ေလပြၿပီး ဗိုက္ပူတာမ်ဳိး မျဖစ္ေစဘဲ ဝမ္းဗိုက္ ခ်ပ္ရပ္လိုသူတိုင္း ေရွာင္သင့္၊ ေဆာင္သင့္တဲ့ အစားအေသာက္ေတြကို ကၽြမ္းက်င္သူေတြက ေအာက္ပါအတိုင္း အႀကံျပဳ ေရးသားထားပါတယ္။
အေကာင္းဆံုး အစားအေသာက္ - ဒိန္ခ်ဥ္
ဒိန္ခ်ဥ္ဟာ ကၽြန္မတို႔ အားလံုးအတြက္ ေကာင္းတယ္ဆိုတာ သိၾကပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ဝမ္းဗိုက္ခ်ပ္ရပ္ေစတယ္လို႔ေ
အဆိုးဆံုး အစားအေသာက္ – ေဆာ္ဒါ အခ်ဳိရည္
ဗိုက္ပူမွာ စိုးရြံ႕သူေတြ အေနနဲ႔ ကာဗြန္ပါတဲ့ အခ်ဳိရည္ေတြကို ေရွာင္သင့္ပါတယ္။ ဂက္စ္ပါတဲ့ အခ်ဳိရည္ေတြဟာ ဗိုက္ကို ေလေတြနဲ႔ ျပည့္ေနေစၿပီး ဗိုက္ပူကာ ေလပြေနေစပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဗိုက္ခ်ပ္ရပ္လိုရင္ ေဆာ္ဒါ အခ်ဳိရည္အစား ေရ ဒါမွမဟုတ္ ကယ္လိုရီနည္းတဲ့ အရည္ (ဥပမာ-လက္ဖက္စိမ္းလက္ဖက္ရည္
အေကာင္းဆံုး အစားအေသာက္ – ပန္းေဂၚဖီ
ပန္းေဂၚဖီစိမ္း၊ ေဂၚဖီထုပ္၊ ပန္းေဂၚဖီ၊ ကၫြတ္၊င႐ုတ္သီး၊ ပဲဝါ စတဲ့ အစားအစာေတြမွာ ဗီတာမင္ေအ၊ စီနဲ႔ ေကအျပင္ ေဖာလိတ္၊ ဘီတာကယ္႐ိုတင္း၊ မဂၢနီဆီယမ္၊ ကယ္လ္စီယမ္နဲ႔ အမွ်င္ဓာတ္ေတြလည္း ပါဝင္ေနပါတယ္။
အဆိုးဆံုး အစားအေသာက္ – အခြံခၽြတ္ထားေသာ ကာဗိုဟိုက္ဒရိတ္
ဂ်ဳံျဖဴနဲ႔ လုပ္ထားတဲ့ မုန္႔ေတြနဲ႔ ထမင္းျဖဴေတြကို မစားပါနဲ႔။ ဒီအစာေတြက အစာေၾကလြယ္ၿပီး ေသြးတြင္းသၾကားဓာတ္နဲ႔ အင္ဆူလင္အဆင့္ကို ျမင့္တက္ေစလို႔ပါ။ အင္ဆူလင္အဆင့္ျမင့္တက္တာက ဝမ္းဗိုက္တစ္ဝိုက္ အဆီစုပံုမႈကို တိုးေစႏိုင္ပါတယ္။
အေကာင္းဆံုး အစားအေသာက္ – အခြံခၽြတ္မထားေသာ ေကာက္ႏွံစာ
အခြံခၽြတ္မထားတဲ့ ေကာက္ႏွံနဲ႔ လုပ္ထားတဲ့ ဆန္လံုးညိဳ၊ ေပါင္မုန္႔ညိဳနဲ႔ ပဲနီေလးလို အစာေတြကို စားပါ။ အေမရိကန္ အာဟာရ ေဆးပညာဂ်ာနယ္ရဲ႕ လတ္တေလာ ေလ့လာမႈတစ္ရပ္အရ အခြံခၽြတ္မထားတဲ့ ေကာက္ႏွံစာဟာ ကယ္လိုရီ ထိန္းခ်ဳပ္ေပးၿပီး ခါးတစ္ဝိုက္ကို အဆီပိုေတြ ကင္းေဝးေစတယ္လို႔ သိရပါတယ္။
အဆိုးဆံုး အစားအေသာက္ – ဆားကဲေသာ အစားအစာ
ပဲပိစပ္ေဆာ့ အမ်ားအျပားပါတဲ့ ဆူရွီစားၿပီးခ်ိန္မွာ ေလပြသလို ခံစားေနရပါသလား။ ဆိုဒီယမ္မ်ားစြာပါတဲ့ အစားအစာေတြကို စားတာက ေရစုေဆာင္းမႈ မ်ားတာကို ျဖစ္ေစႏိုင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဗိုက္က ေဖာင္းလာၿပီး ေလပြလာတတ္ပါတယ္။ ဗိုက္သား ခ်ပ္ရပ္ေစဖို႔ တစ္ေန႔မွာ ဆိုဒီယမ္ ၂၀၀၀ မီလီဂရမ္ေအာက္ပဲ စားပါ။
အေကာင္းဆံုး အစားအေသာက္ – မျပည့္ဝဆီ
သံလြင္ဆီလိုမ်ဳိး မျပည့္ဝဆီပါတဲ့ အစားအစာေတြဟာ ဗိုက္သားခ်ပ္ရပ္ေစတယ္လို႔ ေလ့လာမႈအသစ္တစ္ရပ္အရ သိရပါတယ္။
အေကာင္းဆံုး အစားအေသာက္ – ရွလကာရည္
ရွလကာရည္မွာပါတဲ့ ခ်ဥ္တဲ့အရသာနဲ႔ စူးရွတဲ့ အနံ႔ကိုေပးတဲ့ ဓာတ္ေတြဟာ ဗိုက္အဆီကို ေခ်ဖ်က္ေပးတယ္လို႔ ဂ်ပန္ေလ့လာမႈ တစ္ရပ္က ဆိုပါတယ္။ အဝလြန္တဲ့ လူေတြဟာ တစ္ေန႔မွာ ရွလကာရည္ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း- ႏွစ္ဇြန္း စားရာ ၁၂ ပတ္အၾကာမွာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္၊ ဗိုက္အဆီနဲ႔ ခါးအတိုင္းအတာ သိသိသာသာ ေလ်ာ့က်မႈရွိတာကို ေလ့လာမႈအရ သိရပါတယ္။ ရွလကာရည္မွာပါတဲ့ Acetic Acid ဟာ အဆီေခ်ဖ်က္တဲ့ ပ႐ိုတင္းေတြ ထြက္လာေအာင္ မ်ဳိး႐ိုးဗီဇကို ေျပာင္းလဲေပးတာေၾကာင့္လို႔ ေလ့လာသူေတြက ဆိုပါတယ္။
http://on.fb.me/UWRK0Q
https://www.facebook.com/MyawadyNews/photos/a.351047714993066.76926.35101865
No comments:
Post a Comment