မီးဖိုေခ်ာင္ဆိုတာ အိမ္တစ္အိမ္ရဲ႕ ႏွလံုးသားတစ္ခုလို႔ ေျပာလို႔ ရပါတယ္။ မီးဖိုေခ်ာင္ထဲက အစားအစာေတြေၾကာင့္ သင့္ကို ပိုၿပီး က်န္းမာလွပေစ သလိုပဲ အ ခန္႔မသင့္ရင္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ တိုးလာၿပီး က်န္းမာေရးလည္း ခ်ဴခ်ာတတ္ ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ မွန္ကန္တဲ့ ေဆးဖက္ဝင္ မီးဖို ေခ်ာင္ေလးတစ္ခု ျဖစ္ေစဖို႔ ဖန္တီးေပးရ မွာပါ။ ဒီအတြက္ သိပ္ၿပီး ေခါင္းမစားပါနဲ႔။ ေဖာ္ျပပါ အခ်က္ေတြကို ေလ့လာၾကည့္ လိုက္ပါ။
၁။ ဝယ္ၿပီး မစားမိ မျဖစ္ရေလေအာင္
သင့္ေရခဲေသတၲာ ထဲမွာ အစိမ္းစား ရတဲ့အသီးအႏွံ ေတြကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးေၾကာၿပီးမွ ထည့္ထားပါ။ နာနတ္ သီး၊ ကီဝီသီးနဲ႔ အခြံခြာစားရတဲ့ အသီး ေတြကို အသင့္ခြာၿပီး လွီးကာ ထည့္ထား ပါ။ ေရခဲေသတၲာ ထဲကို ထည့္ခ်ိန္မွာ သင့္ မ်က္စိေရွ႕ အလြယ္တကူ ျမင္သာတဲ့ေန ရာမွာထည့္ထား တာေၾကာင့္ ေရခဲသတၲာ ဖြင့္လိုက္ခ်ိန္မွာ အသီးအႏွံေတြကို အ လြယ္တကူ စားမိေစ ပါလိမ့္မယ္။
၂။ အသုပ္မ်ားကို ခြက္ႀကီးႀကီးျဖင္႕ ျပင္ဆင္ပါ
ဟင္းရြက္ သုပ္ေတြက က်န္းမာေရး နဲ႔ ညီၫြတ္တယ္ဆိုတာ သင္သိပါရဲ႕လား။ ဟင္းရြက္သုပ္ေတြကို ညစာစားတိုင္း ပါဝင္ေအာင္ စားေပးပါ။ တျခားအသားငါး ေတြကို ညပိုင္းအခ်ိန္မွာ ပိုစားမယ့္အစား က်န္းမာလွပေစရန္မီးဖိုေခ်ာင
၃။ အတိုင္းအတာပစၥည္းမ်ား ရွိပါေစ
ဆီျဖစ္ေစ၊ အသားငါးျဖစ္ေစ၊ ေရ ျဖစ္ေစ တိုင္းတာတြက္ခ်က္ၿပီး ခ်က္ျပဳတ္ ႏိုင္ဖို႔အတြက္ တိုင္းတာရတဲ့ ပစၥည္းေတြ ျဖစ္တဲ့ ဇြန္းနဲ႔ ခြက္ေတြကို အလြယ္တကူ ယူသံုးလို႔ရေအာင္ ျမင္သာတဲ့ေနရာမွာ ထားပါ။ အထူးသျဖင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ က်ေအာင္ ေလ့က်င့္စားေသာက္ေနသူ ေတြအေနနဲ႔ လိုအပ္တဲ့ ပမာဏကို မွ်တ ေအာင္စားႏိုင္ဖို႔အတြက္ အတိုင္းအတာ ပမာဏက အရမ္းကို အေရးပါပါတယ္။
၄။ သေရစာကို ႀကိဳတင္ဝယ္ထားပါ
