Pages

ခႏၶာကိုယ္ အပူဓာတ္ကို အားေကာင္းေစမည့္ အစားအေသာက္မ်ား



အျပင္ ရာသီဥတုက ေအးျမေနတဲ့ အခ်ိန္မွာ သင့္ခႏၶာကိုယ္က ေႏြးေထြး ေနေစဖို႔ဆိုရင္ သင့္ခႏၶာ ကိုယ္ရဲ႕ အပူဓာတ္က အားေကာင္းေနမွ အဆင္ေျပ မွာပါ။

တုန္ခိုက္ေနေအာင္ ခ်မ္းေအးေနတဲ့ အရပ္ေဒသမွာ ေနထိုင္ရသူေတြ ဆိုရင္ အေအးဒဏ္ကို ရင္ဆိုင္ႏိုင္ဖို႔ အစား အေသာက္ရဲ႕ အေရးပါပံုကို သိထားဖို႔ လိုအပ္ပါတယ္။

၁) ခ်င္း (ဂ်င္း)

ခ်င္း(ဂ်င္း)မွာ ေမႊးႀကိဳင္သင္းပ်ံ႕တဲ့ ရနံ႔နဲ႔ အပူဓာတ္ကို အားေပးတဲ့ အစြမ္း သတၱိေတြ ရွိပါတယ္။ အေၾကာင္းကေတာ့ ခ်င္းမွာ အစြမ္းထက္ ျဒပ္ေပါင္း ႏွစ္မ်ဳိးျဖစ္တဲ့ ဂ်င္ဂ်ီေရာ (Gingerol) နဲ႔ လွ်ဳိဂါေအာ (Shogaol) ေတြ ပါဝင္ ေနတာေၾကာင့္ပါ။ ခ်င္း(ဂ်င္း)ဟာ ေခါင္းကိုက္ျခင္းနဲ႔ အစာေျခလမ္းေၾကာင္း ျပႆနာေတြကိုလည္း သက္သာေစကာ ခ်င္းျပဳတ္ရည္ တစ္ခြက္ကို ေသာက္ေပးပါက ခႏၶာကိုယ္ တစ္ခုလံုးကို ေႏြးေထြး သြားေစ ပါတယ္။

၂) အုန္းဆီ

အုန္းဆီက အဆီဓာတ္ ပါဝင္မႈနည္းတဲ့ အစာေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ အုန္းဆီ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းမွာ ၁၁၇ ကယ္လိုရီနဲ႔ အဆီဓာတ္ ၁၃.၆ ဂရမ္ ပါဝင္ေနပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ အုန္းဆီမွာ ကိုယ္ခံစြမ္းအား ေကာင္းေစျခင္း၊ အနာက်က္ႏႈန္း ျမန္ေစျခင္း၊ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ သိသိသာသာ က်ေစျခင္းစတဲ့ က်န္းမာေရး အက်ဳိးေက်းဇူး ေတြေတာ့ အမ်ားႀကီး ရွိေနပါတယ္။ ဒါ့အျပင္ အုန္းဆီစစ္စစ္ကို ဟင္းသီးဟင္းရြက္ သုပ္ေတြထဲမွာ ထည့္စားရင္ ခႏၶာကိုယ္ကို ပူေႏြး ေစပါတယ္။ အုန္းဆီကို အမ်ားႀကီးေတာ့ မစားသင့္ပါ။

၃) လက္ဖက္စိမ္း လက္ဖက္ရည္

လက္ဖက္စိမ္း လက္ဖက္ရည္ တစ္ခြက္ကို ေသာက္ေပးတာက ခႏၶာကိုယ္ကို ေႏြးေထြး သြားေစပါတယ္။ လက္ဖက္စိမ္း လက္ဖက္ရည္မွာပါတဲ့ ကက္တီခ်င္ လို႔ေခၚတဲ့ အစြမ္းထက္ အင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ တစ္မ်ဳိးဟာ ပူေႏြးေစတဲ့ အာနိသင္ ရွိပါတယ္။


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=535415806556255&set=a.351047714993066.

No comments:

Post a Comment