Pages

ဆံပင္ ထူထဲ လွပေစမည့္ အစာအစားနည္းမ်ားႏွင့္ သဘာဝ နည္းမ်ား


              

ေခါင္းေလွ်ာ္ရည္နဲ႔ မတည့္တာေၾကာင့္၊ အသံုးျပဳတဲ့ ဆံပင္သံုး ပစၥည္း ေတြထဲက ဓာတုပစၥည္း ေတြေၾကာင့္ စတဲ့ အေၾကာင္းေတြေၾကာင့္ ဆံပင္ေတြ က်ဲပါး လာတတ္ပါတယ္။ ဆံေကသာ က်န္းမာေရး အတြက္ ေန႔စဥ္ စားေသာက္တဲ့ အစားအေသာက္ ေတြကလည္း အေရးပါ ေနပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ဆံပင္သား ထူထဲ လွပေအာင္ အစာစားရာမွာ လိုက္နာသင့္တဲ့ နည္းေတြကို အႀကံျပဳ လိုက္ပါတယ္။

၁) ဆယ္လ္မြန္ငါး မ်ားမ်ား စားပါ

ဆယ္လ္မြန္ငါးနဲ႔ ဆာဒင္းငါးေတြလို အိုမီဂါသရီး မ်ားမ်ားပါတဲ့ အစားအစာ ေတြကို စားေပးတာက ဆံပင္သားကို ေတာက္ပ ေစပါတယ္။ တကယ္လို႔ အိုမီဂါ သရီးပါတဲ့ အစာကို မစားျဖစ္ရင္ အိုမီဂါသရီး ျဖည့္စြက္ ေဆးကို မွီဝဲ ေပးသင့္ပါတယ္။

၂) ဗီတာမင္ဘီ ပါဝင္ေသာ အစာ မွီဝဲပါ

အခြံခၽြတ္ မထားတဲ့ ဆန္လံုးညိဳမွာ ဗီတာမင္ဘီ ေပါမ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္ ဆံပင္ အကၽြတ္မ်ား ေနသူေတြမွာ ဆံပင္ကၽြတ္ႏႈန္း ေႏွးေစၿပီး ဆံပင္ ျပန္ေပါက္ ေစႏိုင္ပါတယ္။ တျခား ဗီတာမင္ဘီ ေပါမ်ားစြာ ပါဝင္တဲ့ အစားအစာေတြက ပဲအမ်ဳိးမ်ဳိး၊ ပဲသီးစိမ္း၊ မုန္လာဥနီ၊ ပန္းေဂၚဖီ၊ ပဲပိစပ္၊ ပဲပုပ္ပဲ၊ အခြံမာသီးနဲ႔ ဥအမ်ဳိးမ်ဳိး တို႔ပဲ ျဖစ္ၾကပါတယ္။

၃) ေထာပတ္သီး စားပါ

ေထာပတ္သီးနဲ႔ ေထာပတ္ဆီေတြက ဆံျခည္မွ်င္ အိတ္ေတြ ထိခိုက္ ပ်က္စီးမႈ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ ေပးပါတယ္။

၄) တိရစၧာန္ထြက္အဆီ မစားပါႏွင့္

အနီေရာင္ အသားနဲ႔ တိရစၧာန္ အဆီေတြက ဆံပင္သား က်န္းမာေရး အတြက္ မသင့္ေတာ္ပါဘူး။ ဒီအစာ ေတြကို စားရင္ ဆံပင္သားကေန DHT(dihydro-testosterone) ထုတ္လုပ္မႈ မ်ားေစၿပီး ဆံျခည္မွ်င္ အိတ္ေတြကို ထိခိုက္ေစ ႏိုင္တာေၾကာင့္ ဆံပင္ကၽြတ္ ေစပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ တိရစၧာန္ထြက္ အဆီေတြကို တတ္ႏိုင္သမွ် ေရွာင္ပါ။

၅) လက္ဖက္စိမ္း လက္ဖက္ရည္ ေသာက္ပါ

လက္ဖက္စိမ္း လက္ဖက္ရည္ကို ေသာက္တာက ဦးေရျပားရွိ ေဗာက္ျဖစ္ေစတဲ့ မႈိေတြကို ေသေစ ႏိုင္ပါတယ္။ လက္ဖက္စိမ္း လက္ဖက္ရည္ဟာ ဆံပင္ကၽြတ္ႏႈန္းကိုလည္း ေႏွးေစတဲ့ အစြမ္းရွိတာေၾကာင့္ ေန႔စဥ္မွန္မွန္ ေသာက္ေပးသင့္တာ ျဖစ္ပါတယ္။
 

No comments:

Post a Comment