၁. သြားတိုက္စဥ္ အခ်ိန္ၾကာျမင့္ စြာတိုက္ျခင္း၊ မၾကာခဏသြားတိုက္ ျခင္း
မၾကာခဏ သြားတိုက္ျခင္းျဖင့္ သြား၏အေပၚယံလႊာေတြ စားသြား ၿပီး နာက်င္မႈေတြ ျဖစ္လာႏိုင္ပါ တယ္။ ဒါေၾကာင့္ တစ္ရက္ကို သံုးႀကိမ္ခန္႔ သြားတိုက္ႏိုင္ၿပီး အနည္း ဆံုးမနက္တစ္ႀကိမ္၊ ညတစ္ႀကိမ္ တစ္ခါတိုက္ လွ်င္ ၂-၃ မိနစ္ခန္႔ သာ တိုက္ေပးသင့္ပါတယ္။
၂. သြားတိုက္စဥ္ ၾကမ္းတမ္းစြာ ဖိ တိုက္ျခင္း
ယင္းကဲ့သို႔ဖိတိုက္ျခင္း က သြားေတြ ပိုျဖဴလာမည္ဟု ယူဆမထားသင့္ပါ။ ျဖဴလည္း မျဖဴ လာႏိုင္ပါ။ ဒါေပမယ့္ ယင္းကဲ့သို႔ ဖိတိုက္ျခင္းအားျဖင့္ သြားဖံုးမ်ား၊ သြားအေပၚယံေႄကြလႊာမ်ား စားသြား ကာ သြားပိုး ပိုစားႏိုင္ပါ တယ္။
၃.စားၿပီးၿပီးခ်င္းသြားတိုက
အစားစားၿပီးၿပီးခ်င္း လူအမ်ားစုက သြားတိုက္ေလ့ရွိပါတယ္။ ဒါက ေတာ္ေတာ္ကို လြဲေနတဲ့အမွားႀကီးပါ။ ယင္းကဲ့သို႔ ျပဳလုပ္ျခင္းအားျဖင့္ သြားကို ပိုမိုထိခိုက္ ဒဏ္ရာရေစပါ တယ္။ အစာစားၿပီးၿပီးခ်င္း အစာထဲ မွာ ပါလာတဲ့ အက္ဆစ္ေတြက သင့္ရဲ႕ အေပၚယံေႄကြလႊာကို အားနည္းေစပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္စားၿပီးေနာက္ မိနစ္ ၃၀ ေလာက္ထားၿပီး တံေတြးနဲ႔ အစာထဲက အက္ဆစ္ ေတြကို ဓာတ္ ျပယ္ေစၿပီးမွ သြားတိုက္သင့္ ပါတယ္။
၄.သြားရဲ႕မ်က္ႏွာျပင္အားလံု
သြားတိုက္ရာမွာ အခ်ိဳ႕က ဝါးစားတဲ့အျခမ္းကိုသာ တိုက္ေလ့ရွိ ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ အစာေတြက ဝါးတဲ့ ဘက္မွာ သာမက အျခား အတြင္း အျပင္ေတြ မွာလည္း ကပ္ေနၿပီး သြားပိုးစားႏိုင္တဲ့အတြက္ သြားရဲ႕ မ်က္ႏွာျပင္အားလံုးကို တိုက္ဖို႔ မေမ့သင့္ပါဘူး။
၅.သြားတိုက္ရာမွာ လွ်ာကို လ်စ္လ်ဴ ႐ႈမထားသင့္ပါဘူး။
အေၾကာင္းက လွ်ာကလည္း ဘက္တီးရီးယားေတြ ေပါက္ပြားတဲ့ ေနရာတစ္ခု ျဖစ္လို႔ပါပဲ။
၆.မိမိနဲ႔သင့္ေတာ္တဲ့ သြားပြတ္တံ မေရြး မိျခင္း
သင့္ေတာ္တဲ့ သြားပြတ္တံ တစ္ခုမွာ သင့္ေတာ္တဲ့အရြယ္အစားနဲ႔ သင့္တင့္တဲ့ႏူးညံ့မႈရွိဖို႔
၇. သြားပြတ္တံကို ေသခ်ာစြာ ေဆးေၾကာမႈ၊ အေျခာက္ခံမႈ မလုပ္ျခင္း
၈. သြားပြတ္တံကို မလဲဘဲ အသံုးျပဳျခင္း
ပံုမွန္အားျဖင့္ သြားပြတ္တံ တစ္ေခ်ာင္းဟာ သံုးလတစ္ႀကိမ္ လဲလွယ္သင့္ပါတယ္။
၉.အာလုပ္ မက်င္းျခင္း
လူအမ်ားစုက စားၿပီး ေသာက္ ၿပီးရင္ အာလုပ္က်င္းဖို႔ သတိမရတတ္ပါဘူး။ အာလုပ္က်င္းျခင္းအားျဖင့္ အစားအႄကြင္းအက်န္ ေတြကို ဖယ္ေစ႐ံုသာမက ေႄကြလႊာေတြကို ပ်က္စီးေစႏိုင္တဲ့အက္ဆစ္ဓာတ
၁၀. သြားဆရာဝန္ႏွင့္ ပံုမွန္ မစစ္ ေဆးျခင္း
စတဲ့လြဲမွားေနတဲ့ခံတြင္းသန္
Credit: Health Updates Journal
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=647214745374045&set=a.548981638530690.
No comments:
Post a Comment