Pages
▼
အခ်ိဳရည္မ်ားကႏွစ္စဥ္လူ ၁၈၀၀၀၀ေက်ာ္ကိုေသဆံုးေစ
Saturday,March 30, 2013
သၾကားဓာတ္ထည့္သြင္းထား ေသာအခ်ိဳရည္မ်ား၊ဆိုဒါမ်ား၊အား ကစားသမားမ်ားေသာက္ေသာ အခ်ိဳရည္မ်ားႏွင့္ဂက္စ္ပါေသာ အခ်ိဳရည္မ်ားသည္ ႏွစ္စဥ္လူေပါင္း၁၈၀၀၀၀ေက်ာ္ေသဆံုးမႈႏွင့္ ဆက္စပ္ေန ေၾကာင္းသုေတသနတစ္ရပ္တြင္ေဖာ္ ျပထားသည္။ ယခုေလ့လာမႈကို အေမရိကန္ႏွလံုးက်န္းမာေရးအဖြဲ႕ႀကီးက ဦးေဆာင္ခဲ့ၿပီးအခ်ိဳဓာတ္ပါ၀င္ေသာ အားျဖည့္အရည္မ်ားကက်န္း
မာေရး အေပၚသက္ေရာက္မႈ ကို ေလ့လာႏိုင္ခဲ့ ျခင္းျဖစ္သည္။
အဆိုပါအခ်ိဳရည္မ်ိဳးစံုသည္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္တက္ျခင္း၊ဆီးခ်ိဳေသြး ခ်ိဳေရာဂါ၊ႏွလံုးေရာဂါႏွင့္ကင္ဆာ ေရာဂါအခ်ိဳ႕ႏွင့္ဆက္စပ္ေနသည္ကိုေဖာ္ထုတ္ႏိုင္ခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။သုေတ သနတြင္အခ်ိဳရည္မ်ားသည္တစ္ ကမာၻလံုးမွဆီးခ်ိဳေသြးခ်ိဳေၾကာင့္ေသဆံုး ရမႈေပါင္း၁၃၃၀၀၀၊ႏွလံုးေရာဂါ
ေၾကာင့္ေသဆံုးရမႈေပါင္း၄၄၀၀၀ႏွင့္ ကင္ဆာေၾကာင့္ေသဆံုးရမႈ၆၀၀၀
ႏွင့္ဆက္ႏြယ္ေနေၾကာင္းသိရွိခဲ့ၾက သည္။
အဆိုပါေသဆံုးမႈမ်ား၏၇၈% သည္ အခ်ိဳရည္မ်ားကိုအလြန္အကၽြံ ေသာက္သံုးမႈႏွင့္ဆက္စပ္ေနၿပီး ဖြံ႕ၿဖိဳးၿပီးႏိုင္ငံမ်ားထက္စာလွ်င္ ဖြံၿဖိဳးဆဲႏိုင္ငံမ်ားတြင္ပိုအျဖစ္မ်ားေနသည္။ အခ်ဳိရည္ေသာက္သုံးမႈႏႈန္း အမ်ားဆံုးတိုင္းျပည္မွာမကၠဆီကို ႏိုင္ငံျဖစ္ၿပီးအခ်ိဳရည္ေၾကာင့္ ေသဆံုးရမႈႏႈန္း အျမင့္ဆံုးႏိုင္ငံ
လည္းျဖစ္ သည္။လူတစ္သန္းတြင္၃၁၈ဦးသည္ အခ်ိဳရည္ႏွင့္ဆက္စပ္ေရာဂါ
မ်ား ေၾကာင့္ေသဆံုးေနရသည္ဟုသိရ သည္။
ယင္းတုိင္းျပည္ႏွင့္ေျပာင္းျပန္မွာ ဂ်ပန္နိုင္ငံျဖစ္ၿပီးေသဆံုးမႈႏႈန္း မွာလည္းအနည္းဆံုးျဖစ္သည္။လူ တစ္သန္းတြင္၁၀ဦးသာေသ ဆံုးသည္ဟု ေဖာ္ျပထားသည္။
သက္ကို
Ref:ANI
Health Updates Journal
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=398274296937074&set=a.351047714993066.76
No comments:
Post a Comment