၁။ ပထမဆံုးေရခဲေသတၱာအပူခ်ိန္ကိ
၂။အရြက္မ်ားသိိမ္းတဲ႔ ပံုးမွာ အပူခ်ိန္ပါရင္လည္း အဲဒီအပူခ်ိန္ကိုစစ္ေပးဖုိ႔လ
၃။က်န္ေသးတဲ႔ဟင္းမ်ားကို ပံုပါအတိုင္း ဗူးအၾကည္နဲ႔ထည္႔ေပးပါ။ ဒါမွဘာက်န္ေနသလဲဆိုတာကို ၿမင္ၿပီး ၿမန္ၿမန္စားၿဖစ္မွာၿဖစ္ပါတယ
၄။ အသီးအရြက္မ်ားနဲ႔ သစ္သီးမ်ားကို ေရာၿပီး တစ္ေနရာထဲမွာ ေရာၿပီးမသိမ္းသင္႔ပါဘူး။
၅။ ႏြားႏို႔အစရွိတဲ႔ ၿမန္ၿမန္ပ်က္လြယ္ေသာ အစားအေသာက္မ်ားကို ေရခဲေသတၱာေဘာင္မွာ မထားသင္႔ပါဘူး။ ထိုေနရာမ်ားဟာ အပူခ်ိန္အတက္၊အက် ၿမန္တာေၾကာင္႔ ၿမန္ၿမန္ပ်က္လြယ္ေစပါတယ္
၆။ သားစိမ္းငါးစိမ္းမ်ားကို ေရခဲေသတၱာေအာက္ထပ္ထဲမွာ သိမ္းဆည္းဖုိ႔လိုလာလွ်င္ ေအာက္ဆံုးအဆင္႔မွာသာထားရပါမ
၇။ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ပစၥည္းမ်ားကို ၿပည္႔က်ပ္ေနေအာင္မထည္႔သင္႔ပ
၈။ ဘယ္အစားအစာ၊ အသီးအရြက္ကိုမွ လွီးၿပီး၊အတံုးတံုးၿပီးမွ မသိမ္းသင္႔ပါဘူး။ ပန္းသီးကို အလံုးလုိက္သိမ္းတာက အစိပ္စိပ္ၿပီး သိမ္းတာထက္ ပိုၿပီးတာရွည္ခံတာက ဥပမာတစ္ခုပါပဲ။
၉။ ေစ်းမသြားခင္မွာ ေရခဲေသတၱာအေနာက္နားမွာ ထည္႔ထားတဲ႔ အစားအေသာက္မ်ားကို အရင္ရွင္းပါ။ ဒါမွမိမိဆီမွာ ဘာက်န္ေသးလဲ၊ဘာထပ္၀ယ္ရမလဲဆိ
၁၀။ ေနာက္ဆံုး အခ်က္အေနနဲ႔ ဘာပဲဖိတ္ဖိတ္ ခ်က္ၿခင္းသုတ္ပစ္ၿပီး ေရခဲေသတၱာကိုပံုမွန္သန္႔ရွင
Ref : Internet, photo courtesy of Google image
ဘာသာၿပန္ - Evy's Kitchen
http://
No comments:
Post a Comment