Pages

ေက်ာက္ကပ္တြင္'ေက်ာက္'မျဖစ္ေစရန္ ကာကြယ္ျခင္း

                  

ေက်ာက္ကပ္တြင္ ေက်ာက္တည္ျပီး ေရာဂါေ၀ဒနာကို ခံစားေနရေသာ ေ၀ဒနာရွင္မ်ားမွ ေက်ာက္ကပ္ေရာဂါႏွင့္ ပတ္သက္ျပီး က်န္းမာေရးသတင္းမ်ားသို့ မၾကာခဏ ေမးျမန္းလာၾကသည့္အတြက္ ေက်ာက္တည္သည့္ေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ ေဆာင္ရန္၊ ေရွာင္ရန္နည္းလမ္းမ်ားကို Myat Thu Ya ၏ ေပးပို့ခ်က္အတုိင္း ျပန္လည္မွ်ေ၀ေပးလုိက္ပါတယ္။

(၁) ေရွာင္ရန္

ဘီယာ၊ ကြမ္း၊ အရိုးပါဝါးစား၍ရေသာ ငါးကေလးမ်ား၊ပုဇြန္ေက်ာ့၊ မႈိ၊ မွ်စ္၊ ဝမ္းတြင္းသားကလီစာမ်ား၊
နီေသာအသားမ်ား(အမဲသား ဆိတ္သား စသည္)

(၂) ေလွ်ာ့စားရန္

ခ်ဥ္ေပါင္၊ ဇီးသီး၊ ဟင္းႏုႏြယ္ရြက္၊ စေတာ္ဘယ္ရီသီး၊ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ပဲပင္ေပါက္။

(၃) ေလွ်ာ့ေသာက္ရန္

လၻက္ရည္၊ ေကာ္ဖီ၊ ႏြားႏို ့၊ ေခ်ာကလက္တို့ကို အလြန္အမင္းေသာက္ျခင္းမွ ေရွာင္ရန္။

(၄) ေဆာင္ရန္
 

ေရမ်ားမ်ားေသာက္ရန္ ။
 

ေရသည္ေဆးပင္ျဖစ္သည္။ ေရမ်ားမ်ားေသာက္ေပးျခင္းျဖင့္ ေက်ာက္အတုံးအခဲအျဖစ္ မဖြဲ႔စည္းႏိုင္မွီ အမႈန္႔ဘဝမွာပင္ဆီးမ်ားမ်ားျဖင့္ ေဆးခ်လိုက္သကဲ႔သို႔ျဖစ္သည္။

တစ္ေန႔ ေရသန္႔ဗူး(၂)ဗူးခန္႔ ေသာက္ေပးရန္။ရာသီဥတုပူ၍ေခြ်းထြက္မ်ားလွ်င္ ေရသန္႔ဗူး
(၃)ဗူးစာ ေသာက္ေပးရန္။ သို႔တည္းမဟုတ္'ဆီး အေရာင္ ၾကည္၍ အေရာင္မရွိသည္အထိ'

ေသာက္ေပးရန္။

(ေဖ်ာ္ရည္ ေဖ်ာ္ေသာက္ျခင္းမ်ိဳး ေဖ်ာ္ရည္ကို ေရအစား ေသာက္ျခင္းမ်ိဳး မျပဳရန္)


ေက်ာက္ကပ္တြင္ ေက်ာက္တည္ျခင္းေရာဂါမ်ား ကင္းေ၀းႏိုင္ၾကပါေစ။
 

ေစာႏြဲ ့ေနဆိုင္ (ပူတာအို)

Sent by Myat Thu Ya

Credit to က်န္းမာေရးသတင္းမ်ား


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=312069012290786&set=a.262715603892794.

No comments:

Post a Comment