စိတ္က် ေရာဂါကို ကုစားႏိုင္တဲ့ အစားအစာ ၄မ်ိဳးဆုိၿပီး ေလ့လာခ်က္ ေတြက ထုတ္ျပန္ လိုက္တာ ဘာေတြပါလဲ။
(၁) ဆႏြင္း (Turmeric)
(၂) လက္ဘက္ရည္ၾကမ္း (Green Tea)
(၃) ငါး (Fish)
(၄) အေစ့အဆံ (Nuts and Seeds) တို႔ၿဖစ္ပါတယ္။
(၁) ဆႏြင္းက တျခား Antidepressant (စိတ္က်ေရာဂါကုေဆး၀ါး) ေတြနဲ႔ ယွဥ္ရင္
အက်ိဳး ရလဒ္က အတူတူ ေပမယ့္ ဆႏြင္းမွာ ေဘးထြက္ ဆိုးက်ိဳး အလြန္ နည္းပါတယ္။
(၂) လက္ဘက္ ရည္ၾကမ္း (ေရေႏြးၾကမ္း) ရဲ႕ေကာင္းက်ိဳး ေတြက အမ်ားၾကီးပါ။
ဦးေႏွာက္ရဲ႕ လုပ္ငန္း ေဆာင္တာ ေတြကို တိုးတက္ေစ တဲ့အျပင္ စိတ္ခံစားမႈ
ေတြကိုလည္း ပံုမွန္ ၿဖစ္ေအာင္ ကူညီေပး ႏိုင္ပါတယ္။ အာရံု စူးစိုက္မႈလည္း
ပိုေကာင္းမြန္ ေစပါတယ္။
(၃) ငါးကေတာ့ အိုမီဂါ-၃ ေလ်ာ့နည္းမႈေၾကာင့္ စိတ္ခံစားမႈေတြ မညီမမွ် ၿဖစ္တာကို ထိန္းညွိေပး ႏိုင္ပါတယ္။
(၄) အေစ့အဆံ ေတြမွာ ခႏၶာကိုယ္ အတြက္ လိုအပ္တဲ့ မဂၢနီဆီယမ္ ဓါတ္ေတြ ပါ၀င္
ပါတယ္။ အဲဒီဓာတ္က သင့္ဦးေႏွာက္ရဲ႕ `ေကာင္းမြန္တဲ့ ခံစားမႈ´ ဆိုတဲ့
ဓါတ္သဘာ၀ကို လႈံ ႔ေဆာ္ ေပးပါတယ္။ ၿပီးေတာ့ ေသြးထဲက သၾကားဓာတ္ ကိုလည္း
ထိန္းညွိေပး ေသးတာမို႔ အေစ့အဆံ ေတြရဲ႕ အဆီကို Healthy Fat လို႔ေတာင္
ေခၚပါတယ္။ အေကာင္းဆံုး ကေတာ့ ဖရံုေစ့၊ ဘရာဇီးလ္ အေစ့အဆံ ေတြပဲ ၿဖစ္ပါတယ္။
ကိုယ့္ကိုယ္ကို စိတ္က် ေရာဂါ ခံစားေန ရတယ္ ဒါမွမဟုတ္ စိတ္ဓာတ္ က်ေနတယ္
ဆိုရင္ ျပန္ေန ေကာင္းလာေအာင္ ေဆးေတြအစား ဒီလို အစားအေသာက္၊ အေနအထိုင္ ပံုစံ
ေျပာင္းလဲၿပီး ေနေကာင္းေအာင္ ၾကိဳးစားတာ ပိုေကာင္း ပါတယ္။
https://www.facebook.com/MyawadyNews/photos/a.351047714993066.76926.3510186
No comments:
Post a Comment