သင္က အျပင္သေရစာစားရတာ ကို ႀကိဳက္တတ္သူျဖစ္ရင္ ေဈးဝယ္ထြက္ ခ်ိန္မွာ အသင့္ထုပ္ပိုးထားတဲ့ သေရစာ မုန္႔ထုပ္ေတြထဲက အေစ့အဆန္၊ ေျပာင္း ဖူးေပါက္ေပါက္၊ ခ်ိစ္ကိတ္နဲ႔ အသီး ေျခာက္ေတြကို ကယ္လိုရီပါဝင္မႈ ဘယ္ ေလာက္ရွိသလဲဆိုၿပီး အၫႊန္းကို ဖတ္ပါ။ ကယ္လိုရီ ၁၅၀ ေအာက္သာ ပါဝင္တဲ့ သေရစာမုန္႔ေတြကို ဝယ္ထားၿပီး သင္ စားခ်င္တဲ့အခ်ိန္မွာ ယူစားေပးတာ ေၾကာင့္ မလိုအပ္ဘဲ ကယ္လိုရီပိုမိုရရွိမႈ ကို ကာကြယ္ရာေရာက္ပါတယ္။
၅။ မတည္႕စာမ်ား ေဝးေဝးရွိပါေစ
က်န္းမာေရးနဲ႔မညီညြတ္ဘူးဆို
၆။ ပန္းကန္ေသးေသးသံုးပါ
ထမင္းစားခ်ိန္မွာ ပန္းကန္ေသး ေသးကို သံုးၿပီး စားတာေၾကာင့္ အစာ အမ်ားႀကီးမစား မိေစေတာ့ပါဘူး။
၇။ မ်ားမ်ားဝယ္သင္႕ေသာ အရာမ်ား သင့္မီးဖိုေခ်ာင္ထဲမွာ အမ်ားဆံုးရွိ သင့္တာကေတာ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္နဲ႔ အသီးအႏွံေတြပါပဲ။ ဝယ္လာၿပီးခ်ိန္မွာ ေရကို ေျပာင္စင္ေအာင္ ေဆးေၾကာၿပီး သိမ္းထားလိုက္ပါ။ ေနာက္ထပ္ရွိသင့္ တာေတြကေတာ့ ဒိန္ခ်ဥ္၊ ပါစတာ၊ ဟင္း ခ်ိဳခ်က္ဖို႔ အသားမႈန္႔၊ ႏွမ္းဆီ ဒါမွမဟုတ္ ဟင္းရြက္ဆီ၊ ပင္လယ္ဆားနဲ႔ အညိဳ ေရာင္ ေပါင္မုန္႔ေတြပဲျဖစ္ပါတယ္
၈။ ဟင္းရည္ခ်က္ႏိုင္ေသာ အရာမ်ား
သင္စားတဲ့အခ်ိန္တိုင္းမွာ ဟင္းရည္ တစ္မ်ိဳးပါဝင္သင့္ပါတယ္။ မနက္စာျဖစ္ ေစ၊ ညစာျဖစ္ေစ ဟင္းရည္တစ္မ်ိဳးေတာ့ ပါဝင္ေအာင္သံုးေဆာင္ပါ။ ဒါေၾကာင့္ ဟင္းရည္အျဖစ္ အလြယ္တကူဖန္တီးႏိုင္ မယ့္ အရြက္ေတြကို သင့္ေရခဲေသတၲာထဲ မွာ ေဆာင္ထားပါ။
၉။ တစ္ခါတစ္ရံသံုးသင့္ေသာ အရာမ်ား
မီးဖိုေခ်ာင္ထဲမွာ ခ်ိစ္၊ ေထာပတ္နဲ႔ ယိုမ်ိဳးစံုေတြကို အလြယ္တကူျမင္ႏိုင္တဲ့ အကန္႔ေလးေတြထဲမွာ သိမ္းထားပါ။ တစ္ခါတေလစားတာက ျပႆနာမဟုတ္ ေပမယ့္ အၿမဲတမ္းဆိုရင္ေတာ့ မေကာင္း ပါဘူး။ သင္ထိုင္ေလ့ ရွိတဲ့ ဧည့္ခန္းထဲမွာ လည္း အစားအစာေတြကို မထားပါနဲ႔။ အလြယ္တကူ ယူစားမိၿပီး ကိုယ္အေလး ခ်ိန္တက္လာႏိုင္ ပါတယ္။
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=529945177103318&set=a.351047714993066.7
No comments:
Post a Comment