တံေတာင္ နဲ႔ဒူး ေခ်ာေမြ႕ေအာင္ ဆိုရင္ ခပ္လြယ္လြယ္ ကိုယ္တိုင္ လုပ္ႏိုင္မယ့္နည္းေတြ ထဲက တစ္ခု ကေတာ့ သံပရာသီး ကို အေျခခံထား ပါတယ္။ သံပရာသီးကို ယူ၊ အရည္ပို ထြက္ေအာင္ အသီးကို တေစာင္းေလးေတြ လွီး။ ရလာတဲ့ သံပရာျခမ္းေလးေတြနဲ႕ တံေတာင္နဲ႔ ဒူးေတြကို စိတ္ရွည္လက္ရွည္ ပြတ္ပါ။ မိနစ္ ၂ဝ ေစာင့္ပါ။ အဲဒီမိနစ္ ၂ဝ အတြင္းေရေႏြးအိုးတည္ပါ။ ပဝါေဟာင္းတစ္ထည္နဲ႕ဇလံုတစ္ခုယူပါ။ မိနစ္ ၂ဝ ျပည့္တဲ့အခါ ဇလံုထဲေရေႏြးထည့္ၿပီး ပဝါကိုပါ ထည့္လိုက္ပါ။ လက္မပူေအာင္ ဂ႐ုစိုက္ၿပီး ပဝါက ေရေႏြးကိုညႇစ္ပါ။ ၿပီးရင္ တံေတာင္ေနရာ ကို ေရေႏြးေငြ႕ပဝါနဲ႔ အုပ္ၿပီး ပြတ္ေပးပါ။ ၿပီးရင္ ေရေႏြးဇလံုမွာ ျပန္စိမ္ၿပီး က်န္တံေတာင္ တစ္ဖက္ ကိုလုပ္ပါ။
အလားတူ ဒူး ၂ ဖက္ကိုလည္း တစ္လွည့္စီ လုပ္ေပးပါ။ လိုအပ္ရင္ေရေႏြးကို လဲၿပီးလုပ္ပါ။
အဲဒီလိုလုပ္ေပးတဲ့ေန႕မွာပဲ ဒုတိယအဆင့္ အေနနဲ႔ တံေတာင္နဲ႔ ဒူးမ်ား ကိုေျခာက္ေသြ႕တဲ့ အေနအထားမွာ သံပရာရည္ လက္ဖက္ရည္ ဇြန္း တစ္ဇြန္းနဲ႔အုန္းဆီတို႔ ေရာေမႊထားတဲ့ အရည္ကို လူးေပးပါဦး။ ၿပီးရင္ ပထမအဆင့္တုန္းကလို ေရေႏြးေငြ႕ ပဝါနဲ႔ တစ္ေနရာခ်င္းလိုက္ပြတ္ေပးပါ
မာဦး
Yati Magazine
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=488230824608087&set=a.351047714993
No comments:
Post a Comment