည္ခင္းေလ့ ရွိသည္။ စားဖိုမွဴးပန္၏ ေအာ္ဟစ္သံေၾကာင့္ စားေသာက္ေနသူမ်ားက မီးဖိုခန္းထဲ အေျပးအလႊား ဝင္ေရာက္ၾကည့္႐ႈရွာ ေျမြကိုက္ခံရမွန္း သိရွိခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္။
ထိုအခ်ိန္က စားေသာက္ဆိုင္ထဲတြင္ ဇနီးျဖစ္သူႏွင့္အတူ ရွိေနသည့္ လင္ဆြန္းက “ကၽြန္ေတာ္က ဇနီးရဲ႕ ေမြးေန႔ အထိမ္းအမွတ္အျဖစ္ ဆိုင္ကို အတူေရာက္ေနတာပါ။ ေနာက္ေတာ့ အခုလိုမ်ိဳး ႐ုတ္႐ုတ္သဲသဲေတြ ျဖစ္ကုန္တာပဲ”ဟု ေျပာၾကားခဲ့သည္။ “႐ုတ္တရက္က်ေတာ့ ဘာျဖစ္သြားမွန္း ကၽြန္ေတာ္တုိ႔ မသိလုိက္ဘူး။ ဆိုင္ေနာက္ေဖးဘက္က ေအာ္သံၾကားလုိက္တယ္။ ေျမြကိုက္ခံရမွန္း သိေတာ့ ဆရာဝန္ေခၚဖုိ႔ ႀကိဳးစားပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ေဆးဘက္ဆိုင္ရာ ဝန္ထမ္းေတြ ေရာက္လာေတာ့ ဒီလူက ေသသြားပါၿပီ။ အဲဒီျဖစ္ရပ္ အၿပီးမွာ ကၽြန္ေတာ္တုိ႔ ဆက္ၿပီး မစားေသာက္ႏုိင္ေတာ့ဘဲ အိမ္ျပန္လာခဲ့တယ္”ဟုလည္း ၎က ဆိုသည္။

ရဲတပ္ဖြဲ႕ တာဝန္ရွိသူ တစ္ဦးက “ေတာ္ေတာ္ႀကီးကို ျဖစ္ေတာင့္ျဖစ္ခဲ အမႈမ်ိဳးပါ။ ဒါေပမဲ့ မေတာ္တဆ ျဖစ္သြားတာမ်ိဳးလို႔လည္း ယူဆႏုိင္ပါတယ္။ ေျမြကို ခ်က္ျပဳတ္ဖုိ႔ ျပင္ေနရင္း ကံဆိုးၿပီး အစြယ္နဲ႔ စူးမိသြားတာလည္း ျဖစ္ေကာင္း ျဖစ္ႏုိင္ပါတယ္။ ေျမြဆိပ္ေျဖေဆး အခ်ိန္မီ ရလုိက္ရင္ေတာ့ ဒီလူကို အသက္ကယ္ဖုိ႔ ေမွ်ာ္လင့္ႏိုင္မွာပါ။ ဒါေပမဲ့ ေနာက္က်သြားတယ္။ တကယ့္ကို ဆိုးရြားလွတဲ့ မေတာ္တဆ ျဖစ္ရပ္ပါပဲ”ဟု မွတ္ခ်က္ျပဳခဲ့သည္။

ပန္သည္ အဆိုပါေျမြကို ေျမြသားစြပ္ျပဳတ္အျဖစ္ ခ်က္ျပဳတ္ရန္ စီစဥ္ေနခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္။ တ႐ုတ္တြင္ ေျမြ၏ အစိတ္အပိုင္းမ်ားကို အစားအေသာက္အျဖစ္သာ မကဘဲ တိုင္းရင္းေဆးဝါးမ်ား အတြက္ပါ ေတာင္းဆိုမႈ ျမင့္မားလာေနသည္။

ေျမြမ်ား၏ ဓေလ့သဘာဝကို ႏွစ္ေပါင္း(၄၀)ေက်ာ္ ေလ့လာခဲ့သည့္ သုေတသီ ယန္ေဟာင္ခ်န္းက တြားသြားသတၱဝါတိုင္းသည္ ခႏၶာကိုယ္ အစိတ္အပိုင္းတစ္ခု ျပတ္ေတာက္သြားသည့္တုိင္ တစ္နာရီမွ် ၾကာသည္အထိ လႈပ္ရွားႏိုင္သည့္ အေျခအေန ရွိေၾကာင္း ေျပာၾကားခဲ့သည္။ ေျမြတစ္ေကာင္ကို ေခါင္းျဖတ္လုိက္သည့္တိုင္ ေျမြ၏ ခႏၶာကိုယ္ေရာ၊ ဦးေခါင္းပါ လႈပ္ရွားေနႏုိင္ဆဲ ျဖစ္ေၾကာင္းလည္း သိရသည္။

“အျဖစ္ႏုိင္ဆံုးက ဦးေခါင္းဟာ အသက္ရွင္ က်န္ေနၿပီး ပန္ရဲ႕လက္ကို လွမ္းကိုက္လုိက္တယ္ ဆိုတာပါပဲ။ ေျမြက အဲဒီအခ်ိန္မွာ ေသေနပါၿပီ။ ဒါေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္ရဲ႕ အေျခခံ လုပ္ငန္းေဆာင္တာ အားလံုးက ရပ္ဆုိင္းသြားၿပီ။ ဒါေပမဲ့ က်ံဳ႕ႏိုင္ဆန္႔ႏုိင္တဲ့ ႂကြက္သား လႈပ္ရွားမႈေလးေတြ လက္က်န္ ရွိေနေသးတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ေျမြတစ္ေကာင္ဟာ ေခါင္းျပတ္ေနတဲ့တိုင္ အနီးဆံုး အရာတစ္ခုကို လွမ္းကိုက္ၿပီး အဆိပ္ကို ထိုးသြင္းလုိက္ဖုိ႔ လုပ္ေဆာင္ႏုိင္ေသးတယ္”ဟု ယန္က ရွင္းျပခဲ့သည္။

အင္ဒိုခ်ိဳင္းနား ေျမြေဟာက္မ်ားကို ကေမာၻဒီးယား၊ လာအို၊ ျမန္မာ၊ ထိုင္းႏွင့္ ဗီယက္နမ္တုိ႔ အပါအဝင္ အေရွ႕ေတာင္အာရွ ႏုိင္ငံမ်ားတြင္ ေတြ႕ရေလ့ရွိသည္။ ယင္းတို႔သည္ ပ်မ္းမွ်အားျဖင့္ အရွည္(၃)ေပမွ (၄)ေပမွ်ထိ ရွိတတ္ၿပီး အရြယ္အႀကီးဆံုး ေျမြေဟာက္မ်ားသည္ အရွည္(၅)ေပမွ် ရွိေၾကာင္းလည္း သိရသည္။ ေျမြေဟာက္မ်ားသည္ သာမန္အားျဖင့္ ေန႔ပိုင္းတြင္ ရန္သူကို ေရွာင္ရွားေနတတ္ၿပီး ညဘက္တြင္ ပိုမို၍ အမ်က္ႀကီး၊ ရန္လိုတတ္ေၾကာင္း သိရွိရသည္။
_Ref: Mirror

http://www.7daydaily.com/story/19022#.U_l_E2OM-Sp

No comments:

Post a Comment