Pages

အသီးမ်ားရဲ့တန္ဖိုး

                              

ငွက္ေပ်ာသီး
ပိုတက္စီယမ္ႏွင့္ ဗီတာမင္ႂကြယ္၀ၿပီး ပ်က္စီးေနေသာ ဆံပင္သားအတြက္ ေကာင္းမြန္သည္။ ယင္းတြင္ပါ၀င္ေသာဗီတာ မင္ေအက အသားအေရေျခာက္ ေသြ႕မႈအတြက္လည္းေကာင္း၊ ဗီတာမင္အီးက ပ်က္စီးေနေသာအသား အေရ၊ အသက္အရြယ္ေၾကာင့္ျဖစ္ လာေသာအမည္းစက္မ်ားကုိ ေလ်ာ့ခ်ေပးျခင္း၊ ဗီတာမင္စီက ဆဲလ္မ်ား အုိမင္းမႈ၊ အေရးအေၾကာင္းထြက္မႈ တို႔ကို အကာအကြယ္ေပးသည္။

ပန္းသီး
ပန္းသီးေဖ်ာ္ရည္ကို ခ်ိဳးေရႏွင့္ေရာၿပီး ခႏၶာကိုယ္သန္႔စင္လွ်င္ ေခ်ာမြတ္ေသာအသားအေရကို ရရွိသည့္ ျပင္ေခါင္းမွ ေဘာက္မ်ားျဖစ္ျခင္းကို ကာကြယ္ သည္။ေခါင္းေလွ်ာ္အၿပီး ပန္းသီးရည္ကို ေလာင္းခ်လုိက္ပါ။ ဆံပင္ ေပ်ာ့ေျပာင္းေစသည္။ ၀က္ၿခံကာကြယ္ေပးသည္။

နာနတ္သီး
စားသံုးေပးျခင္းျဖင့္ အသားအေရႏုပ်ိဳေစသည္။ ဒူး၊ တံ ေတာင္ဆစ္၊ ဖေနာင့္တို႔ကို ပြတ္ တိုက္ေပးပါက မည္းၿပီးမာေနေသာ အသားမ်ားကို ျပန္၍ၾကည္လင္ ေပ်ာ့ေျပာင္းေစသည္။

သံပရာသီး
ဦးေခါင္းကိုပြတ္ေပးပါက ယားယံျခင္းကင္းၿပီး ေဘာက္ေသေစသည္။ ေရခ်ိဳးလွ်င္ လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း(၂)ဇြန္းစာထည့္ခ်ိဳးလွ်င္ ခႏၶာ ကုိယ္အနံ႔ဆိုးမ်ားကို ပယ္သတ္ႏုိင္ၿပီး လန္းဆန္းေစသည္။ ဖေနာင့္၊ တံ ေတာင္ၾကမ္းေနသည့္ေနရာမ်ားကုိ ပြတ္တုိက္ႏုိင္သည္။

သေဘၤာသီး
ဗီတာမင္ႏွင့္ Alenzymes မ်ား ႂကြယ္၀ၿပီး တံေတာင္ဆစ္၊ ေျခ မ်က္ေစ့၊ မ်က္ႏွာရိွ အေရျပား ေျခာက္ေသြ႕ျခင္းကို ဖယ္ရွားၿပီး ယင္းကုိ စားသံုးျခင္းျဖင့္ အသားအေရလင္းလက္ေစသည္။ ေခ်၍လည္း လိမ္းႏုိင္သည္။

မက္မြန္သီး
ေျခာက္ေသြ႕ေသာအေရျပားကို မက္မြန္သီးအႏွစ္၊ ဒိန္ခ်ဥ္ကို ေရာၿပီး လိမ္းပါ။ ေရခပ္ေႏြးေႏြးျဖင့္ ေဆးခ်ပါ။ စုိျပည္ႏူးညံ့ေသာအသား အေရကို ရရွိပါလိမ့္မည္။

K.K(ကေနာင္)


https://www.facebook.com/MyawadyNews/photos/a.351047714993066.76926.351018658

No comments:

Post a Comment