Pages

အစာအိမ္ကို လွည့္စားဖို႕



အခ်ိန္အတိအက် လိုက္နာဖုိ႕ဆုိတာ မလြယ္ခ်င္တဲ့ ကိစၥပါပဲ။ ဒါေပမယ့္ သင့္ရဲ႕ အစာအိမ္ကေတာင္ အခုဘယ္အခ်ိန္ရွိေနၿပီဆုိတာ သိေနတယ္ဆုိရင္ အံ့ၾသသြားမွာေပါ့။ ဘယ္အခ်ိန္မွာ စားမယ္ဆုိတာနဲ႕ အေၾကာေတြက ဘယ္လိုတု႔ံျပန္မယ္ဆုိတာကို သိခ်င္ရင္ အခ်ိန္ကိုေတာ့ ေျခရာခံမွ ရပါမယ္။

ဥပမာ- ေသြးျပန္ေၾကာေတြဟာ ေန႕ဘက္မွာ ခံစားမႈအားနည္းတဲ့အတြက္ သင္မ်ားမ်ား စားႏုိင္ၿပီး ညဘက္ဆုိရင္ေတာ့ ဒါနဲ႕ေျပာင္းျပန္ျဖစ္သြားၿပီး နည္းနည္းပဲ စားရပါမယ္။ ညဘက္မွာ သင့္ရဲ႕အေၾကာေတြဟာ အာရံုခံမႈအားေကာင္းေနတဲ့အတြက္ သင့္ကိုပို၀ေစပါတယ္။

ဒါေၾကာင့္ သင့္ရဲ႕အေလးခ်ိန္ကို ထိ္န္းခ်ဳပ္ႏုိင္ဖုိ႕အတြက္ ဘယ္အခ်ိန္မွာ ဘာစားရမယ္ ဆုိတာကို ေျပာျပေပးခ်င္ပါတယ္။

(၁) ေန႕တစ္ေန႕ကို ပရိုတိန္းဓါတ္နဲ႕စတင္ပါ။

ပရိုတိန္းဓါတ္ပါ၀င္မႈ ျမင့္မားတဲ့ ၾကက္ဥ ၊ ႏြားႏုိ႕ေတြကို မနက္စာအျဖစ္ စားလိုက္တဲ့အခါ မနက္ပိုင္းမွာ ဗုိက္ဆာေနမွာမဟုတ္ေတာ့ဘဲ ေန႕လည္စာစားခ်ိန္မွာေတာင္ အနည္းငယ္ ေလ်ာ့စားျဖစ္ပါလိမ့္မယ္။ ရလဒ္ကေတာ့ သင့္ရဲ႕ခါးတ၀ိုက္ကိုပါ ေသးသြယ္ေစႏုိင္ပါတယ္။

(၂) (၃)နာရီမတုိင္ခင္ ေန႔လည္စာစားပါ

မၿပီးဆံုးႏုိင္တဲ့ စာရြက္စာတမ္းေတြနဲ႕ အစည္းအေ၀းေတြက သင့္ရဲ႕ ေန႕လည္စာကို (၅)နာရီထိ သယ္ေဆာင္သြားတဲ့အခါ သင္အျပစ္တင္မိပါလိမ့္မယ္။ Internationall Journal of Obesity ရဲ႕ေလ့လာခ်က္အရ ေန႕လည္စာဟာ ေန႕တစ္ေန႕ရဲ႕ အႀကီးဆံုးအစားအစာ ျဖစ္သင့္ၿပီး သံုးနာရီကိုမေက်ာ္သင့္ပါဘူး။ ဒါမွသာ သင့္ခႏၶာကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့ခ်ရာမွ အေထာက္အကူ ေပးမွာ ျဖစ္ပါတယ္။

(၃) ပရိုတိန္းဓါတ္ လံုေလာက္ေအာင္ စားပါ

ပွ်မ္းမွ်အားျဖင့္ အရြယ္ေရာက္ၿပီးသူေတြဟာ တေန႕ကို ပရိုတိန္း ၅၀-၆၀ ဂရမ္ေလာက္ လိုအပ္ပါတယ္။ ဒီေတာ့ မနက္စာမွာ လံုေလာက္တဲ့ ပရိုတိန္းဓါတ္ မျပည့္၀ထားဘူးဆုိပါစုိ႕။ သင့္ရဲ႕ ၾကြက္သားႀကီးထြားမႈကို ေႏွးေကြးေစၿပီး ဆာေလာင္မႈျဖစ္ေစပါတယ္။ ပရိုတိန္းဓါတ္ ျပည့္၀မွာသာ အလြန္အကၽြံစားသံုးမႈကို ေလ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္မွာျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ မြန္းလဲြပိုင္းအခ်ိန္မွာ (ဒါမွမဟုတ္) ေန႕လည္စာစားခ်ိန္မွာ ပရုိတိန္းဓါတ္ ျပည့္၀တာတစ္ခုခု သြားစားလိုက္ပါ။

(၄) စားခ်ိန္ကို နည္းပါးေအာင္ သတ္မွတ္ပါ

ေန႕လည္စာ (သုိ႔) ညစာစားပြဲမွာ ၾကာၾကာထုိင္ေလ မ်ားမ်ားစားမိေလပါပဲ။ ဒါေၾကာင့္ သင္စားလုိ႕ ၿပီးေလာက္မယ့္အခ်ိန္ကို ေသခ်ာသတ္မွတ္ၿပီး အဲဒီအခ်ိန္ထက္ေက်ာ္တာနဲ႕ စားပြဲက ထပါ။ စားစရာေတြကို ထုပ္ပိုးၿပီး ေရခဲေသတၱာထဲ အလ်င္အျမန္ျပန္ထည့္ပါ။ ဒါမွသာ ညစာကို လုိတာထက္ပိုၿပီး မစားမိမွာ ျဖစ္ပါတယ္။

Ref:mensxp


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=525701434194359&set=a.351047714993066.

No comments:

Post a Comment