ကြမ္းရြက္သည္ ျမန္မာတုိ႔၏ ကြမ္းစားျခင္းေၾကာင့္ ထင္ရွား လွပါသည္။
ကြမ္းရြက္သည္ ျမန္မာ့ တုိင္းရင္းေဆး အေနျဖင့္ ေဆးဖက္ဝင္ အပင္ တစ္မ်ဳိး ျဖစ္သည္။ ထုိကြမ္းရြက္ကုိပင္ ထံုး၊ ကြမ္းသီး၊ ေဆးရြက္ႀကီးႏွင့္ ႏုိင္ငံျခားမွ လာေသာ ေဆးေမႊး အမ်ဳိးမ်ဳိးျဖင့္ စားသံုးၾကသည္။ တန္ေဆး၊ လြန္ေဘး ဆုိသလို ခံတြင္းႏွင့္ ပတ္သက္ေသာ ေရာဂါ၊ ေက်ာက္တည္ ေရာဂါ စသည္ျဖင့္ ေရာဂါမ်ား ရလာၾကသည္။ ကြမ္းစားျခင္းေၾကာင့္ ေရာဂါရျခင္း၊ ေငြကုန္ျခင္း၊ ကြမ္းေသြးေၾကာင့္ ပတ္ဝန္းက်င္ႏွင့္ မိမိကုိယ္တုိင္ပင္ ညစ္ေပ၍ အ႐ုပ္ ဆုိးလွ ပါသည္။ ထုိ႔ေၾကာင့္ ကြမ္းစားျခင္းကုိ ေရွာင္ရွားသင့္ေၾကာင္း အႀကံေပး လိုပါသည္။
ကြမ္းရြက္မွာ ကြမ္းႏုႏွင့္ ကြမ္းၾကမ္းဟူ၍ ႏွစ္မ်ဳိး ရွိသည္။ အရြက္မွာဖန္၊ ခါး၊ စပ္၊ ခ်ဳိဆုိေသာ အရသာ ေလးမ်ဳိး ထြက္သည္။ ကြမ္းရြက္သည္ ႏႈတ္ကို ၿမိန္ေစ၏။ ဆီးဝမ္း ရႊင္ေစ၏။ အားကို ျဖစ္ေစ၏။
အရြက္ကို အသံုးျပဳပါက အဆိပ္ကို ပယ္ေစတတ္၏။ ဝမ္းမီး ေတာက္၏။ ကြမ္းရြက္ သတၱဳရည္ကို ေသာက္ပါက ႏွလံုးကို အက်ဳိးျပဳ၏။ ေလသလိပ္ကို ႏုိင္၍ ေခ်ာင္းဆုိး ေရာဂါကို ေပ်ာက္ကင္း ေစသည္။
သံုးတတ္လွ်င္ေဆး၊ မသံုးတတ္လွ်င္ေဘး ဆုိ႐ုိး စကား အတုိင္း ေဆးဖက္ဝင္ ကြမ္းရြက္ကို ေဆးအျဖစ္ အသံုးျပဳ တတ္ပါရန္ ေရးသား လုိက္ရပါသည္။ ။
http://www.myawady.com.mm/
No comments:
Post a Comment